Jump to content

R.I.P.

Americkej

Recommended Posts

Velice smutná zpráva. Jeho filmy mě provázely celý můj život. On a Bébel mi připravili na filmovém plátně spoustu krásných zážitků. Děkuji, Mistře!!!

• Like 1

Zprava je to smutna, ale mistrovi se snad konecne ulevilo. Byt otrokem v nefunkcnim tele kdyz hlava jeste jede musi byt peklo. Budiz mu zeme lehka.

Francouzska kinematografie 60.-80. let byla specificka a u nas dost popularni. Naopak soudoba je pro me dost neznama. Maji ti dva borci nejake nastupce? Co za soucasne francouzske filmy by stalo videt. Vim o par komediich, ale jinak mi ta ikonicnost Delonova a Belmondova obdobi chybi…

• Like 4

Já kvůli němu kdysi začal na chvíli kouřit, Gitanes, málem mě to zabilo a naštěstí mě to zase pustilo, ale chtěl jsem bejt jako on. Byla to výrazná osobnost, i když podle všech dostupnejch informací s ním asi nebyl jednoduchej život...tak teď už budeme jenom hlídat dražby s jeho hodinkama a něco si třeba koupíme.

před 6 minutami, vzduch napsal:

R.I.P. pane Delone. Jak si tak stárnu (58) a okolo sebe vidím odcházet už i  kamarády a známé, v mnoha případech mi stáří připadá nedůstojné. Doufám, že mě to trefí na fleku.

Jsem na tom stejně, děsí mě případná nemohoucnost a závislost na pomocí druhých, doufám v to samé.

Drž se !

Edit, omlouvám se za OT.

Edited by špelda66

@vzduch @špelda66 Myslím, že nás tu bude víc, kdo si v tom našem "vyzrálém" věku připouští takovéto myšlenky - nebýt na obtíž, být soběstačný co to půjde a až ta kmotra přijde, ať to mám rychle za sebou .... Ale lepší na to nemyslet, užívat každého dne 👍.

Jinak ještě mě zarmoutila zpráva z domácího motorsportu - po nehodě v závodech do vrchu včera v Albrechticích zahynul jezdec Ondřej Chytil ve věku 32 let .... R.I.P.

https://www.motormix.cz/ondrej-chytil-zahynul

Edited by milomac

V 18. 8. 2024 v 10:06, Radek Cigi napsal:

Delon, Belmondo, Gabin, Ventura, ale i Funés a Bourvil. Pro mě legendy. Jejich filmy můžu stále dokola a vždycky se na ně těším.

Hezkej výčet. Zejména díky za zmínku o L. Venturovi - zajímavej životní příběh nejen v oblasti herectví...

• Like 1