Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ahoj všem bláznům.

Před měsícem a něco jsem si po skoro ročním plánování a spoření pořídil svoje první Grand Seika. Jde o GMT model SBGN003. Je to vlastně taková další etapa mého chronošílenství, kdy ještě před dvěma lety bych nejspíš tvrdil, že baterka fuj a nakonec tu jsem se svýma "baterkovýma Seikama" za cenu Omeg nebo Tudorů v automatu (aspoň před pár lety). Prostě jsem dozrál dost na to, abych ocenil i Quartz strojek a o to víc, když jde o high-end strojek z řady 9F.

Víc o hodinkách a specs třeba zde.

https://www.grand-seiko.com/global-en/collections/sbgn003g

 

Zpracování je za mě v naprostém topu, asi bych si troufnul říct, že lepší, než třeba Omega nebo Rolex. Kdo zná Grand Seiko tak ví. Je to hlavně v detailech, v broušení ruček a indexů. Hodinky rozhodně chytí za oko a v hloubce cifru by se člověk utopil. Platí pro mojí černou verzi. Modrá ma sunburst ciferník a vlastně to z nich dělá dle mého poměrně jiné hodinky.

Na konec dám docela fajn video s pár pěknými záběry.

Praktičnost a nositelnost jsou tady super. Oyster tah, 39 mm, 10 ATM dělá z hodinek skoro dokonalý univerzály, který neurazí ani k obleku a košili (black tie asi ne), stejně tak půjdou k teplákům cestou do Lidlu. Budou vypadat skvěle na kůži a na léto už je chystám na gumu. Navíc v mojí převážně mechanické sbírce je baterka poměrně praktická, nemusím pokaždé natahovat, nařizovat, prostě vezmu a jdu. S odchylkou +- 10 sec. / rok jdou vždycky přesně.

Negativa bych za sebe řekl asi jen absenci mikroregulace. V balení jsou dva půldílky, které jsou dohromady o něco větší, než celý dílek, ale i tak si objednávám ještě jeden, abych doladil přesně podle potřeb. Za mě ale fakt drobnost. Někdo by možná mohl řikat, že je to homage k Expům dvojkám, já bych ale neřekl. Pokud bych pominul hodně podobnou lunetu a oranžovou GMT ručku, jsou to za mě jinak úplně jiné hodinky tvarem pouzdra, indexama, ručkama.

Shrnutí je, že jsem po měsíci pořád neskutečně nadšen. Jsou super pohodlné, univerzální a praktické a možná moje nejhezčí hodinky. Omegy a Rolády díky nim odpočívají v bance.

 

IMG_2396.JPG

IMG_2231.JPG

IMG_2320.JPG

Upraveno uživatelem Melly
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky se musím přemlouvat vzít něco jinýho. Modrý jsou taky moc krásný, má je Kuba Prischera a párkrát mi je půjčil na ruku a to mě zlomilo. Ale modrý hodinky už mám a jedny stačí, takže bych stejně asi šel do černých. Navíc jsem nechtěl mít stejný.

Jinak gumu mám Hirsch Pure, obyč kaučuk, ale dělá se ve zkrácený verzi, což ocením s mým hubeným zápěstím. Občas jsem na něm nosil SMPc, ale těmhle myslím bude sedět ještě víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, warann napsal:

Super. Tak az to prehodis, tak ukaz foto. Pro me je prehazovani remenu za trest, ale tohle me laka. Tak at  napred vidim jak to vypada 😉

Jo, nějakou fotku nahodím, až si vzpomenu. Já jsem tahovej, ale když je tah v pěkným stavu, tak v létě dává guma smysl, protože tah nejvíc ojebeš o stoly a tak všechny, jak se nosí krátký rukáv.

 

před 9 hodinami, warann napsal:

@Melly jo. Jeste jsem zvazoval nejaky NATO od Eriky, ale mam strach, aby to pak s tim nebylo moc vysoky.

Nato možná zkusím, ale podle mě tyhle na něm moc dobře vypadat nebudou, uvidíme. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace. Pro mě jsou to teď asi nejuniverzálnější hodinky- mám toho přeci jenom zbytečně moc a pak tu baterku člověk obzvlášť ocení. Co se týče řemenů, tak jsem už taky přemejšlel o nějaký pěkný kůžy s oranž prošitím, ale zatím jsem se neodhodlal, zkrátka nejsem moc na kůži. To je radši asi v létě hodim na nato nebo eriku, výšky bych se zas tak moc nebál.

@Violoncellovteřinovka samozřejmě krásně lícuje, jen jak je hodně vysoko, tak to pod určitým úhlem může zkreslovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...