Přejít na obsah

Blancpain Fifty Fathoms rozborka


Josef01

Doporučené příspěvky

Robert sice vytvořil vlákno, ale hodinky se tady moc neobjevují. Pravda, když zmizel z ČR i servis a zastoupení, tak je jistá obava na místě. Já jsem si dnes řekl, při tomhle hnusném počasí, že potřebuji trochu něco poladit na ručkách Fifty Fathoms, tak jsem si udělat malou rozcvičku a hodinky rozebral. Vypadá to, že se sekání sekundové ručky nad minutovou podařilo vyřešit, uvidím po delším nošení.

Bohužel jak vidno, hodinky seřídit na minimální denní časovou odchylku je docela problém, protože se musí posouvat vlásek v jeho uchycení, nikoliv jako u většiny hodinek nastavovacím mechanismem. Povolovat vlásek v jeho uchycení fakt dělat nebudu, tak +4s denně přežiju. Škoda, jinak krásné povedené hodinky s nadčasovým designem.

Ještě doplním zajímavou stránky s rozebranými hodinkami FF. https://www.thenakedwatchmaker.com/decon-blancpain

20220129_133946.jpg

 

20220129_143410.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatímco FF jsou na údržbě v Onyxu, pořídil jsem trochu vzácnější (hůře se shání, nebo draho) knihu o historii FF (Fifty Fathoms The Dive And Watch History 1953-2013). Asi většina ví, že Fathom je britská jednotka pro měření hloubky po hladinou a 50 Fathomů je tedy cca 91 metrů, což byl v době uvedení FF na trh maximální limit pro potápění s tehdejší technologií. Výše uvedené hodinky přišly na trh v roce 2007 v kolekci tří modelů a  v roce 2011 uvedli na trh méně známé X Fathoms s obřím průměrem 55 mm s integrovaným měřením hloubky (+/- 30 cm na 15 metrů). Vzácné jsou hodinky uvedená na trh 2003 "50 Anniversary" dělané ve třech sériích pro evropský, asijský a americký trh, pro každý 50 ks (tedy pouhých 150 ks). Na Watchuseek fóru se prodala serie I za 16,5 tis. USD v roce 2013, dnešní cenu si nedovedu představit. Zajímavostí je, že hodinky měly 40 mm, narozdíl od pozdější série výše uvedené 45 mm.

 

Sans titre-2.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...