Přejít na obsah

běhání


Doporučené příspěvky

když ta čísla se odvíjí od hmotnosti, mít o 25kg víc tak to nebude problém 🙂

ona totiž Strava jinak pracuje s nulovýma hodnotama naměřených veličin. Takže když dojíždím ke křižovatce nebo jedu z kopce rychleji než bych ušlapal, tak to hodí 0 a obě aplikace s tím pracují jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodl jsem se udělat průzkum bojem. Založil jsem účty na Strava, MapMyFitness, RunKeeper a Relive.

Vstupní informace:

Endomondo používám od roku 2012, mám tam 1225 aktivit, téměř 6900 km a více jak 59 dní odsportovaných. Garmin používám od října 2019, mám tam 281 aktivit.

Všechny zmíněné aplikace jsem propojil s Garmin Connect. Stravu jsem propojil i s Endomondem, ale po nějaké době jsem propojení zrušil. MapMyFitness jsem taky propojil i s Endomondem, protože dle návodů na Endomondu by veškerý převod do MMF měl mít nejhladší průběh. Nechal jsem to všechno uležet přes noc. Nechtěl jsem dělat závěry hned včera a nechal noc interfacum, aby se propojily a data se přetáhla sem tam.

Myšlenka 1 - zaboha nepochopím proč Under Armour ruší Endomondo a nahrazuje ho svými aplikacemi. MapMyFitness je hrůza a to není všechno, viz níže k jednotlivým aplikacím.

MapMyFitness

Původně jsem myslel, že MapMyFitness bude náhrada Endomonda s podobnou funkcionalitou. Ovšem kromě společnost UA ma celou rodinu aplikací. MapMyFintess, MapMyRun, MapMyWalk a bůhví co ještě. Nejdřív jsem měl obavy, že na každou aktivitu si budu muset stáhnout jinou apku. Naštěstí to není potřeba. V každé aplikaci je na výběr z různých aktivit, takže i v Run můžete trackovat chození nebo fitness, ve Walk běhání atd. Stačí si založit jednotný účet pod UA a pod ním se přihlašovat do jednotlivých aplikací. Všechny aplikace mají webové rozhraní, ale hrůza je, že spolu navzájem nekomunikují. Když jsem si založil a upravil profil v MMF, tak v Run se oběví defaultní profil bez jakéhokoliv nastavení. Prostě je to rodinný bastl několika aplikací, přitom Endomondo je v rodině UA aplikací rozhodně nejlepší. Ach jo.

Do MMF se mi přeneslo 29 aktivit, nic staršího jak 4.10.2020 se tam nevyskytuje. A to pouze ve webovém rozhraní, v aplikaci na telefonu není vidět nic. Do MapMyRun se nepřeneslo vůbec nic nikde.

Strava

Zatím se kloním k tomu, že tohle bude adekvátní náhrada, i když pro více funkcionalit a nějaké statistiky je potřeba asi spíš placenou verzi. Aplikace je ok, je to o zvyku naučit se s ní ovládat. Webové rozhraní taky celkem intuitivní. Do Stravy se mi přeneslo 89 aktivit. Víc ani ťuk.

RunKeeper

Aplikace je celkem ok, webové rozhraní působí kapku zastarale. To by až tak nevadilo. Ale dashboard a statistiky ukazují rozdílné informace. Přeneslo se tam pouze 29 aktivit, nic staršího jak 4.10.2020 - stejně jako MMF. Asi tedy jen data za poslední měsíc? Škoda.

Relive

Jako poslední jsem si zkusil tuhle apku. Přeneslo se mi 255 aktivit, v podstatě téměř vše z Garminu až na pár. Nevím s jakou logikou. Možná jen aplikace do stáří jednoho roku, to by tak odpovídalo, že by tam chyběl loňský říjen.

Celkově je Relive taková sranda apka pro mileniály :) Trackuje vaši trasu, pokud po cestě pořídíte fotky nebo videa, tak je můžete přidat a aplikace vám zpracuje video o vaší cestě. V reálu to pak vypadá tak, že na 3D mapě jde od začátku až do konce po trase a v místech, kde jste pořídili fotku nebo video je do Relive videa přidá. Je to fajn, ale zase žádná extra sláva. Navíc vaše videa můžete přidávat do výsledného Relive videa jen při placené verzi aplikace. Ve verzi zadarmo se zpracovávají jen fotky. Vytvořit Relive video aplikaci zabere asi hodinu.

Celkově to může vypadat fajně v případě, že jdete nějakou trasu v pěkné přírodě, horách, s výhledy atd. Když se projdu tady borským parkem, tak to zas žádná hitparáda není. Navíc webové rozhraní skoro nic neumí, vše se řeší přes apku v telefonu. Ale to je pochopitelné. Tady nejde o žádné statistiky, ale prostě o to, abyste sdíleli cool video z vaší trasy na fcb, igramu a jiných sítích, což já nutně nepotřebuju.

_____________________

Ráno jsem si dal 5 km procházku se psem a s Garminem a vyzkoušel jsem si jak to bude fungovat. Z Connectu se ta procházka přenesla správně do všech aplikací, takže co se týká chování do budoucna, tak tam asi nebude problém. Ještě pořád čekám na ten zálohovací soubor, co mělo Endomondo vygenerovat. Pak asi bude záležet, jestli to půjde někam importovat, nebo jestli budu muset opravdu vytvářet svoji sportovní historii znovu. Každopádně moji prioritní aplikací bude nadále Connect, který má skvělou jak aplikaci, tak i webové rozhraní a mirrorovat data budu asi nadále do zmíněných aplikací. Kdybych do budoucna přesedlal od Garminu pryč, tak aspoň nejaká historie bude.

A poslední povzdech, abych byl jak kolovrátek: být v UA, tak totálně zruším celou nepřehlednou rodinu MapMy Aplikací a věnuju se právě vývoji Endomonda. Měli miliony uživatelů po celém světě, vymakanou apku, která byla jedna z nejstarších na trhu a oni to takto zahodí a preferují z mého pohledu nedotažené bastly. Tímhle si to u mě dost posrali a od nich si už nekoupím ani vložky do bot :) Ale možná jsem to jen celé nepochopil...

Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrej prehled a myslenka, jak se rozhodnout pro ten pravej interface.

jinak abych jen nechvalil - mam pocit ze jsem pred par tydny/mesici mel zpravu primo od Strava ze budou dost limitovat svoji free verzi.

jinak, pokud se clovek rozhodne pro placenou, tak ma dost dat k dispozici- https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216917657-Strava-Premium-Features-and-Pricing?mobile_site=true

ale jak psal pebe nekdy ty prepocty jsou divoky a rozhodi ti celkovou statistiku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skvela prace Andy! 
souhlasim s kritikou smerem k UA.prijde mi, ze s jejich prichodem zacala byt i reklama v endomondu agresivnejsi (nemel jsem placenou verzi) a ziskal jsem k tomu logu jistou averzi... tim mensi problem jsem mel s prechodem ke garminu a strave...

ted jen aby neudelal garmin nejakou blbost, treba jako integrovane remeny at ho muzem jeste par roku pouzivat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ajaj Proč by jsi odcházel od Garminu? :)Já to zkusil k Suuntu a pěkně rychle jsem se vracel ke Garminu. Teď jsem měl po letech na test jedny Suunta a už je to obecně lepší, ale pořád to není ono.

@Anela To snad nestraš. :) Vždyť na normální řemeny přecházeli všichni výrobci teprve nedávno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je nedorozumneni. Jsem „nechteny“ fanda Garminu. Presel jsem pres Polar a Sunnto k G. uz pred lety. I kdyz me sem tam stve, tak se musi nechat, ze nic na trhu (pro me aktivity) lepsiho neni.

ale k analyze pouzivam vic Strava. Ale jak jsem psal, hlavni vyhoda S je, ze to funguje jak socialni sit, kde se muzes nechat motivovat ruznyma sociopatama :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, jelikoz jste me s mym brecenim neposlali do haje, tak v tom budu pokracovat :)
Dnes me napadla dalsi myslenka proc vlastne Endomondo mam rad, a tak jsem chtel zkusit, jak si s mym pozadavkem poradi ostatni aplikace. Uvodem reknu, ze neporadi (a nebo nevim jak na to).
V Endu sem tam pouzivam zalozku Feed, kde je seznam mych aktivit a aktivit mych pratel. Stezejni je ale pro me zalozka History, kde vidim celkove statistiky za jednotlive mesice. Navic historii muzu rolovat dolu do aleluja az do roku 2012, kdy jsem zacinal.
61673e32b48e81c90bc97632af9568e5.jpg

Kliknutim na mesic se mi zobrazi jednotlive aktivity a kliknutim na aktivitu se dostanu do jejiho detailu.
9a0210d96813738d3f9c01e256e2f596.jpg

Dnes se mi stalo to, ze mi blbly hodinky Garmin, takze jsem nakonec Hiking nahraval jako Running. V detailu aktivity v Endu si muzu aktivitu upravit a zmenit z Running na Hiking. Zadny problem.
02ad3cb5bc5a88b396ad2ae998b13f63.jpg

Pojdme se tedy mrknout jak moje pozadavky splni jednotlive aplikace.

