Přejít na obsah

běhání


Doporučené příspěvky

Mam takovy technicky dotaz. Loni jsem koupil Asics Cumulus 21. Jsou to super pohodlne botky na objemy, ale jedna vec me na nich vytaci. Jsou to sberace kaminku. Vzdycky kdyz dobehnu, tak mam plnou botu bordelu, obcas pri delsich bezich musim i zastavit a vysypat bordel z boty, jinak by to bylo o puchyr. Mam odbehane troje adidasky a ani jedny mi to nedelaly/nedelaji. Z tohoto duvodu se do budoucna Asics asi vyhnu. Rad bych pak zkusil treba Mizuno, Innov8 apod. Jak jsou na tom tyto znacky s nabiranim bordelu? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, moco napsal:

Já mám Kayano 26 a kamínky nesbírám, ani 25 to nedělaly a to mám pocit, že Kayano jsou pronační sourozenci od Cumulus. 

Jo, ja to chapu podobne, ze Kyano a Cumulus jsou v podstate stejne boty lisici se jen zpusobem doslapu. Hm, tak mozna nejak blbe smatlam nebo fakt nevim.

Navleky to asi resi, v zime by mi asi nevadily, ale v lete s navlekama se mi moc behat nechce teda. Nu coz. Dik, chlapi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jima som dnes ráno rýchlo pozrel posledný kilak, bolo to fakt o chlp a bolo aj vidno keď prešiel čas 6:09:14 ako to v ňom cuklo, muselo to byt sklamanie, ešte som zvedavý aké mal splity

Na druhej strane ani Kipchoge sub2 nedal na prvý krát.
neviem či sa ešte Jim vráti k pokusu druhý krát ale čo som čítal tak mi prišlo že nebehal tréningy úplne cielene na asfaltovú rovnú 100ku, ale ako ultrac behal skôr v teréne a veril že to stačí. Adept na sub6 bol na základe jeho rekordu na 50mil/80km ale sám vravel že tých zvyšných 12mil nevie čo bude

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, tak se chci tady poradit. Vybiram nejake trailovky. Mam vysoky nart a klenbu a sirsi chodidlo - potrebuju tedy neco s dostatecnym prostorem na prsty. Pravou nohu mam cca o 0,5cm delsi, namerenych 27cm. Standardni boty nosim velikosti 41,5 - 42. Boty na behani mam 44 a spokojenost. Na trailovky se tedy taky divam na velikosti 44. Je to cajk, nebo byste doporucili vetsi/mensi velikost pro lepsi stabilitu? Jsem trosku vic tezkotonazni borec, zadna vychrtlina (v soucasne dobe 87kg). Doslap mam neutralni. Tlumeni asi nejake stredni. Treba zjistuju, ze silnicni boty s velkym tlumenim mi moc nevyhovuji, bere mi to hodne energie. Nevim ale, jak je to u trailu.

Kde budu behat - nezpevnene cesty (polni, lesni), prach, blato, shin, soucasti bude asi prebeh i po silnici/asfaltu. Asi tedy neco univerzalnejsiho. Neplanuju zadne horske oblasti, ani brutalni sebehy a vybehy (s ohledem na sva kolena). Obcas bych boty vzal na lehkou turistiku, ale primarne budou na beh. 

Co mam vybrane:

1. La Sportiva Jackal https://www.sanasport.cz/la-sportiva-jackal-46b999100?subproductId=2576610 - pro me zatim asi jeden z favoritu. Laka me znacka, kterou jsem nikdy nemel. Boty asi budou odolne. Dle recenzi je to trosku horsi s mistem na prsty, takze tam mozna vybrat vetsi velikost?

2. Inov-8 TrailTalon https://www.sanasport.cz/inov-8-trail-talon-290-m-s-black-grey-yellow-cerna-seda-zluta-000712-bkgyyw-s-01?subproductId=2256417 - obecne hodne dobre hodnocena bota.

