Přejít na obsah

Garmin Fenix 7 displej


alois

Doporučené příspěvky

Ahoj vespolek. Koupil jsem je včera a koukám jako blázen. Displej je jako zrcadlo. Skoro se nic kvůli odleskům nedá přečíst. Má někdo podobnou zkušenost? Když dám vedle Fenix 6, tak je to sakra znát. Děkuji za komentáře. 

Upraveno uživatelem alois
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem kdysi koupil ženě 6s, sám mám 6 a byl jsem rozčarován úplně stejně. Displej na mých 6 čistý, přehledný, barvy jakoby hluboké, bez odlesků, na 6s byly vyblité, celé se to lesklo, zkrátka mnohem hůže čitelné, stejně jako máš ty na 7 (čímž si mi mimochodem vyřešil starost se 7, jestli je to takto u všech modelů řady).

Pídil jsem se čím to je a našel jsem, že jim dodává displeje vícero výrobců a každý displej je pak jiný. Na prodejně mi nebyli schopni odpovědět, která řada má jaký displej, věděli že jsou u různých modelů řady Fenix jiné, jinak čitelné, ale neměli k tomu klíč. Tzn. že pravděpodobně může mít stejná řada na různých modelech jiné displeje, jeslti i v jiných výrobních dávkách to nevím. Každopádně by tedy stálo za to zajet na krám a podívat se na různé modely dané řady, ev. objednat víc kusů a porovnat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Někde jsem četl, že to je dané procesem laminace mnoha vrstev displeje. Tyto jsem vrátil a ještě se kouknu jinde. Ale nemyslím si, že by dotykový displej byl nějaký přínos. Za ty dva dny co jsem to testoval, žádný velký rozdíl jsem oproti šestkám jsem nezaznamenal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nejsou jedny safír a druhé minerál? I v recenzích se upozorňuje na to, že safírové sklo výrazně zhoršuje čitelnost displeje. Mám šestky se safírem a je to to samé. Ale dá se na to zvyknout, resp. najít ten správný úhel pohledu 🙂. Viz výřez z recenze na hodinky-365:

image.png.c3b1ca493a6e112569779147a6dea4d5.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle obrázků bych i řekl, že ty vlevo mají black PVD a ty v pravo grey PVD (jestli to není jenom světlem teda, nevím jestli se to skuteně napříč modely 7 řady také takto liší) a přesně u téhle kombinace se na 6 vyskytoval rozdíl. Protože já mám 6 se safírem, black PVD a tam je displej "čitelný". 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, alois napsal:

Dik. Zkusim bez safiru. Ale stále si kladu otázku, zda má smysl solární dobíjení při našich podmínkách. 

Loni v létě jsem nosil Instincty se solárem. Přínos k výdrži baterie celkem nic moc. Proto když jsem kupoval Fenixy, už jsem se na solár vykašlal. U těch sedmiček je to ale asi  o něco lepší, jak jsem četl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vyzkoušel verzi bez safírového skla, a je to to samé v bledě modrém. Prostě zřejmě při procesu laminace se výrazně změní optické vlastnosti a pak to vypadá tak, jak to vypadá. Takže místo hodinek na ruce zrcátko. Takže šestky nadále zůstávají doma. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...