Přejít na obsah

Nejlevnější vintage/youngtimer mechanický Omega chronograf


Doporučené příspěvky

Ahoj,

pomalu ale jistě se ze mě stává fanda Omegy, jen jsem zatím poměrně neznalý, proto potřebuju poradit od zkušenějších. Zadání je jednoduché - jaký pořídit vintage/youngtimer mechanický chronograf od Omegy? Jediný parametr je pořizovací cena. Dá se něco pořídit do 45 tis.? Dodatečné ceny servisu jsem si vědom. Dynamicy III mám nastudované.

Předem díky za tipy.

J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, zapomněl jsem napsat chronografy se sčítačem :D 

Díky, ty Mark 2 jsou asi favorit, na 4 jsem už taky v minulosti koukal. Asi budu pátrat tímto směrem. Pamatuju pár let zpátky, že docela dlouho ležely na fóru červené Speedmastery Schumacher za 35. Ty by byly fajn :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vintage/youngtimer je takové líbivé až skoro tajemné a chic slůvko v hodinkovém světě. Jako archivní víno nebo stářený steak. Kupující to přirozeně moc láká a věří v investiční potenciál, prodávající svrbí prsty, jak prodat všechno, co má nějaký věk. A stejně jako v gastru, i v hodinkách se může u vintage/youngtimerů velice lehce stát, že místo skvělého archivního budeš srkat navoněné čůčo a místo stářenýho steaku, dostaneš zapařenou žoužel. 

Čím víc toho vím o hodinkách, tím větší obezřetnost mám ke všem vintage/youngtimerům. A zdejší zkušení borci (jako @VintageLover) nebo globální bloggeři typu perezcope (OK, i on my svy chyby, o tom zadna), by mohli vyprávět, co všechno se v posledních letech u vintage hodinek ve světě dělá, aby bylo dost archivního vína a stářených steaků. Pryč od toho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, xbraj19 napsal:

@Kid_A to jsi psal za střízliva? 🤣

Myslim, že Jonyyy se na tohle úplně neptal….

@jonyyy napadly mě nějaké Omega deVille, ale tam to bude asi cenově už na hraně.

Nemam snad pravdu?:))

jinak, dlouhy roky byval hodne podcenenej model de ville chrono s totoznym manualem jako moony (bajvoko rok 1995). Je to ale super malej case (tusim max 38) a ne uplne vintage. A vesel by ses pod 50k

17E3FF0A-F37C-415D-B641-920FE3196E59.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu, co svým příspěvkem chtěl Kid_A říct. Sice píšu, že jsem neznalý, což u Omeg platí, ale už jsem zažil pár renovací a taky vím, co všechno se dá najít v hodinkách koupených jako "dobře fungující" nebo "kompletně originální" :D 
 

Taky jsem nedávno realizoval renovaci Omega chrono Dynamic III, takže mám hrubou představu o cenách servisů. Bohužel mě baví skoro jenom vintážky, takže do toho půjdu nejspíš znova, ikdyž jsem se už párkrát spálil. Jen s příštíma chrono Omegama si dám víc na čas.

Hledat chrona v modelové řadě De Ville mě vůbec nenapadlo. Díky za tip. Zrovna tyhle jsou docela pěkné, ale už mají dost moderní a oblekový look.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...