Jump to content

Seiko Prospex SPB147J1

Recommended Posts

Po pár letech klidu, kdy jsem střídal v podstatě jen Meistersingery a Steinharty, se jeden známý (kterého jsem potkal po dlouhé době) zeptal, jestli mám nějaké nové hodinky. Na to jsem mu s klidem odpověděl, že dlouhé roky už ne a že je to vlastně takhle v pohodě.

Ale samozřejmě se rozběhl v podvědomí proces, který vyústil v to, že bych nějaké nové hodinky vlastně potřeboval 😄 Tak jsem si řekl, že rozprodám nějaké “horší” kusy ze sbírky a něco nového koupím. Záměr byl zhruba takový, že většinu prodat a jedny přikoupit. K dnešnímu dni to zatím je 4 nové vs. 2 prodané takže se opravdu daří 🤦‍♂️

A teď už k prvnímu kupu, kterým jsou Seiko Prospex SPB147J1.

Jelikož jsem Seiko celkem opomíjel a měl jsem historicky jedny pětky (což už je ale asi 15 let zpátky), padla volba na Seiko. Přemýšlel jsem mezi Alpinisty a potápkami. U potápek mě nadchla reinterpretace legendárních 62 MAS a konkrétně model SPB147J1 mě oslovil hnědým cifrem v kombinaci se zlatými ručkami a indexy. Normálně zlatou na hodinkách nemusím, ale tahle kombinace ruček, indexů a cifru mě neskutečně baví.

Co se mi líbí, je zpracování pouzdra, přechody mezi leštěnými a broušenými částmi a klenuté sklo. Skvělá luminiscence samozřejmostí. Celkově je zpracování parádní.

Hodinky vypadají dobře jak s origo silikonovým řemenem, tak k nim skvěle jde NATO strap i hnědá kůže.

Co se týče technických dat, tak pár nudných parametrů:

Průměr:  41 mm

Tloušťka: 13 mm

Voděodolnost: 200 m

Otočná luneta 

Strojek: Seiko 6R35 (24 kamenů, Rezerva chodu 70 hodin, 21.600 kmitů, hacking, možnost ručního nátahu)

Sklíčko: Safír, vnitřní antireflex

Přidávám pár fotek níže

A ja pridam. Na rozdil od 99% hodinek znacky Seiko, tydle maji skvelou modrou!! !! lumi. @Akorat ta guma me pekne sere, resp jeji prezka, je velka, tezka a lita.. Stoji za hovno a gumu nedrzi.

Jj, jinak souhlas. Jsou krasne. Ta velikost je taky supr. Na ruce pusobi diky pekne tvarovanym nozkam i mensi. Byla to laska na prvni pohled😇

• 3 weeks later...

Já obecně nějak nemůžu cokoli zlatého na hodinkách. Nějak mě to po prožitých devadesátkách, kdy se nosilo všechno zlatý nějak pustilo :) Ale tato kombinace mě příjemně překvapila a můžu říct, že je to vážně pěkný, vkusný a elegantní doplněk. A gumu pryč :)

Hergot, ta kremova kozka me celkem inspirovala.. asi necham taky nejakou vyrobit. Jj, souhlas. Gumu pryc a peknou kuzi, nebo jeste zvazuju nejaky CrafterBlue. Vim, ze je moc pekny a navic extra pohodlny.. a voni😁

před 21 hodinami, RomanRZ21 napsal:

Já obecně nějak nemůžu cokoli zlatého na hodinkách. Nějak mě to po prožitých devadesátkách, kdy se nosilo všechno zlatý nějak pustilo :) Ale tato kombinace mě příjemně překvapila a můžu říct, že je to vážně pěkný, vkusný a elegantní doplněk. A gumu pryč :)

To já jsem ten poslední, co by chtěl na hodinkách cokoliv zlatého, ale když jsem porovnaval na prodejně varianty, tak tahle mě dostala - je to za mě perfektně barevně sladěný a jako celek to funguje náramně 🙂

před 29 minutami, Postal80 napsal:

Hergot, ta kremova kozka me celkem inspirovala.. asi necham taky nejakou vyrobit. Jj, souhlas. Gumu pryc a peknou kuzi, nebo jeste zvazuju nejaky CrafterBlue. Vim, ze je moc pekny a navic extra pohodlny.. a voni😁

Jako jo, na kůži jsou fajn. I když teď je nejčastěji nosím na hnědým Nato

F05143C8-8D89-4A2B-8818-C9B68A11E46C.thumb.jpeg.e2106f4407bc2e316e216d013224c869.jpegF93D9E7C-B6DA-44BE-9691-0FF52E0E4043.thumb.jpeg.39052fdaf3c0f92294a7ce38dadb2d8f.jpeg

před 1 hodinou, TomasK napsal:

Jako jo, na kůži jsou fajn. I když teď je nejčastěji nosím na hnědým Nato

F05143C8-8D89-4A2B-8818-C9B68A11E46C.thumb.jpeg.e2106f4407bc2e316e216d013224c869.jpegF93D9E7C-B6DA-44BE-9691-0FF52E0E4043.thumb.jpeg.39052fdaf3c0f92294a7ce38dadb2d8f.jpeg

Jj, ten je taky super. To je ten origo? Jak na nem stoji o petku vic😅

před 4 hodinami, Postal80 napsal:

Jj, ten je taky super. To je ten origo? Jak na nem stoji o petku vic😅

Ne ne, tenhle je “obyč” ale pohodlnej

Ten jejich origo “utkaný japonskou technikou Seichu” není spatnej ale nejakej zázrak za ty prachy jsem v tom teda nezaznamenal 😁