Přejít na obsah

běhání


Doporučené příspěvky

jasne, staci vybrat si znacku, dela to kde kdo. mazec, kolik si za to inov8 nebo salomon nestydi rict. ale je fakt, ze od obou znacek nejake veci mam. a maji to vychytane.
https://top4running.cz/c/panske-bezecke-kratasy

s lidlem to mam presne jak pises ty. na druhou stranu na elastakach se toho snad az tak moc zkazit neda... 

před 10 minutami, AndyAaron napsal:

Rikam si, ze se da pripadne na ty elastaky taky hodit normalni sortky a treba clovek nebude vypadat uplne jak naprcanej kacer :D 

presne tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě na poloviční řešení nevěřím. Takže kupovat něco, abych si v tom mohl zaběhat a když nebudu mít chuť, tak ať je to aspoň na zahrádku, je chujovina. Ale chápu, pokud člověk řeší prachy (tudíž - X-bionix je super. Pokud chceš běhat tak 3k ročně 😀).

rozhodně ale na podzim, zimu já beru jenom elesťáky. Pro pocit tepla a volnost pohybu (což nikdy v elasťákách/teplákách mít nebudeš). Materiálem tam moc rozdíl mezi drahejma/levnejma značkama nebude. Spíš jde o střih a švy (mě se vždycky nejdříve rozedřou v rozkroku). 
Koukni na lepší značky (já se například po letech vrátil k Adidas), když dělaj sezónní výprodeje. Ja tak kupuju většinu věcí a jsem na 20-40% slevách

a mimo jiné, i super věci tě mohou dřít. Takže mazat, mazat, mazat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@AndyAaron

elasťáky za čtyři jsou stejně fajn jako suby za půl míče... 🤣

když to musíš mít tak musíš.

Ale ne, teď vážně, pokud Ti sedí progress nekupuj tam a elasťáky vyzkoušej, mě to moc pasuje.

Lepší jak volné kalhoty, mě to nesedí, dře mi to třísla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BTW - proč chceš nosit kompresky na dlouhý elasťáky? Pokud máš taky (jako já) trombózu, tak vzít zdravotní kompresky pod elasťáky

No to ja prave nevim proc, proto se ptam :)

@guzmic ty trisla jsou fair point. Presvedcils me ;)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uh, to si neumím představit. Já se začal přehřívat o víkendu, když bylo nad 20 st.

 

K tématu. Já běhám buď ve 3/4 elasťákách, aby byla v teple kolena nebo nějakých jegrovkách a přes to hodím trenky. Volné kalhoty si neumím představit. Jakmile se začnu potit, určitě by se začaly lepit nohavice a to by byl konec. 

 

Máte někdo zkušenost s Altra Torin 5? Běhám v Inov-8 Terraclaw 250 a hledám něco univerzálnějšího i na přeběhy po asfaltu, příp. i na delší běhy čistě na asfaltu.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam Torin 4 a k tomu soubezne Asics Gel-Cumulus 21. V Cumulusech mam nabehanych uz 750km, v Torin 4 atakuju stovku. Chvilku trva, nez si clovek na zero drop zvykne, ale potom je to super. A za me je super i to misto v prostoru prstu a celkova lehkost boty. Uz se tesim az Asics dorasuju a prejdu na Altru kompletne (Mam jeste Lone Peak 4.5 do terenu). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja jsem vypozoroval, ze boty s nizkym dropem (v mem pripade jeste v kombinaci s malym tlumenim) maji negativni vliv na me plantarni fascie...
urcite to neni jen ten drop, urcite se v tom kombinuje vice faktoru, ale osobne to tak mam... dat si v tydnu tri petikilometrove vybehy v inov8 raceultra tak se urcite ty paty ozvou.

asi bych tu nasel tak 5-6 let stare prispevky, kdy jsem byl z tech minimalnich dropu nadseny...
nechci je kritizovat, to vubec, rad v tech teniskach beham jak to jen jde a porad chodim v barefootech, ale davejte si na ty fascie pozor, at nedopadnete jako ja :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já minulý rok taky koupil Altra lone peak 5, celou sezónu jsem je běhal a láska to nebude i po X měsících a cca 500km jsem po každém běhu dost cítil achylovky.

