Přejít na obsah

Chronobundus, aneb anonymní chronomagoři


Jerryl

Doporučené příspěvky

Našťastie netuším, o čom tu @Jerryl píše. To, že si niekto kúpi hodinky 2, 3, 5x ročne je úplná pohodička, no pri kupovaní hodiniek pre chobotnice v pražskej ZOO už hraničí s jemne neštandardným správaním 🙂

Inak u mňa je radosť s hodiniek omnoho dlhšia, ako mesiac. Stále sa teším aj zo svojich prvých, druhých, rovnako, ako posledných. No to neznamená, že keď si nejaké kúpim, nepozerám po ďalších (Po ďalších pozerám ešte pred tým, ako si nejaké iné kúpim).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Jerryl napsal:

 od 90. let máme hodinky na mobilu prakticky všichni

Pamatuju a je to relativně nedávno, kdy jeden z větších operátorů pustil do sítě špatný časový signál. Takže lidi pozdě vstávali (budík v mobilu), ujely jim spoje a spousta dalších časových nesrovnalostí.

Jen chci říct, že hodiny na mobilu taky nejsou úplně na 100% spolehlivé.

Co se týká chronobundusu, i když teď se docela držím, měl jsem poslechnout hned na začátku a rychle zapomenout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som tu od roku 2008. Spolu som mal nieco nad 100 hodín. Z toho cca 20 kuskov s cenou nad 4000 EUR.

Prva vlna postupného utíchania chronobundusu prišla, ked som zistil, že sa vlastne stale točim dookola. Stale tie iste hodinky predal a po čase zasa kupil. Vtedy som si začal hovorit, že "na čo ich kupuješ znova, ked si ich pred nedavnom predal?"

Druha vlna nastala, ked som začal športovat. Postupne som si kupil Fenix 3, 3HR, 5X+,6XSafír a teraz 7X SS. Najskor som len dva-tri krat za tyžden behal, potom sa k tomu pridal bajk a v poslednej dobe aj plavanie. Začal som robit triatlon, takže Fenix su na ruke nonstop.

Na forum chodím o hodinkách sa nieco nove dozviem rád, ale nekupujem ich. Doma mi zostali nejake potapačske Citizeny, ku ktorym ma viaže vela spomienok.

...dá sa povedat, že "jsem vyléčen pane" :):):) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak po přečtení tvé hodinkové cesty se cítím docela vpořádku 😀

Svým způsobem závidím bratranci, kterému dala jeho maminka hodinky Prim k 15. narozeninám a on je miluje a nosí je do dnes. Letos mu bude 60. K tomu výročí mám pro něj připravený pěkný Seika v automatu, ale nevím, jestli to ocení. Myslím, že stejně skončí v šupleti a Primky z ruky nesundá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
On 5/25/2022 at 7:43 PM, dragys27 said:

To je bezva vtip a navíc je to trefné... 😂

K danému tématu bych chtěl napsat: sbírání hodinek se nijak neliší od jiných vášní. Někdo třeba celý život sbírá známky, chce stále další a vzácnější kousky, a i kdyby měl ve finále modrého mauricia, stejně bude pokukovat co by tak ještě mohl chtít... Dalo by se jmenovat spousty věcí co kdo sbírá a průběh je pokaždé stejný. Člověku přináší radost právě to hledání, studování parametrů, čtení článků, prohlížení co je nového... Shrnul bych to asi takto: cesta je cílem. 😉

 

On 5/26/2022 at 12:42 PM, Chronopetr said:

Tohle je dle mého naprosto přesné. Pokud tě hodinky baví, pak logicky chceš mít ty, co se ti líbí. A tím se nutně kumulují. A pak se to jen dělí na sběratele zážitků a fotografií, kteří neustále obnovují hodinkovnici a starší kousky, kterých si dost užili, pouští. A na ty, kteří ty vybrané chtějí mít a nevzdávat se jich. A tady je jedno, jestli je to Orient, Seiko 5 nebo Rolex a Zenith. Kapitál máme každý jiný a úředníkovi udelaji vysněné želvy stejnou radost jako továrníkovi Daytony. 

Řekl bych, že pokud netrpí člověk nějakou patologickou závislostí hromadění věcí, stejně to za něj rozhodne stav konta. Mám na to, bavím se koníčkem a sbírám, nemám na to, tak prostě nemám za co kupovat a nesbírám.

Pod tohle se podepisuju.

Já začal sbírat až celkem v pozdějším věku.

Jako dítě jsem měl ráno na stole přichystané myslím, že to byly nějaké Primky od táty a obřad ranního natahování. Pak se doma objevily Kessel digitálky z Německa, bylo tam asi 7 vyzváněcích melodií. 
Později na střední jsem měl nějaké plastové Casia i se sklíčkem plastovým, to se časem samozřejmě ošoupalo.

S větší sbírkou jsem začal až po návratu z cest, a manželkou a dětmi na krku 😃 myslím to v dobrém slova smyslu.

Ze začátku jsem  měl několik let striktně Casio G-SHOCK modely. Později (nejspíš i díky inspiraci tady na fóru a Vašich krásných hodinek) jsem objevil i Automaty.

Od té doby mi pěkných pár kousků přibylo 😅

Ze začátku jsem si říkal jak může mít někdo 3 boxy hodinek, no a po několika letech jsem tam taky 🤣

Doma říkám pravdu, když někam třeba jedu, že moje tajemství jsou vlastně jen hodinky a kolo.

a že tedy rodina nemusí mít strach.

Asi pořád lepší než utrácet za děvky, chlast, automaty, perník apod 😅

🙏👊

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...