Přejít na obsah

Celoživotní hodinky?


Martin61

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

Svoji hodinkovou cestu jsem začal poměrně nedávno, na ruce mi tikají krásné Seiko SBDC053. Mám poměrně velké tlapy a používám je na denní nošení. Ať už jsem v kanceláři, ve škole a nebo zrovna rozebírám motor z auta (když hrozí to že bych je fakt hodně domrvil, tak jdou z ruky dolů, zas úplný prase nejsem 😀). Takže s hodinkami žiju, každý škrábanec má svůj příběh, nejsou to vyloženě otloukánky, ale z ruky je sundávám skutečně málokdy. 

 

Pochopil jsem, že asi nebudu OWG a že se mi vlastně líbí mít hodinky pro různé příležitosti. Proto taky doma před časem přistály vintážní chrona, které slouží jako super doplněk když se člověk jede projet starým autem, nebo zavítá na závody veteránů. Chtěl bych si ale nějak omluvit nákup dalších hodinek, takže jsem si vymyslel důvod, proč je nezbytně nutně potřebuju!

 

Má myšlenka je taková, že by bylo hezké mít možnost o hodinkách říct, že to co mám na zápěstí jsou hodinky, které jsem nosil celý svůj život a že se narodily ve stejném roce jako já. Měly by mi opravdu vydržet celý život, to o Seikách asi říct nemůžu, protože příběh který mě k nim váže nemá pro mě dostatečnou citovou hodnotu. Já vím, první mechanické hodinky, ale stejně. Myslím že mi příliš dlouho nevydrží.

 

Tudíž by mě zajímaly pro inspiraci vaše hodinky, které plánujete mít celý život, nebo třeba ty, ke kterým se určitě ještě vrátíte. Tak nějak očekávám, že pro hodně lidí to asi budou moony, ale na světě je přeci tolik krásných hodinek, že nemůžem všichni skončit u těch jediných 😀.

 

Kdyby byl někdo ochotný se nad tím se mnou zamyslet a pomoci mi s výběrem, který si mimochodem dost užívám, budu rád.

 

Zatím nemám přesně zvolený styl, ale určitě by to neměly být potápky s otočnou lunetou nebo pilotky. Strojek, vzhledem k tomu, že by to měly být hodinky “na takové to lepší nošení” bych preferoval ruční nátah, ideálně s průhledným dýnkem, ale to by nebyl rozhodující parametr. Rok výroby 1999 a nějaký výrobce s pěkným příběhem. 

 

Na volbu mám čas, nespěchám a vzhledem k požadavku na rok výroby bych řekl i poměrně široký záběr typů. Zatím jsem koukal na JLC Master Control, Baume&Mercier Transatlantic, Zenith El Primero 1999 Silver dial. Všechny výše uvedené jsou momentálně v cenovce okolo kila, takže tam někde bych se chtěl pohybovat, kdyby se povedlo ušetřit, tak tím lépe, ale zatím mám čas a s nákupem nespechám. Spíš mi šlo, jestli by někdo nepřišel s nápadem na jiné výrobce či model. 

 

Děkuju všem kdo dočetl až sem a těším se na diskuzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...