Jump to content

Rada s výběrem Orient / Zeppelin / ?

TomyF

Recommended Posts

To je otázka 😀 Já v ní měl do poslední návštěvy absolutně jasno. Pořád nedokážu pochopit, proč si někdo na ukazování času vybere něco, co v tom není úplně dobrý... Jasně, je to i doplněk, u těch o několik řádů dražších to asi odráží i nějakej společenskej status, ale proč to pořád nedokáže měřit přesnej čas?  😃 Ale nějaký kouzlo to asi mít musí, byť ho nechápu. Pro Tvoje účely bych bral Quartz. Já, protože jsem se tady zase nakazil, přemejšlím, že si nějaký ty levný automaty zkusím, jestli se mi to podaří pochopit a upřímně doufám, že ne 😂 Stačí, že trpím chronickým mnohoautismem, další hromadící chorobu nechci. No a u Orientu bych si určitě vybral, ale co se vzhledu týče, máme každej úplně jinej vkus. Jinak jsem fanda Citizenu s Eco drive. 9 let denního těžkýho života bez zásahu, než jsem s nima naposledy praštil...

před 21 hodinami, (Miloš) napsal:

To je otázka 😀 Já v ní měl do poslední návštěvy absolutně jasno. Pořád nedokážu pochopit, proč si někdo na ukazování času vybere něco, co v tom není úplně dobrý... Jasně, je to i doplněk, u těch o několik řádů dražších to asi odráží i nějakej společenskej status, ale proč to pořád nedokáže měřit přesnej čas?  😃 Ale nějaký kouzlo to asi mít musí, byť ho nechápu. Pro Tvoje účely bych bral Quartz. Já, protože jsem se tady zase nakazil, přemejšlím, že si nějaký ty levný automaty zkusím, jestli se mi to podaří pochopit a upřímně doufám, že ne 😂 Stačí, že trpím chronickým mnohoautismem, další hromadící chorobu nechci. No a u Orientu bych si určitě vybral, ale co se vzhledu týče, máme každej úplně jinej vkus. Jinak jsem fanda Citizenu s Eco drive. 9 let denního těžkýho života bez zásahu, než jsem s nima naposledy praštil...

Aktuálně u mne vede EcoDrive+Titan+Safírové sklíčko = CITIZEN.

Citizen Titanium - AW2020-82H - TIMESTORE.CZ

takové lehce společenské třeba, lehce přes 4 tisíce. Titan je skvělý, lehký, nestudí, 

v automatu třeba Citizen Super Titanium - NJ0090-81E - TIMESTORE.CZ nebo v bílém cifru Citizen NJ0090-81E — Heureka.cz

ani jeden kousek teda není můj styl, ale pokládám je za skvělou ukázku maximalizace poměru výkon/cena

Edited by Datel

před 16 hodinami, (Miloš) napsal:

Tak vzhled je na Tobě, Tobě se musí líbit, jen jsem chtěl říct, že s Eco drive nešlápneš vedle. Stejně jako ten titan, pokud je Ti příjemnější, mě víc sedí ocel. 

Popravdě, mně sedí také víc ocel, nějak tak rozumově, nakonec pracuju v kovárně co zpracuje desítky tisíc tun oceli za rok ;o)

Ale nasadím na ruku titan a cítím, že to je vlastně ono. Kór citizenské supertitanium, povrchově tvrzený materiál. Použití oceli v hodinářství pro výrobu pouzder
prakticky ztratilo smysl, podobně jako výroba spalovacích motorů do aut. Staromilci litují (včetně mne), ale ocel bude už brzo skoro jako "obecný kov" ;o)

Přeháním, ale jen maloulinko

Edited by Datel