Přejít na obsah

Omega CK 859 Re-Edition


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Značka Omega představila nový model hodinek s označením CK 859 Re-Edition, který vychází z původního modelu CK 859. Ten debutoval ve třicátých letech minulého století. Byl osazován různými strojky, ale tím nejznámějším je ikonický 30T2. Ten se stal základním kamenem pro různé řady hodinek značky Omega vyráběných kolem poloviny minulého století.

Původní hodinky CK859 měly typickou dobovou konstrukci. Pouzdro Calatrava s plochou lunetou a vypouklým sklíčkem. Číselník stříbrné barvy byl v aktuálním Art-Deco trendu se sektorovým uspořádáním a s přesnou škálou hodin a minut.

Vintage-Omega-CK-859-768x768.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď se podívejme na aktuální model, navazující na historii značky Omega.

Nový model má pouzdro o velikosti 39mm a je osazen strojkem  8926 s coaxialem, s křemíkovým vláskem a je certifikovaný jako chronometr. Jednotlivé hodinky budou označeny číslem i když nejde o limitovanou edici. Cena 6,800,-€

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Omega jsem ještě nikdy neměl, ale tenhle model mě oslovil na fotkách na tolik, že jsem se nechal zapsat v Omega butiku v Praze jako zájemce. Tento týden mi psali, že je pro mě mají, a že si je můžu přijít prohlédnout a koupit.

Tak jsem dnes natěšený s prasátkem vyrazil do butiku u Staromáku.

Hodinky jsou velmi povedené, ale na mé (širší) zápěstí mají příliš krátký řemínek a navíc by se mi líbily více na tmavě modrém. Bylo mi vysvětleno, že řemínek měnit nesmí a pokud si ho vyměním sám budu je před budoucím servisem muset vrátit na řemínek původní, aby "nebyl problém se společností Omega", která trvá na zachování jednotného vzhledu.
 
Tak jsem jim řekl, že sebe ani je nechci vystavit nepříjemnostem a budu si tudíž vybírat hodinky u jiných značek.
 
Chci se jen zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost u Omega nebo u jiných značek? Zatím jsem to u žádných jiných hodinek (Rolex, Panerai, Tag) řešit nemusel.
 
Díky předem za poznatky a zkušenosti.

 

Upraveno uživatelem Pjurcik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dávám hodinky do servisu běžně bez řemenu či tahu, abych minimalizoval riziko, že se mi na nožičky nebo náramek někdo podepíše. Že se výrobci snaží "tlačit" k hodinkám svoje příslušenství je normální; že vlastníci nosí své hodinky na čem sami chtějí je taky normální. Co mi normální nepřijde, jsou tyhle kecy dealerů - od výhrůžek "problémy se společností XX" přes mluvení do toho, zda je vlastník prodá dál, až po motivační pohovory před nákupem. Ferrari se taky vzteká, když si člověk nechá upravit nebo přelakovat jejich auto, ale tam je to porušení smluvního vztahu (při koupi se podepisuje kodex chování). U hodinek na úrovni Omegy člověk žádnou smlouvu nepodepisuje a může si podle mne se svým majetkem dělat co chce. A konkrétně neorigo řemen/guma nemá žádný vliv na funkčnost, resp nárok na záruční servis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad Omega servis a neorigo příslušenství: když jsem dával PO na nezáruční servis ve Vídni, dáma přijímající hodinky (lehce znechuceně) prohlásila: "Ale to není originální řemen, který máte nyní na hodinkách. A to je chcete dát TAKHLE do servisu?." Skoro přitom vypadala, že je nebude ochotná převzít....
Konstatoval jsem, že má pravdu, že dávám na servis jen hodinky a řemen chci sundat a vzít si jej k sobě. Evidentně ji to uspokojilo, řemen ihned sundala a hodinky přijala na servis.



Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky na své stáří v super stavu, jen je dost překvapivá velikost 38,5mm... (v té době a v tomhle typu pouzdra se dělaly náramkové Omegy ve velikosti + - 30mm. A pak to logo, zejména kerning. Poslední písmeno A je natlačené na předchozí G. Loga v té době nebyly tak perfektní jako dnes, ale na všech hodinkách z té doby (projel jsem jich teď cca 40) je mezi písmeny G a A dost prostoru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...