Jump to content

Tesařský úhelník Swanson Speed Square

papun

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

asi ho tez vezmu. kamarad si sice chvali toho swansona, ale ja to mel v ruce a prijde mi to do dilny moc velke (na stavbu pergoly to bylo super). jen se nemuzu rozhodnout, jestli chci ten cerveny milwaukee nebo cerny hultafors/deWalt...

Swanson působí masivněji a určitě je i odolnější než konkurence. Přesnost na tesařinu by asi stačila. A pro tesaře na plný úvazek fajn. Kdo chce něco do dílny a přesné, tak ten zbytek. 

U Milwaukee se mi líbilo, že o proti DeWALT má mnohem víc pozic pro tužku na kreslení čar podél hrany. A taky mám rád červenou 😉. Ale u DeWALT se mi líbí ten velký 30 cm 

Používám ho (swansona) na tesařinu a na tu hrubší truhlařinu.

Speedsquarů mám několik a jeden ze zásadních poznatků je, že černej ne. Na sluníčku se strašně rozpálí. Co se týče stupnic, tak mám i s jemnější mm stupnicí, ale na těch trámech to tak nějak nevyužiju ;) . Doměřuju metrem. Používám skládací s obrácenou stupnicí (aby když leží, byla nula na zemi. Ne jak to bývá-ve vzduchu)

obrazek.png.b1cb453888fedb0c0e4604f77e3fe946.png vs obrazek.png.fda305ca85b168795fe7503cda958dc7.png

Swanson by potřeboval ještě trošku lásky. Kdyby třeba ofrezovali ty dosedací plochy prilozniku a věnovali víc péče řazení stupnice, tak by to pak bylo fajn. Ale chápu že by to prodražilo výrobu.

Je taky otázka jestli to nezačali mastit někde v Číně a kvalita šla do kopru. Všichni se snaží ušetřit.

tyjo, to se museli nějak zkazit, já s tím nemám sebemenší problém. Všechno sedí a lícuje. Doraz na příložníku je tak jak má být... stupnice taky, nic se nehoupe a všechno si povidá...

Edited by morepower

Když se podívam např. na popis u Hulatafors, kde uvádějí CNC obrobené hrany, skoro u všech laserem gravírované popisky, eloxované nebo vypalovanou barvou ošetřené povrchy, tak je ten Swanson opravdu těžký polotovar :(

V 1. 4. 2022 v 16:03, morepower napsal:

Používám ho (swansona) na tesařinu a na tu hrubší truhlařinu.

Speedsquarů mám několik a jeden ze zásadních poznatků je, že černej ne. Na sluníčku se strašně rozpálí. Co se týče stupnic, tak mám i s jemnější mm stupnicí, ale na těch trámech to tak nějak nevyužiju ;) . Doměřuju metrem. Používám skládací s obrácenou stupnicí (aby když leží, byla nula na zemi. Ne jak to bývá-ve vzduchu)

obrazek.png.b1cb453888fedb0c0e4604f77e3fe946.png vs obrazek.png.fda305ca85b168795fe7503cda958dc7.png

Ten obrácený metr je super. Ale nedaří se mi najít kde to prodávají.

I když si řikám jestli to pro mě není škoda..často je zlomim při skládání