Přejít na obsah

běhání


Doporučené příspěvky

To už je koniec januára? Radsej by som piloval techniku bežkovania ale keď mame ten lockdown tak aj beh dobrý, zimná príprava v plnom prúde:-)
Len tie spálené kalórie nejako na váhe nevidím...
2a24d6c0d5e280fc2637a6ec3724ffb8.jpg


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, ismit napsal:

máš s nimi zkušenost? vypadají skvěle.
Tak mě napadlo, že trend minimalistických bot zřejmě asi úplně skončil, ne?

Nemám zkušenost, jen se mi líbí rozšířená obuv, mám fakt strašně ploché nohy a někdy mi stačí jen trochu víc utáhnout tkaničky a brní mi nohy.

Třeba Hoka hoka mi moc nesedí, takže vyzkouším buď Altra nulový drop, nebo ty Topo tam jsou 3mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@minimus80 zdar, takže ty máš v lednu běhání až jako druhou pohybovou aktivitu (letos teda vynuceně první) a máš 374k, tj. teda slušný. 
Jaké běháš v běžné sezóně závody? předpokládám, že to asi nebudou městské půlmaratony. Jestli jsem to dobře odhladl, tak většinu běhů jsi měl okolo 20km?

Upraveno uživatelem ismit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ajajsam som bol prekvapeny ked som v sobotu videl kolko to bude za Januar@ismit nie, nie, moj primarny sport je beh ale posledne roky mam rad lyzovanie a bezkovanie, takze ak by sa dalo tak by som radsej isiel castejsie na bezky ...tyzden sa dalo skate-ovat uz cca 10min jazdy autom, dokonca 2 dni priamo v meste ...teraz by som musel uz mimo okres na Skalku co mame zakazane 😕 

teraz mi to vychadza na 10-15km na vecer plus v nedelu dlhy beh ... to sa nazbiera ... pohybujem sa medzi ludmi ktori najradsej behaju a trenuju na maraton, idealne na Kosicky MMM ... celkovo ale striedam beh na asfalte a v lese, podla nalady a podmienok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem to sem v patek. Bral jsem tady: https://www.funrun.cz/1175-altra-lone-peak-45-carbon.html#

K te velikosti. Dle Altra tabulek jsem vzal 44,5. Asics Cumulus 21 mam 44, ale pri porovnani jsou Altra kapku kratsi. Ovsem diky tomu, ze Altra jsou sirsi pusobi na noze volneji. Asi bych si priste vzal spis zase 44. No ale jeste uvidim jak to bude v akci. Jo a jinak jsou brutal lehke, jak kdybych na noze nic nemel. Zitra poreferuju vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze, dnes rano jsem si dal zlehka necelych 11km tady u nas kolem prehrady a borskym parkem. Zhruba pulka asfalt, pulka teren.

Jsem zvyklej behat pres stred nohy, kratsi krok, vetsi frekvence. I presto v 0mm drop botech citim, ze po tech 11km mam trochu vic protahle achilovky, nez je obvykle. Ted dopad nohy na zem je proste jiny. Je to asi o zvyku. Do kopce to pak nuti clovek behat vice pres spicku, sebehy z kopce mi naopak prijdou trosku vic pohodlnejsi. Taky jsem trochu citil kolena a stehna, coz je asi dusledkem zapojovani trosku jinych svalu, pripadne jejich trochu jina cinnost. Je to asi o zvyku, mne to celkem vyhovuje a az obeham svoje dvoje silnicky od adidas a asics, tak se pujdu mrknout, co za nabidku ma altra.

K Lone Peak samotnym. Bota je super pohodlna. Mam problem, ze na prave noze me po urcite dobe zacne dost bolet oblast za prsty. V adidaskach to je zhruba po 7km, v asics po cca 9km. Tady diky sirce a odpruzeni jsem po tech 11km zacal teprve citit, ze nejakou oblast za prsty mam. Vetsi bolest by mozna nastala az tak na 15km. Coz je za me super. Ze mam gramlavou nohu, s tim jsem se uz smiril. Altra oddaluje moje utrpeni, coz je fajn.

Grip boty je super, na snehu, zmrzlem snehu/ledu i v blate lepsi, nez bych cekal. Jednou mi noha ujela na vlhkem kamenu. Jinak super. Mel jsem moznost vyzkouset i ochranu spicky, kdy jsem celkem brutalne zakopl o nejaky kamen a tak tak, ze jsem to ustal. V tu chvili jsem byl rad za velikost bot, protoze palec zustal nedotceny a ja padil dal.

Bota je celkem dost mekka. To je fajn, ze clovek citi presne teren, po kterem bezi, ale stabilita a balanc uz je jen o tom, jak se s tim vyporada noha. Za sebe bych preferoval mozna trosku tuzsi a stabilnejsi botu v terenu. Ale zase, je to o zvyku a o preferencich kazdeho bezce. Do nejakeho brutalniho terenu bych ji asi nebral, zvlast, pokud nejsem zkuseny bezec.

Co se tyka tlumeni, tak to je pro me tak akorat (dle specifikaci je stredni tlumeni). Bota neni tvrda, je dostatecne pohodlna, na druhou stranu clovek nema pocit, ze bezi po mechu a neztraci tim zbytecne energii. 

Bota se mi designove hodne libi, zihana podrazka je fajn, protoze se v ni ztraci pripadny bordel :) Vystupky na podrazce na pate nevim uplne k cemu jsou, ale dobre se za ne zachytava bahno a binec. Ty bych si asi odpustil. Maji taky dost dlouhe tkanicky. I kdyz jsem si na botah udelal zamky, tak porad byly konce jeste dost dlouhe. Mozna az moc. Na asics a adidas jsem rad, kdyz jsem schopny udelat smycku.

Jsem rad, ze jsem si nechal poradit a boty koupil. Jsou fajn a rad zkusim i nejake silnicky dane znacky. Pokud je nekdo zvykly behat s dropem 10mm nebo beha pres paty, tak tomu bych je hned nedoporucil. Bude to chtit zmenit styl behu. Mozna napred zkusit boty s dropem 4-6mm. Uvidim, jake pak budou dlouhodobejsi zkusenosti. Tohle je teprve po prvnim behu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...