Přejít na obsah

běhání


Doporučené příspěvky

Mám radost z těch kil dole a z toho, že mě přestala bolet hlava. A pak každej půlden po doběhu.. :-)

Jinak dobrej teda nejsem, když vidím kamarády, co uběhnou a za jaký časy.. Ale naštěstí v tomhle nejsem závodnickej typ - závodím jen s vlastní leností a zatím vyhrávám, vcelku. Nicméně je to 41 let ku 0,5 roku :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem doběhl 18 km za 1 hodinu 53 minut. Trasa přírodou, paráda, akorát v úsecích hlubšího lesa mě žrali ovádi fest. Samozřejmě jsem si zapoměl přelepit bradavky, takže jsem šel do půl těla a bylo to pocitově fajn běžet takhle naturisticky. Akorát když začalo pofukovat bylo mě malinko zima. Prej je to i jakási disciplína pro otužilce, běh do půl těla, zejména v zimě. Kamarád takhle potkal v lednu na Pradědu nějakého sveřepého šedesátníka, měl akorát kulicha, rukavice, trenky a kecky, boky prej úplně fialový a ještě si stěžoval, že je málo zima, že by potřeboval aspoň minus dvacet. Není mezi zdejšími běžci taky podobný fajnšmekr? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ovadi - to poznám veľmi dobre, človek nemá šancu zastaviť sa a vyčúrať. je to dosť nepríjemné, zvlášť u vytrénovaných ovadov, ktorý dokážu štipnuť aj pri tempe 4:25 :) . Inak behávam čo najviac hore bez, tielko zastrčím za kraťasy. Obliekam sa po dobehu, aby ma prepoteného neprefuklo. Akurát bacha pri dlhších behoch, slnko aj spáli.

 

V zime som to neskúšal, až taký borec nie som, iba som postupne uberal z vrstiev. Dnes sa len pousmejem nad tým, aký som bol v začiatkoch zababušený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také klasické ako trenie vnútorných strán stehien, som vyriešil dlhšími elastickými spodkami pod kraťasy. Moira UltraLight, čo je v podstate taká hustejšia sieťovina, takže vetrá to dostatočne a hlavne dobre držia polohu. V predajni odporúčané spodky Under ARmour Iso-Chill sú na omak výborné, ešte príjemnejšie ako Moira, ale na použitie úplne naprd, nedrží na stehnách a po pár tempách sa zrolujú do slabín.  

 

Raz nepríjemná zaparenina a odrenina pod malíkom na nohách, ale to vyriešili kvalitné ponožky - už som sa dávnejšie naučil nešetriť na nich. Ak mám triko, prelepujem si bradavky. Inak žiadne iné zapareniny, či odreniny nemávam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte ti upresním, že tie elastické spodky mám už nejaký rok, určite 3-4 roky. Kúpil som si vtedy 2ks naraz. Ak by si si ich zháňal, prosím, radšej si u Moiry over, ktorý model z ich aktuálnej kolekcie zodpovedá tomu môjmu staršiemu. Mám tam napísané Moira UltraLight New a vpredu Alae Lupuli

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám nějaký s nápisem Klimatex - bezašvý mírně elastický. A přes to víc elastický baletní kalhoty pod kolena. Spolu to funguje.

 

Ale daleko víc mě trápěj sedřený bradavky :-/. Zatím jsem nepřišel na nic jinýho, než náplasti (na tejpování držej nejlíp).

Akorát doufám, že časem budou dělat i něco nápaditějšího.. jako třeba:

 

post-322-0-94771000-1436213040_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predsa len je tomu lepšie predchádzať, ako potom ošetrovať a pauzovať, kým sa to čiastočne zahojí.

To ano, ale tlustý začínající běžci (i já jsem byl) holt musí řešit následky.

 

Náplasti super, už vidím ten pohled manželky na moje vysvětlení že mám okolo bradavek vyholený hvězdičky kvůli náplastem na běhání :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...