3. Altra Timp 2 nebo Lone Peak 4.5 - https://www.funrun.cz/1181-altra-timp-2-moroccan-blue-yellow.html# a https://www.funrun.cz/1175-altra-lone-peak-45-carbon.html# tuhle znacku mam na doporuceni, rad bych ji zkusil, ale hur se shani velikosti. Navic podle jejich tabulek bych u nich spis mel brat velikost 44,5. Ma je tu nekdo? 

Dalsi moznosti, co zvazuju hlavne i kvuli lepsi cene jsou

Inov-8 Rocklite 290 https://www.sanasport.cz/inov-8-roclite-290-m-m-navy-orange-modra-oranzova-000809-nyor-m-01?subproductId=2256109

Columbia Montrail Colorado III https://www.sanasport.cz/columbia-montrail-caldorado-iii-1826701010?subproductId=2297988 - hodne dobre hodnocena bota, spis ale mekka s mensi stabilitou.

Mizuno Wave Ibuki 3 - https://www.sanasport.cz/mizuno-wave-ibuki-3-j1gj207338 - take dobre hodnoceni a prizniva cena.

S trailem teprve zacinam, tak nechci hned kupovat tri modely, ale zacal bych s jednim a postupne se do toho dostal. U vetsiny recenzi mi trosku chybi prave to pojednani o velikosti boty. Neco ve smyslu standardne na behani nosim 44, ale u tohoto modelu jsem musel zvolit jinou velikost, protoze neco.

Budu rad za jakekoliv postrehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@AndyAaron

1. La Sportiva jsou fakt úzký...musel by jsi vzít min +2 čísla...

2. máš vybranou verzi S to je u inov8 standartní bota... takže asi taky ne, hledej verze E.

https://www.behani.cz/bezecke-zajimavosti/sirka-boty-inov-8/

Altry budou od...chci je taky, jen se všeobecně píše, že když běháš vel 42...kup 43. 

ty rock lite 290 jsou fajn, celkem široké, mám je.

no a ty Mizuno trail vidím poprve... líbí se mi, klasické běžecké Mizuno mám o půl čísla menší než trailovky... takže tu bych je fakt musel vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@guzmic - diky za postrehy. Drzel jsem se hlavne tech modelu a znacek, o kterych jsi mi psal :)

Btw z toho tveho odkazu vidim, ze Standard sirka je celkem siroka bota. Ty Rock Lite mam ve vyber Medium a ted koukam, ze to je uzsi nez ta verze standard. Z toho mi tedy lip vychazi ty Trail Talon v S verzi nez Rock Lite v M verzi.

Na E sirku mrknu, ale zatim jsem ji v nabidce nikde moc nevidel...

Ted premyslim, jestli nevzit ta Mizuna a napred si nezkusit jak mne bude trail beh vyhovovat. No je to dilema vyberu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, guzmic napsal:

@AndyAaron

2. máš vybranou verzi S to je u inov8 standartní bota... takže asi taky ne, hledej verze E.

https://www.behani.cz/bezecke-zajimavosti/sirka-boty-inov-8/

Souhlas, ale již samotné S je poměrně velkorysé co do prostoru. Hodně jsem řešil a vyhovuje mi. Ideálně vyzkoušet. Aktuálně mám Inov8 Terra Ultra G260 a spokojenost velká. Má to i poutko na návlek, který je peklo obecně nazout, ale pak funguje dobře a i izoluje kotník hezky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 1. 2021 v 10:36, ismit napsal:

@Anela tak teď jsem zvědavý, jestli mě to donutí koupit kvůli tomu inov8. Přemýšlím, že bych tam radši něco našil, než abych jim udělal tu radost :)

tak dobrý, návleky od inov8 tam mají takové bužírky, jenž se zachytí za háčky a pod podrážkou, takže návleky jsou univerzální i pro ostatní značky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...