Strava
Ve Strave je take nastenka s aktivitami, muzu tam hodit jak pratele, tak jen moje aktivity. Je tam uz rovnou videt detail aktivity.
e871c923c7e8342d3024437d7d280acc.jpg

Pokud bych chtel zmenit typ uz dokoncene aktivity, tak neni problem. Potud pohoda.
b30edce99b305be48181b2a8ee7ecee0.jpg


Uskali zacina, kdyz bych se chtel podivat na nejakou statistiku. V aplikaci vidim jen moznost Run, Bike, Swim. Jenze kolo a plavani delam minimalne, ale chtel bych tam turistiku, chozeni, lyzovani a proste celkovy prehled nezavisle na sportu. Jak se na tohle dostat nemam paru. Navic takhle na prvni klik jsou tam jen statisktiky za tyden.
0e50e579d37a2149b6274be239a21039.jpg

Pak je jeste moznost jit do menu statistik. Tady jsou prumery a year to date, ale uz ne dle mesicu.

a860fa4738c334e128af4dd7fb0d01f5.jpg

Pokud bych ziskal lepsi prehled v placene verzi, tak si klidne zaplatim. Nebo delam neco spatne? Jak to ted vidim, tak pozadovane info jako je mesicni porovnani tam nevidim.

RunKeeper
RunKeeper neco trosku resi a neco zase neumi vubec.
Zed a aktivity jsou podobne jako ve Strava.
a799049e061da0160fb63f7eda5bd768.jpg


Uskali nastava, kdyz jsem chtel zmenit typ aktivity. To se mi bohuzel nikde nepovedlo.
a0f23542ddd7923086457e5f875abd51.jpg

Pokud jde o statistiky, tak je k dispozici srovnani s predchozim mesicem nebo rokem, ale vetsi detail jsem opet nenasel.

Pokracovani v dalsim prispevku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojdme na MapMyFitness
Zed a summary podobne.
4fbdcb38f5707cf05107d271d64d57da.jpg

Co me tady vytacelo, tak je Share panel dole, ktery zabira celkem dost mista, pritom moznost sdileni je v menu pod ikonou trech tecek nahore vpravo.

Aktivitu zmenit lze.
62fac20b9acbcd069ab8da7b9a632ad4.jpg

Moznost nejakych statistik jsem vybec nenasel.

Posledni, co me jeste napadlo co se tyka statistik, tak mrknout se do Connectu.
Zde mame celkovou historii a vse, jenze bohuzel je to taky rozdelene podle sportu.
aed8b39d09ae45a6142d4e128ca4d045.jpg

Kdyz dam dole All activities, tak mi vyjede jen seznam. Kazdopadne v ramci sportu uz mame aspon lehky detail.
b15b624db7f81d0a808ac452d5bef80e.jpg

91b26606a9c84887e9e9bc5c6de40e77.jpg

Ale proste neni to vse po kupe. Ale tak aspon neco.

Budu rad, pokud by me nekdo byl schopny napsat, ze delam neco blbe a mnou pozadovane info v tech apkach je. Ja ho proste nenasel. Mozna ve webove verzi, na tu se zamerim treba priste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strava - v placeny verzi vidis celkovy pocet (najete km / nastoupane m) za dany rok. Pokud delas nejakou aktivitu casteji, tak se tam casem objevi taky (asi). Ja tam mam takhle Paddleboard, kde mam tento rok pres 700km, ale uz ne Hiking, kde mam pouze nejakych 20h.

jinak me prijde, ze to co ti chybi u Strava (free verze), tak mas v Garmin Connect (napr. mesicni soucty)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U RunKeeperu to v apce taky nevidim. Na webu typ aktivity menit lze.

Prisel mi od Endomonda archiv a tak jsem ho naimportil do RunKeeperu. Vsechno se to naiportilo jako Running aktivita. :( Takze to prepisuju na spravnou aktivitu rucne. Ale mam zaznamy jen za dva mesice kdy jsme meli firemni challenge. Jinak jsem Endo nepouzival.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sbíráte garminí odznáčky? Já letos neběhám (občas popoběhnu jen kvůli odznáčku), jezdím na kole a chodím a tak mě baví plnit výzvy a sbírat odznáčky. Cyklo sezóna  pro mě prakticky skončila (v zimě nejezdím) a tak jsou odznáčky pro mě momentálně jediná motivace, proč se hýbat.

Odznacky.PNG.e2fd4aa86c147b46e2ce2dd57b5fa60a.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, diky za info. Z Endomonda uz mam take link na download, budu to resit vecer a zkusim import do Stravy. Ted prej mam v praci neco delat, kdyz je to pondeli :)

Jinak odznacky taky sbiram. Ted uz hlavne chodicima a behacima challengema. Jsem na 3. levelu a mam naslapnuto na 4. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, Anela napsal:

odznacky nesbiram cilene, ale samozrejme sleduju a mam radost, kdyz nejaky pribudeimage.png.9f89a5bfe92590c4bcef66ea2960a324.png
 

a teda na par odznacku se tesim a urcite je chci :) hlavne tu boticku s napisem 100mil

Jsi šílenec. :)

Mluví ze mě závist. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...