Josef01 Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 (edited) Robert sice vytvořil vlákno, ale hodinky se tady moc neobjevují. Pravda, když zmizel z ČR i servis a zastoupení, tak je jistá obava na místě. Já jsem si dnes řekl, při tomhle hnusném počasí, že potřebuji trochu něco poladit na ručkách Fifty Fathoms, tak jsem si udělat malou rozcvičku a hodinky rozebral. Vypadá to, že se sekání sekundové ručky nad minutovou podařilo vyřešit, uvidím po delším nošení. Bohužel jak vidno, hodinky seřídit na minimální denní časovou odchylku je docela problém, protože se musí posouvat vlásek v jeho uchycení, nikoliv jako u většiny hodinek nastavovacím mechanismem. Povolovat vlásek v jeho uchycení fakt dělat nebudu, tak +4s denně přežiju. Škoda, jinak krásné povedené hodinky s nadčasovým designem. Ještě doplním zajímavou stránky s rozebranými hodinkami FF. https://www.thenakedwatchmaker.com/decon-blancpain Edited January 29, 2022 by Josef01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hasňa Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 Famózní hodinky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sery.vlk Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 Ehm, s prominutím, a co takhle zašroubovat závažíčka na setrvačce? (Akorát že servis na to bude mít nějaké udělátko...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted January 29, 2022 Author Report Share Posted January 29, 2022 Ono se k šroubkům bez rozborky kalibru dost nedá dostat a pak si nedovolím bez přípravku rozvážit setrvačku... možná by to šlo vysledovat na vibrografu (Beat Error). Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownwld Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 V 29. 1. 2022 v 14:23, Josef01 napsal: Pravda, když zmizel z ČR i servis a zastoupení, tak je jistá obava na místě. Dušák už sice Blancpain nědělá, ale jsou přece v Karlovejch Varech, ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted January 31, 2022 Author Report Share Posted January 31, 2022 Psal jsem jim několikrát, bez odezvy, asi nepíšu azbukou, takže nezájem... těžko říci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownwld Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 Já jednou psal mail s dotazem a bylo mi docela rychle odpovězeno, takže u mě aspoň tahle zkušenost v pohodě... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted January 31, 2022 Author Report Share Posted January 31, 2022 Mrknul jsem na ty stránky, mám pocit, že byly jiné, no už si to nepamatuju, ale díky za odkaz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
foldes Posted February 1, 2022 Report Share Posted February 1, 2022 Podle mě Blancpain udělaj v Jihlavě v Onyxu?Je tam Molák a ten na to má papír ještě od Dušáka ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted February 1, 2022 Author Report Share Posted February 1, 2022 Říkal jsem si, že je tam stejně jednou vezmu na kompletní údržbu až si s nimi pohraju. Dnes jsou tyhle věci na "rok", nejsou lidi a hodinek je přehršel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
foldes Posted February 1, 2022 Report Share Posted February 1, 2022 Jj. Ja se tam taky uz 2 měsíce chystám na tlakovku, pripadně přetěsnění a přimazání u mejch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted February 1, 2022 Author Report Share Posted February 1, 2022 škoda že to není "počkejte si v čekárně" jako kdysi Link to comment Share on other sites More sharing options...
foldes Posted February 1, 2022 Report Share Posted February 1, 2022 To sice jo. Ale zase přístup pánů z Jihlavy je excelentní a já tam můžu zatím jen chválit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted April 12, 2022 Author Report Share Posted April 12, 2022 (edited) Zatímco FF jsou na údržbě v Onyxu, pořídil jsem trochu vzácnější (hůře se shání, nebo draho) knihu o historii FF (Fifty Fathoms The Dive And Watch History 1953-2013). Asi většina ví, že Fathom je britská jednotka pro měření hloubky po hladinou a 50 Fathomů je tedy cca 91 metrů, což byl v době uvedení FF na trh maximální limit pro potápění s tehdejší technologií. Výše uvedené hodinky přišly na trh v roce 2007 v kolekci tří modelů a v roce 2011 uvedli na trh méně známé X Fathoms s obřím průměrem 55 mm s integrovaným měřením hloubky (+/- 30 cm na 15 metrů). Vzácné jsou hodinky uvedená na trh 2003 "50 Anniversary" dělané ve třech sériích pro evropský, asijský a americký trh, pro každý 50 ks (tedy pouhých 150 ks). Na Watchuseek fóru se prodala serie I za 16,5 tis. USD v roce 2013, dnešní cenu si nedovedu představit. Zajímavostí je, že hodinky měly 40 mm, narozdíl od pozdější série výše uvedené 45 mm. Edited April 12, 2022 by Josef01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef01 Posted May 27, 2022 Author Report Share Posted May 27, 2022 Po lázních šlapou jako nové Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts