Vit Posted May 14 Report Share Posted May 14 (edited) Kéž by ty listy zůstaly v této velikosti ... Edited May 14 by Vit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waya03 Posted May 14 Report Share Posted May 14 Včera jsem jednu budoucí bonsaj vyzvedával ze země. Musela ustoupit jiným zahradnickým záměrům majitele. Tak snad to přežije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted May 17 Report Share Posted May 17 (edited) V 14. 5. 2023 v 14:07, Waya03 napsal: Včera jsem jednu budoucí bonsaj vyzvedával ze země. Musela ustoupit jiným zahradnickým záměrům majitele. Tak snad to přežije Krásný kousek, držím palce, ale vzhledem k velikosti květináče myslím, že určitě přežije. Edited May 17 by Vit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted July 6 Report Share Posted July 6 Letní sestřih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spongebob Posted July 9 Report Share Posted July 9 V 11. 3. 2023 v 18:27, Vit napsal: Trocha "kaktusování" Dík za inspiraci! Taky do toho pujdem vidím tam balení keramzitu..jaké tedy prosím bylo složení "půdy"? Nejsem bohužel zahradník Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted July 9 Report Share Posted July 9 (edited) před 4 hodinami, Spongebob napsal: Dík za inspiraci! Taky do toho pujdem vidím tam balení keramzitu..jaké tedy prosím bylo složení "půdy"? Nejsem bohužel zahradník Není zač, líbila se mi výsatba v hoby marketech atd, ale zjistil jsem, že jsou ještě větší amatéři než já. - dávají to často do květináčů bez otvoru na odtok vody (to musí být zahradník opravdu machr na zálivku, aby mu to nechcíplo) - narazil jsem tam i na misku, která byla zasypána kameny slepenými dohromady (to zase naopak nejde zalít) Můj postup: - koupil jsem si misky s odtokovým otvorem (dírka vespod) - na spodek jsem si dal keramzit (protože mi zbyl) - zbytek je normální zahr. substrát (ukradeno ženě z muškátů) se zbytkem písku potěráku (50 / 50) - nahoru jsem dal kameny (velké stály asi 15 Kč, malé 200 Kč (balení na 50 - 100 takových misek)) - zdroj kamenů: https://www.prodej-kamenu.cz/cenik-pytlovanych-kamenu Edited July 9 by Vit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spongebob Posted July 9 Report Share Posted July 9 Perfekt, díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted July 10 Report Share Posted July 10 Je to spíš Niwaki než Bonsai, ale snad neurazím. Tohle jsou moje největší kusy. Potom mám už jen samé menší. Z důvodu anonimizace jsem fotky trochu upravil. Bonsaje jsem zkoušel, strašně se mi líbí, ale vždy se mi to nepovedlo z důvodu špatné zálivky. Máme zahradu orientovanou na jih a tak je potřeba v těchto dnech zalévat ráno i večer a to někdy něšlo úplně snadlo realizovat. Na důchod se k tomu snad vrátím Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted July 11 Report Share Posted July 11 před 23 hodinami, shewcza napsal: Je to spíš Niwaki než Bonsai, ale snad neurazím. Tohle jsou moje největší kusy. Potom mám už jen samé menší. Z důvodu anonimizace jsem fotky trochu upravil. Bonsaje jsem zkoušel, strašně se mi líbí, ale vždy se mi to nepovedlo z důvodu špatné zálivky. Máme zahradu orientovanou na jih a tak je potřeba v těchto dnech zalévat ráno i večer a to někdy něšlo úplně snadlo realizovat. Na důchod se k tomu snad vrátím Pěkné to máš. ------------------------------ Důkaz, že výsatba mi v práci přežila: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted September 21 Report Share Posted September 21 Další kaktusové aktivity pod dozorem našeho kocoura, který mi to stopoval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted September 22 Report Share Posted September 22 U známého. Tam bych se chtěl jednou dostat, ale ten čas... Nádherná pastva pro oči, pobyt na této zahradě mě úplně uklidňoval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted September 22 Report Share Posted September 22 před 7 minutami, shewcza napsal: U známého. Tam bych se chtěl jednou dostat, ale ten čas... Nádherná pastva pro oči, pobyt na této zahradě mě úplně uklidňoval. Krása, ale je třeba si uvědomit i tu starost a zodpovědnost. Péče může být dobrá, ale stačí nemoc, housenka, brouk, plíseň ... a je je po stromku. V tomto jsou hodinky daleko bezpečnější. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts