morepower Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 No tak to je dobrý! Na tesařinu to je jedno, ale jinak to bude přesný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anela Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 asi ho tez vezmu. kamarad si sice chvali toho swansona, ale ja to mel v ruce a prijde mi to do dilny moc velke (na stavbu pergoly to bylo super). jen se nemuzu rozhodnout, jestli chci ten cerveny milwaukee nebo cerny hultafors/deWalt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted April 1, 2022 Author Report Share Posted April 1, 2022 Swanson působí masivněji a určitě je i odolnější než konkurence. Přesnost na tesařinu by asi stačila. A pro tesaře na plný úvazek fajn. Kdo chce něco do dílny a přesné, tak ten zbytek. U Milwaukee se mi líbilo, že o proti DeWALT má mnohem víc pozic pro tužku na kreslení čar podél hrany. A taky mám rád červenou . Ale u DeWALT se mi líbí ten velký 30 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Používám ho (swansona) na tesařinu a na tu hrubší truhlařinu. Speedsquarů mám několik a jeden ze zásadních poznatků je, že černej ne. Na sluníčku se strašně rozpálí. Co se týče stupnic, tak mám i s jemnější mm stupnicí, ale na těch trámech to tak nějak nevyužiju . Doměřuju metrem. Používám skládací s obrácenou stupnicí (aby když leží, byla nula na zemi. Ne jak to bývá-ve vzduchu) vs Link to comment Share on other sites More sharing options...
papun Posted April 1, 2022 Author Report Share Posted April 1, 2022 Swanson by potřeboval ještě trošku lásky. Kdyby třeba ofrezovali ty dosedací plochy prilozniku a věnovali víc péče řazení stupnice, tak by to pak bylo fajn. Ale chápu že by to prodražilo výrobu. Je taky otázka jestli to nezačali mastit někde v Číně a kvalita šla do kopru. Všichni se snaží ušetřit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 (edited) tyjo, to se museli nějak zkazit, já s tím nemám sebemenší problém. Všechno sedí a lícuje. Doraz na příložníku je tak jak má být... stupnice taky, nic se nehoupe a všechno si povidá... Edited April 1, 2022 by morepower Link to comment Share on other sites More sharing options...
orol Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Když se podívam např. na popis u Hulatafors, kde uvádějí CNC obrobené hrany, skoro u všech laserem gravírované popisky, eloxované nebo vypalovanou barvou ošetřené povrchy, tak je ten Swanson opravdu těžký polotovar Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 kluci, to je na tesařinu, odolný, jednoduchý a funkční nástroj. To není do laborky Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamenec Posted April 9, 2022 Report Share Posted April 9, 2022 V 1. 4. 2022 v 16:03, morepower napsal: Používám ho (swansona) na tesařinu a na tu hrubší truhlařinu. Speedsquarů mám několik a jeden ze zásadních poznatků je, že černej ne. Na sluníčku se strašně rozpálí. Co se týče stupnic, tak mám i s jemnější mm stupnicí, ale na těch trámech to tak nějak nevyužiju . Doměřuju metrem. Používám skládací s obrácenou stupnicí (aby když leží, byla nula na zemi. Ne jak to bývá-ve vzduchu) vs Ten obrácený metr je super. Ale nedaří se mi najít kde to prodávají. I když si řikám jestli to pro mě není škoda..často je zlomim při skládání Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted April 9, 2022 Report Share Posted April 9, 2022 před 3 hodinami, mamenec napsal: ... I když si řikám jestli to pro mě není škoda..často je zlomim při skládání... kup tři Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts