morepower Posted March 28, 2022 Report Share Posted March 28, 2022 před 1 hodinou, orol napsal: Od pohledu se mi Swanson nelíbí. Je tolik jiných, určitě lepších a nepochybuji, že i přesnějších:...... Já ho mám a je skvělej, mám i několik dalších, ale swanson je nejlepší. Papun měl holt smůlu na blbej kus Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 28, 2022 Author Report Share Posted March 28, 2022 @orol tak jsem to zkousmal a nejvíc mě asi zaujal DeWALT DWHT25228-0. https://www.exkalibr.cz/dewalt-dwht25228-0-uhelnik_d100332.html Což je sice větší verze 300 mm, ale líbí se mi, že má ty drážky po půl centimetru v největším rozsahu. Jako ty abych mohl strčit tužku a tahem po hraně kreslit čáru. A jelikož má být i jako vodítko pily, tak se délka bude hodit. Cena rozumná. A jestli to kur.... bude zase křivé, tak mě šlehne:D a už nic nedělám, nikdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 28, 2022 Author Report Share Posted March 28, 2022 No takže jsem napsal na oba obchody, že to chci vrátit. A jeden obchod už teď napsal, že vraceli várku asi 30 ks bo byly špatné a že si mysleli, že už to je vyřešené. No a pokud výrobce dodrbal nějakou větší várku, tak je dost možné že do ČR došel nějaký velký balík od dovozce, který to pak dal dělí menším prodejcům. A třeba díky tomu je to z obou obchodů na prd. Možná taky ne. Každopádně to moc důvěry ve značku nedává a čeká za ty peníze právě výstupní kontrolu a kvalitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
long Posted March 28, 2022 Report Share Posted March 28, 2022 V 22. 3. 2022 v 7:56, Radek124 napsal: To mi připomíná jak si tady svého času kutilové barvičkama tunili lunety u Traser Supersport Pockej ale to je uz 11 let . Od te doby sem pokročil a příští tyden bude tunit presne tyhle hodinky Link to comment Share on other sites More sharing options...
viders Posted March 29, 2022 Report Share Posted March 29, 2022 před 11 hodinami, papun napsal: No takže jsem napsal na oba obchody, že to chci vrátit. A jeden obchod už teď napsal, že vraceli várku asi 30 ks bo byly špatné a že si mysleli, že už to je vyřešené. No a pokud výrobce dodrbal nějakou větší várku, tak je dost možné že do ČR došel nějaký velký balík od dovozce, který to pak dal dělí menším prodejcům. A třeba díky tomu je to z obou obchodů na prd. Možná taky ne. Každopádně to moc důvěry ve značku nedává a čeká za ty peníze právě výstupní kontrolu a kvalitu. Tak asi jsem na tom stejně, když ho položím na to Tčko tak se opravdu malinko houpe v podélné diagonále mezi pravý a levým rohem.. Co ti napsali, můžeš to poslat zpátky a uznají to jako reklamaci? Já už jsem prošvihl tu dvoutýdenní dobu na vracení bez důvodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 29, 2022 Author Report Share Posted March 29, 2022 Já vracím ve lhůtě, takže neřeším. A kontroloval si jak měří pravítka rub a líc. A jestli to všechno sedí k sobě v cetne těch zářezu na tužku? Mě ta značka asi zklamala. Chci zkusit DeWALT jak jsem psal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzman Posted March 29, 2022 Report Share Posted March 29, 2022 před 5 hodinami, viders napsal: Tak asi jsem na tom stejně, když ho položím na to Tčko tak se opravdu malinko houpe v podélné diagonále mezi pravý a levým rohem.. Co ti napsali, můžeš to poslat zpátky a uznají to jako reklamaci? Já už jsem prošvihl tu dvoutýdenní dobu na vracení bez důvodu. Ti může být fuk, žes prošvihl 14 denní lhůtu, tohle je jednoznačná závada kterou mělo zboží už v okamžiku koupě, to by museli uznat i po 23 měsících. Můžou být rádi že po nich nebudeš chtít náhradu za pokuvvenou práci :-)... "tolikrát jsem to měřil a furt je to křivý..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelenina Posted March 29, 2022 Report Share Posted March 29, 2022 Mate zkusenost s timhle.Take jsem premyslel o tom uhelniku, ale tohle mi prijde lepsi.Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 29, 2022 Author Report Share Posted March 29, 2022 Takových podobných pravítek je dost. Ten trojuhelník je brán jako takový odolný kousek a taky jako vodítku na pilu a tak. Toto je už na jemnější práci. Špatné to nebude, ale je to jiná kategorie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted March 29, 2022 Report Share Posted March 29, 2022 před 7 hodinami, papun napsal: ...A kontroloval si jak měří pravítka rub a líc. A jestli to všechno sedí k sobě v cetne těch zářezu na tužku? ... tobě nesedí indexy zespoda a zvrchu? A zářezy na tužku taky ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 29, 2022 Author Report Share Posted March 29, 2022 Zářez na tužku sedí vůči jedné straně indexů. Ale ta druhá strana je posunutá skoro o milimnetr. A jak se to celé houpalo, tak to létalo další milimetr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted March 29, 2022 Report Share Posted March 29, 2022 (edited) No to sou blbci. To pak chápu, že jsi zklamanej. Protože to je fakt super nástroj, na tesařinu teda, já si ho nemůžu vynachválit. Edited March 29, 2022 by morepower Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 29, 2022 Author Report Share Posted March 29, 2022 Chtěl jsem koupit ten DeWALT, ale pak jsem si uvědomil, že má strany 30 cm. Což je už dost velké. Jako dobré na velké věci, ale jako takový příruční pomocník velké. Ten menší Dewalt má zbytečně malý rozsah pro ,,čáry tužkou" no a tak mi z toho vychází ten červený Milwaukee ,který má asi 17,5 cm a navíc má dělění po dvou milimetrech, což je samozřejmě lepší než u většiny po pěti milimetrech. Tak snad už to bude to pravé ořechové. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viders Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 Napiš pak nějaké reference na toho Milwaukee, taky mě zaujal nejvíc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viders Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 Jó to mi jasné, spíš mi šlo o to že do těch 14 dní nemusíš vysvětlovat co a jak a proč Ale jinak vzali to v pohodě, omluvili se a peníze vrátili obratem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 30, 2022 Author Report Share Posted March 30, 2022 Na tom Milwaukee je zase blbé, že tu stupnici tu vnitřní hipp a comon či jak se to jmenuje má v imperialech. Což nechápu proč. Na druhou stranu stejně to asi v životě potřebovat nebudu. Ale je to zvláštní. Když se osvědčí, tak ideální by bylo ho potom doplnit tím velkým DeWALT na větší věci. Každopádně Milwaukee dorazí asi zítra nebo v pátek, tak určitě pak pireferuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted March 31, 2022 Author Report Share Posted March 31, 2022 @viders tak Milwaukee je doma. Je to o 1000 procent lepší. Žádné houpání. Pravítka jsou naprosto přesné. Ta dvoumilimetrová stupnice je defakto dokonalá, protože celkem jednoduše mezi trefim ten chybějící milimetr, takže můžu rozmerovat s přesností na milimetr. Ty diry na tužku jsou perfektně opracované. Na rozdíl od Swanson, který byl jen hrubý výlisek, nebo odlitek, či co to bylo. Jediné z čeho mám malinko strach, že se bude šoupat ta červená barva, ale třeba ne. Ukáže čas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viders Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Díky za referenci, objednám ho taky a vezmu k němu rovnou i pravítko s dorazem pro přesnější práci IGM 600mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Ten úhelník od Milwaukee má ty indexy tištěný? Jednou z výhod swansonu je to, že se indexy nesmažou, protože jsou vlisovaný/ vyražený, proto se ptám... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orol Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 před 7 minutami, morepower napsal: Ten úhelník od Milwaukee má ty indexy tištěný? ... Laserem gravírovaný Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts