Přejít na obsah

Vrtání do spony ?


Doporučené příspěvky

Díky všem za pomoc, zatím jsem napsal Ondonimu, tak uvidíme, třeba mi poradí. Já neřeším ani tak dilema zda vrtat, či nevrtat, jako kdo a kde by to byl schopný udělat. Nikoho, kdo by pracoval v přesném mikroobrábění bohužel neznám, náš místní hodinář se toho děsí a tak jsem se chtěl zeptat i tady. Díky a všem pěkný víkend. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Karloss Nepíšeš odkud jsi, ale jestli Ti dírka do spony přijde jako "mikroobrábění" tak si zajdi k zubaři, klenotníkovi, někomu v okolí kdo dělá elektroniku/plošňáky a nebo gravíruje, protože hodinář kterej neumí použít použít vrtačku a udělat dírku na stěžejku je s prominutím akorát "měnič těsnění a baterek". Kecy o "Resale Value" stranou - spona i ruka na které to nosíš jsou snad Tvoje, titan je měkčí než ocel a na hodinkách takhle drobnou úpravou spony nic neznehodnotíš (teda pokud ji před tím sundáš a zbytek při manipulaci nedodřeš o špony na svěráku).

PS: Kolegové jako @sibirnaya@NIGHTinGALE a další tady kdysi dělali onačejší díry - třeba diagnostiku fejků flexou nebo rozborku přes ciferník, jó to byly časy... :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 16. 7. 2022 v 10:52, Jerryl napsal:

Jsem si ten odkaz o vrtání s chutí přečetl. TVL 3 stránky keců a žádný výsledek? Čekal jsem, že uvidím novou dirku a ono ho.no.

Máš recht, vyměkl jsem, nevrtal, chvilku to řešil nošením na strapu, pak prodal a postupně tady na foru začal vyklízet pole působnosti. S odstupem času musím říct, že u těch konkrétních moonů bych stejně nakonec nevrtal. U nějakého levnějšího modelu by bylo rozhodování asi výrazně jednodušší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný problém sem řešil u tahu seamasterů 1610, pak se to ale zdánlivě vyřešilo variací půldílků a byla spokojenost.

Pak mi na jedněch starších (smp plná kabelka) praskl dílek na sponě, a než přišla nová, tak mi to nedalo a objednal sem i tah od forstnera.uk.

Je sice trochu lehčí,  zpracováním ale super, plné koncovky, spona má dírky mikroregulace a dílky kolem ní jsou napuštěné jakousi magií, vykazují pružnou vůli a přizpůsobují se ohybu ruky i drobným změnám jejího obvodu.

Jak mi origo tah přijde skvělej, tak teď vlastně tahám furt jen tenhle, nestojí moc a za zkoušku to podle mě stojí..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dodatek:

Teď mi trklo, že ho nosím jen na quartzkách a na mechaniky nikdy nenahodil, ty jsou trochu vyšší a  koncovky by na nich nemusely vypadat tak dobře.

Mám pocit, že u moonů je to dost podobně safír vs. hesalit, tak bych asi projel internety, jak na kterých sedí..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...