Na vánoce jsem si koupil zase staré dobré Inov rocklite 295 tam je drop myslím 4-5mm a achylovky necítím vůbec a běh si víc užívám.

Altry nechám na turistiku, to pohodlí pro širokou nohu je úžasné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když máš zkrácený achillovky z celoživotního chození v botách se s zvýšenou patou, tak musíš pomalu. Místo 10k si hodíš 1k a postupně navyšuješ. Furt protahuješ.A musíš vnímat svý tělo. 

No já si nedávno koupil Altra a zas jsem se vrátil ke svým Z-trails od Xero, pač si připadám jak na vodní posteli. A to jsem primárně chodec. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, AndyAaron napsal:

Hosi, desite me. Uvidim, co na to budu rikat treba za rok. Protoze "jenom blbec nemeni sve nazory." ;) 

Pokud Tě neserou po sto kilometrech, tak to bude cajk.... já tu achylovku cítil hned, čekal jsem že to přejde a ono hovno. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Anela ahoj, všiml jsem si tvého problému s plantární fascitidou. Mě to trápí taky, mám boule na fascii zhruba v prostředku chodidla. Rehab doktor mi řekl, že je to hlavně způsobené zborcenou klenbou, takže vložky do bot... A UZ v lavoru s vodou...
Myslel jsem si, že klenbu posílím chozením v barefootech. Tak nevím. Před tím jsem 10 let běhal a nebyl s tímto nikdy problém. Zaujala mě tato fotečka:

image.png.8b7f298673aa9c3057f133fd39c1bb9a.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, cvicit, cvicit, posilovat - takova je teorie. v praxi cvicim obcas (rikam si, ze porad je lepsi neco nez nic) a taky se snazim presvedcit (asi hlavne sebe sama) ze to spravi chozeni v barefootech a na boso po zahrade. coz je oboje prijemne :)
ve cviceni ale zadny posun smerem od zborcene klenby nevidim. v protahovani nohy je to lepsi. ja mel dvouletou behaci pauzu, behem ktere "se to spravilo"...

me by zajimalo, jestli se to opravdu da na zacatku jeste "rozhybat" nebo zastavit a telo se vrati do puvodniho stavu, nebo je to jen zastaveni/zpomaleni procesu na konci ktereho proste bude clovek mit ostruhy...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem začínal s chůzí na boso, tak mě zpočátku bolývaly plosky a nejvíc mi pomáhalo protahování lýtek. Pak to netáhne patu nahoru a tím pádem ta ploska není v takovém napětí. Když na to tak vzpomínám tak lýtka mi též připomínaly svou existenci, ale nic dramatického. Jo začínal jsem asi na 500m no a po měsíci jsem to dotáh až na 3km. Rekord jsem měl asi 10km. Les, kamenný, štěrkový cesty, po jehličí. Největší výzva jsou bukvice a  borový šišky🤣

Když už cvičit je lepší 6x denně 5min než 1xdenně 30min. Short foot, chůze po štěrku bez  bot. Pohyblivost a funkčnost klenby je důležitější než jak to vypadá.

A poslední odstavec. Mezi chozením bez bot a barefoot botama je větší vjemový rozdíl než-li mezi barefoot botama a normálníma botama. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ty Altry dnes pokřtil. 8k v lese - mix šotoliny a měkké lesní cesty, místama bláto. Váhově pohoda (=jsou lehký), grip super. Na mě až nezvykle odtlumený, ale po chvilce jsem si zvykl a neřekl bych, že to tlumení je na úkor rychlosti. Naopak člověka ten zero drop nutí "běžet" a Garminu jsem těch 4:40 po prvním km vlastně ani nevěřil, protože se mi nezdálo, že bych nějak makal. Po 5k jsem trošku cítil lýtko, jinak žádná změna oproti Inov-8.

Jediný co, tak si nejsem jistej, jestli nepotřebuju ještě o krapet větší. A to jsem i tak šel větší velikosti, než jsem měl všechny dosavadní běžecký boty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...