Přejít na obsah

ORIENT RA-AB0F10N19A


papun

Doporučené příspěvky

Přátelé, vždycky a všude jsem psal, že Orenty nikdy, bo to logo je jak ze šantánu. Nicméně mezi hodinkama to je klasika a když jsem na timestore narazil na tento kousek RA-AB0F10N19A a po slevě na cenu 2.012,- s dopravou zdarma, tak jsem neodolal. I manželka říkala, tak si to kup. Jsou trošku podobné jak Seiko SNXS079, ale třeba přeskočí jiskra. Dlouho jsem měl chuť něco koupit a podmínka byl tah a tady jsem prostě neodolal. :)

Orient.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, předpokládal jsem, že to je konkurence Seiko 5. Na to kolik těch hodinek je, mě překvapuje, že k tomu docela málo informací. Jenom dohledat co je uvnitř za kalibr. Měl by tam být F4902. Nicméně nic moc dalšímu jsem k němu neobjevil. Každopádně za dvojku nečekám žádné zázraky. Stačí když pošlape v přijatelné toleranci a nic víc netřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, to je strojek tristárový. S tím nemám problém, podle mne má efektivnější nátah než 7s26 a pod. 
Za tu cenu moc hezký kousek, udělej prosím nějaký noční + posudek o luminiscenci.
(pro info, např noje tristary - indexy drží déle než ručky, ty jsou po třech hodinách neviditelné...)

dík

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch mých je to překlápění data/dne v týdnu úžasné, to cvákáníčko je skvělé.
(A to jsem to otáčení jedním/druhým směrem pokládal mylně za to "rychlé nastavení" - nějaké spešl tlačítko jsem pokládál za relikt minulosti,
díru do pouzdra navíc a ono tlačítko samotné jsem měl za další věc, co se ulomí/odpadne, minimálně kazí pohled na křivky pouzdra ;o)

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 41 minutami, Arkham napsal:

Samozřejmě, reagoval jsem na Tombase který psal že rychle nastavit lze jen datum.

Já jsem asi natvrdlý. Jak by se jako ještě rychleji měl dát ten den nastavit? Otočím a ono to přeskočí o den (teda abych byl přesný, tak většinou o jazykovou mutaci a pak o den další., stejně tak přece přeskakuje datum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardon, to jsem si spletl s jiným strojkem od Orientů, který má na dny v týdnu subciferník a ne okénko a ještě má 24h ukazatel. Ten neumí rychlé nastavení dne v týdnu. Je to kalibr 46B40.

80213c71f340bdba6ed01d0e3cbfa43e.jpg

EDIT: doplněn kalibr

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsou doma. Jsou super, lehké a vypadají dobře. Jen jsem přišel na jednu malou vadu - jako nějak mě to netrápi, ale spíš mi není jasný důvod. Třeba poradíte. Na lunetě u páté hodiny je kaz. Ale vzhledem k tomu, že by to měl být nerez to je divné. Spíš mi to přijde jako vada chromu.

Nicméně mám je na doma a takové pracovní hodinky, takže budou stejně za chvilku ojebkané. Jediné mínus je spona. Na Seiko SNXS079 mám taky trhací sponu, ale tato je takové debilní, ale tak třeba najdu nějaký fígl.

IMG_20220323_161638.jpg

IMG_20220323_161813.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace, na živo (fotka) jsou ty hodinky fakt mnohem hezčí, než na produktovce! Nevím, kdo jim ty produktovky fotí, ale většina hodinek na nich vypadá blbě a hůř než ve skutečnosti.

Ta luneta je škoda, pokud je to nerez, mohlo by to jít zaleštit, nezdá se mi, že by Orient používal nějaký chromovaný obecný kov nebo mosaz, ale čert ví...

Jinak to můžeš samozřejmě reklamovat, ale Timestore.cz mívá vše po jednom kusu, takže výměna nejspíš nehrozí a oprava asi taky ne. Další dodatečnou slevu ti taky nedají, řeknou, ať jim to pošleš zpátky a nejspíš vrátí peníze.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl to poslední kus. Nechce se mi to nijak řešit. Jak jsem psal, budou to takové otloukánky. Jedině co by mě trochu naštvalo, kdyby se zjistilo, že to je chrom, bo tak nějak se prezentuje, že by hodinky měli být nerez. Pak to ještě může být fíkus, ale tak to snad ne:)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...