Přejít na obsah

Levné vs drahé


Doporučené příspěvky

Pořád přemýšlím,nad jedněma lepšíma hodinkama v hledáčku byly třeba breitling avenger, GS GMT v baterce, cartier tank xl a třeba i tudor ale žádný ty hodinky mě netáhnou úplně na 100% za to se mi dlouhou dobu líbí Hodinky Seiko Cocktail Time s open heart celkem na 100% a tet otázka jestli koupit seika a byt snad stastnej i když to není top značka, kterou jsem od mala chtěl... jinak budget mám 100-120 hodně krajně možná 150k kdyby někdo věděl čím me vyléčit 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@olin001 ak o nejakých hodinkách nie si presvedčený na 100%, že sú tým pravým orechovým, tak vyššia cena určite nespôsobí, že sa ti budú páčiť viac, ale naopak, bude ťa na nich viac vecí trápiť, vzhľadom k tomu, že si za ne utratil viac peňazí. Pri lacnejších hodinkách im mierne nedostatky odpustíš, pri drahších budú tie nedostatky viac trápiť. A ani machrindex nejakej super ospevovanej značky nezabráni tomu, že ťa tie nedostatky budú minimálne podvedomo hnevať. Inak za 150k už máš pomerne slušný priestor si vybrať niečo parádne, čo ti bude vyhovovať po každej stránke, tak moc by som to neuponáhlal a vybral by som si to, čo sa mi fakt páči bez výhrad.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co na to napsat... ?

1/ buď kup Seiko, které se ti líbí a aspoň uspokojíš "potřebu mít nové hodinky".

2/ nebo nekupuj nic, šetři a hledej, zkoumej a časem objeví s ty tvoje TOP, které budou od nějaké té "slovutné značky" V ceně 100k + už máš dost možností a při 150k + ještě víc.

Rozhodně nekupuj nic o čem nejsi přesvědčen, že to není to pravé. Pokud se ti líbí Seiko, táhne tě to k nim, tak je kup a kašli na kecy o značce. Ono je jako Seiko blbá značka bez historie, nebo co? A zbytek viz, jak napsal výše @Willie McBride

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, olin001 napsal:

Jo to mi říká přesně přítelkyně ....

Taky to říká dobře 🤣

Kup Seiko, at uspokojíš "hlad po hodinkách" a s novými Seiko na ruce můžeš hledat "ty pravé". Lepší koupit za pár kaček Seiko, i když nebudou TOP než vysolit třeba 130tis za něco, co za půl roku dáš sem do sekce Prodej. S výběrem těch dražších bych počkal dokud nenarazím na něco, z čeho si sedneš na zadek. Jinak to nemá cenu. A do té doby ti Seiko, Citizen, či cokoliv jiného také poslouží a třeba i zjistíš, že dražší ani nepotřebuješ. 

PS: Radim hledat hodinky, ne značku. V tom je velký rozdíl. Logo slovutné značky na hnusných hodinkách, na kterých se ti zamlouvá jen to logo, je ta největší kravina, kterou můžeš udělat. Bohužel ji spousta lidí opakuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vsechno hezky hodinky, to jo, ale je z toho videt jak vubec nevis co chces. Koupil bych neco levnejsiho na ukojeni chronobundusu a postupne pak finalizoval nazor 😉  taky ber v uvahu likviditu tady, jestli te to chyti, tak treba ty Tudory asi sebevrazda pri prodeji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Likvidní... To zní jako prvoplánově kupovat něco čemu nevěřím. Na likviditu bych se vykašlal a šel do toho co tě bere, z čeho se posadíš na zadek. Jinak to nemá cenu. 

Jdi do Cartieru, Tanky jsou krásný legendární hodinky a zaujmou hned na první pohled.

Nebo se na to všechno vyser, chvíli šetři, kup si ROLEX a pokud si z toho nesedneš na zadek ty, tak se z toho aspoň posere spousta lidí okolo. A jako jediné hodinky asi mají nějakou tu hodnotu při prodeji - jen hlavně ty potápěčský Suby neber do moře a s Expama nelez na hory. Mohl bys je poškrábat. Vlastně nejlepší bude koupit RLX a zamknout do trezoru a nenosit vůbec. Na nošení budeš stejně mít ty super Seika s průhledem na setrvačku - Jdi do nich (do těch Seiko).

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, olin001 napsal:

To už studuju asi 10 let a nelepší se to pořád nevím co chci jako na začátku  jenom vím že mě  berou propracovaný cifry a aplikovaný indexy atd a to asi najdu za malý prachy u seika a za velký prachy u GS 

No mně se zdá - jak to tak čtu -, že potřebuješ GS, a to neni přece vůbec špatně. Proč nejít do nich. Špičková hodinařina, ikonický design, likvidita taky není zlá,  když už bychom ji řešili... Machrindex nemá smysl řešit: V ČR kromě fóra lidi poznají tak maximálně některý Rolby a bondovky a stejně si budou myslet, že je máš ze Sapy (jako oni 😂).

Jinak samozřejmě potvrzuju, co napsali pacienti přede mnou, a jen k tomu dodávám, že se stavy budou jen zhoršovat a ještě jedna věc nastane: Nakonec se ti začnou hrozně líbit právě ty hodinky, který ti zezačátku přišly úplně nejohavnější ;) Enjoy!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...