Přejít na obsah

Citizen promaster - vakl na lunete?


odjinud

Doporučené příspěvky

Ahoj,

dneska jsem prevzal sve prvni citizeny (solarni promastery BN0151-17L), viz ilustracni foto, a resim urcity vakl na lunete - nevim, do jake miry je to vlastnost citizenu a do jake uz vada.

O co jde - luneta ma trochu vakl, ne dopredu-dozadu, jako kdyz ji clovek posune o klik dopredu a pak se s ni da o kus vratit, ale nahoru-dolu, tj. ve smeru, kterym se odtrhava. 

Vakl je tak o 0,5mm, nekdy min, a jen v urcite poloze (otoceni) lunety (pri otaceni lunety nastane tak jednou z 5-10 pripadu, pokazde ale v jine pozici lunety). Kdyz se pak na lunetu zatlaci dolu, tak se to srovna, tj. neni to tim, ze by stycne plochy pouzdra a lunety nejak krive opracovali.

Druha vec, ktera s tim mozna souvisi, je ze kdyz na tu lunetu zatlacim v miste vlozky lunety, tak v ni obcas tak trochu kline, neco jako takova ta hracka klikaci zabka, coz i asi odpovida tomu, ze nejak promackavam lunetu.

 

Mohli byste, prosim, protocit lunety na svych citizen potapkach (solar i automat) a dat vedet, jestli pozorujete neco podobneho? Predem diky.

Jinak hodinky muzu vratit do e-shopu v te 14ti denni lhute, to neni problem, nicmene moc se mi nechce - jednak jsem linej, jednak se mi jinak fakt libi a pak, mel jsem je o cca 30 % levnejc nez u AD, takze kdybych je paj kupoval tam, tak by staly o to vic. Navic jsou zamysleny na litacku, kdyz se mi g-schocky budou osklivit 🙂

 

Predem diky za Vase postrehy.

 

449604-1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si s tim jeste parkrat zatocil a upresnuju diagnozu:

To, jak jsem psal, ze kdyz na tu lunetu zatlacim v miste vlozky lunety, tak v ni obcas tak trochu kline, neco jako takova ta hracka klikaci zabka, tak to se nakonec nedeje. Ten zvuk dela luneta o pouzro, viz nize. Vlozka lunety sedi ok.

Vakl je tak 0,3mm, tezko to zmerit, nekdy min. Kdyz luneta sedi, tak nevznika. Vznikne az kdyz se zacne lunetou otacet, ale ne vzdy, spis tak jednou z 5-10 pripadu, pokazde ale v jine pozici lunety. Pak zrejme vyjede nejak luneta z ulozeni a vznikne ten az 0,3mm vakl. Je tedy maly, sterbinu sotva videt, ale neprijmene to kovove cvaka (luneta o pouzdro), kdyz se zatlaci na lunetu dolu v jednom miste. Kdyz se na lunetu zatlaci dolu soucasne na vice mistech, tak se to hned srovna, luneta docvakne a drzi, tj. neni to tim, ze by stycne plochy pouzdra a lunety nejak krive opracovali. Neco ji proste pri otaceni obcas vytlaci trochu ven, bud ten dratek v lunete, nebo je tam nejake spina, nebo je stycna pojezdova plocha nejak spatna; to je, co me napada.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil, že se ta luneta uvolní i když se s hodinkama bouchne (o ruku), čímz by se uvolňovala pořád i bez otáčení s ní, takže posílám zpátky.

Otázka je, jestli jako reklamaci (hodinky chci a za ty peníze je jinde neseženu, nicméně je riziko, že shledají, že je to v normě případně to nevymění, ale budou nějak opravovat) nebo jako prosté vrácení ve smyslu smlouvy uzavřené na dálku (kde je riziko, že zkosntatují, že jsem to rozbil já + a pokud ne, budu ty hodinky někde shánět jinde za vyšší peníz).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...