Přejít na obsah

Hodinky full set vs. Hodinky bez papírů


Doporučené příspěvky

Kolegové, poprosím Vás o radu. Mám dvě nabídky na hodinky JLC které dlouho sháním - jsou ze stejného roku 2014, oboje perfektní stav. Jedna nabídka je full set (doklady+krabice) a cena je 250 tisíc, v druhé nabídce jde pouze o hodinky a cena je 200 tisíc. Nejsem si jist kterou nabídku přijmout. Nejde mi primárně o resell value, samozřejmě teď tyto hodinky považuji za definitivní, ale za pár let to samozřejmě může být jinak (známe se a známe chronobundus), jde mi o to zda si myslíte že se vyplatí připlatit si 50 tisíc za krabičku a papíry anebo vzít čistě jen hodinky. Díky za pomoc a komenty,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja na to mam názor, ze papíry a krabice na ruce nenosis 🙂 50 je dost. Nikdy jsem papíry a krabice nepovažoval za “must”, ale kazdej to ma jinak. Navíc nějakej papír se dá od firmy občas obstarat. Ale kazdej to ma jinak.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já hodinky staré 0-30 let zásadně s krabicí a papíry, nemusím případně řešit, kdo to kde ukradl. Chápu to u vintážních hodinek starých 50 let, ale i tak pak mají hodinky výrazně nižší cenu. Např. stejné hodinky jen bez krabice stojí klidně o 15% méně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zalezi myslim hlavne na prodejci. Pokud je to soukromnik kteryho neznas, muze to bejt kapku risk, ale zkontrolovat pravost a treba projet nejakou databazi kradenejch by snad AD mohl. No a pokud je prodejce nejakej nemeckej top prodejce kuprikladu, nebal bych se toho vubec a na papiry se s klidem vyflakl, ty nosit nebudes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Josef01Aspoň si přečti o čem Rayethon píše, než mu začneš radit kolik procent slevy má chtít 🙄

@rayethon Stát ty hodinky desetinu a kupovat si je “jen tak pro radost” (tak jako když se mi vloni podařilo ukecat na ch24 úžasné Meistersingery, které tam bez bedny a papírů kupodivu taky nikdo nechtěl), na nějakou pixlu pod postelí sere pes. Ale jak upozorňovali kolegové výše, za toho čtvrt míče už si nekupuješ “radost”, ale spíš “značku, machrindex a resale value” - což bez bedny a papírů nebude kompletní, pokud původního majitele neznáš a sleva oproti pultové ceně nebude opravdu dramatická (pak je zas riziko čorky/fejku, aspoň u profláklých modelů). Jestli je těch 50 tyček slevy málo nebo dost stejně nakonec rozhodne Tvůj Chronobundus a Tvoje peněženka, protože bez uvedení detailů k té nabídce Ti tady nikdo seriózní dobrozdání nedá. To že při přeprodeji JLC proděláš je bez debat - ale na druhou stranu sem díky Tobě aspoň přibude další zajímavý kousek, nemluvě o detailu že při dnešní inflaci bys dost možná tratil i kdybys vůbec nic nenakoupil 🤑

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to koment, nikoliv rada, ať si každý koupí to, co uzná za vhodné... Těch diskuzí na toto téma tady bylo spousta, dostali jsme se i tam, že v jsou asi lidé, kteří vyjdou z prodejny a krabici s papírama hodí do koše :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel je to jako vždy jen a jen o penězích, 50 litrů není málo, ale …. Záleží k čemu je chceš, jak je budeš používat, ono někdy těch 50 litrů ti dovolí nosit je uvolněněji s pocitem že byly nejlevnější na planetě. Tady je jen rozdíl jestli je koupíš u hodináře , kterej ti ručí za pravost a že nejsou třeba čórky. Koupit ovšem hodinky za 200 bez papíru od člověka kterého neznáš může být při servisu u AD velký šok a průser, že jsi vyhodil 200 litrů. Zkus jít cestou jestli je prodejce full setu nepustí za 230😉, nevím o jaký jde model a za kolik se běžně prodává. Tak šťastnou ruku ve výběru🍀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebo počkat a koupit je v krizi, kdy budou ceny jiné. Kradené hodinky lze klidně předat osobně, dotyčný o tom vůbec nemusí vědět, v minulosti se to tady řešilo mezi dlouholetými členy, přišli na to až v servisu a trapas to byl pěkný :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna nedávno jsem řešil dvě podobné alternativy, Rolex z roku 2001 (tedy žádný vintage svatý grál), jedny původní, dost nošené, původní papíry, bez krabice, cena 270. Druhé o rok mladší, po kompletním servisu v Rolexu, stav po servisu srovnatelný s nenošenými, karta aktuální servisní, záruka 2 roky, krabice, cena stejná ... vzal jsem ty po servisu. Kromě toho, že nevypadají, jak když je vytáhneš krávě ze zadele, zároveň máš 100% jistotu, že jsou ok, nekradené, bez rizika, že budeš řešit nějakou servisní patálii a záruka přímo od Rolexu, je rozhodně super bonus :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...