Přejít na obsah

Kvalita kovoveho tahu a jak ji hodnotit a vnimat.


Doporučené příspěvky

Zdravim osazenstvo, 

chtel bych se dozvedet neco vic o kovovych reminkach na hodinky. Kdyz to prezenu, jaky je rozdil v reminku od cinanu za 9.99 dolaru a reminku od rolexu za $1,200 (ano, i takovy jsem nekde videl nabizen...v ruce jsem ho vsak nemel)

jasne, tusim, ze ten cinskej bude asi vic chrastit, a ze ten druhej bude snad z nejlepsiho mozneho materialu...ale neco vic?

podrobneji a specificteji, jaky mam cekat rozdil mezi zakladnim takem na orient mako 2 (ten, ktery je tam od vyrobce) a strapcode tahem za $80, coz je vicemene cena 1/2 tech hodinek? A jaky rozdil mezi tim strapcodem za 80 a ebay paskem za 40? 

Proc stoji originalni remen na Marathon GSAR pres $300 dolaru? Je lepsi nez treba ten strapcode? V cem? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemam vela hodiniek ale mozem ti popisat moju autenticku skusenost. Na fotke hore su hodinky Tudor Black Bay 36 za 2860e, pod nimi Steinhart Ocean 39 za 400e.

Puzdro, naramok na Steinhartoch je vyrobene takmer isto v Cine, ten isty naramok sa na tisice chrli pre roznych odberatelov, CNC obsluhujuci Cinan vieme asi za kolko robi, teda minimalne ze to ziadna hitparada nebude... Puzdra rovnako na tisice, Steinhart do toho akurat montuje strojky a rozne ciferniky, inak puzdra su tie iste... Nosit sa to da, na spravnu dlzku sa to dostelovat da, a popravde, az tak zle sa to nenosi. Nechrasti to, dieliky su plne, spoje srobovane co mam rad...
Puzdro na Tudor je robene vo Svajciarsku a unikatne pre dany model. Je perfektne do detailov spracovane a ludia ktori na tom robia dostavaju regionu a odvetviu primerany plat. Naramok na Tudoroch je tensi ale nemenej pevny, lepsie sa nosi vdaka tomu, spona je uplne o inom a takisto - tento naramok je len pre tento model specificky (dokonca ma aj svoje vyrobne cislo vyrazene na prvych dielikoch z kazdej strany).

Ocel by mala byt 316L u oboch, tam neviem posudit rozdiel v kvalite, nie som metalutg specialista.

Proste pri premiovych alebo luxusnych znackach si platis jednak za kvalitu, a potom aj za vsetko ostatne co spomenul Harwey v komentaroch vyssie, ja asi len zbytocne kecam...

T_S.thumb.jpg.b24bb837efc9b768d6f79fbb4a65a3d2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam jedine krirerium: trha/netrha chlupy? A naprosta vetsina naramku trha. Vliv ma, jestli jsou jednotlive dilky plne nebo jde o skladany plech, to same koncovky, a v neposlední rade uchyceni spony. Take obrovsky zalezi na kvalite celeho zpracovani. Znam vlastne jedine hodinky, ktere maji naramek dokonale vyladeny, a to jsou Omegy (Seamaster, Speedmaster).

Asi i proto nosim v posledni dobe hlavne kaucukove reminky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl je často v sotva patrných detailech, které se ale projeví na celkovém komfortu (což je ale dost subjektivní záležitost).

Onehdá jsem měl možnost srovnat origo tah u GMW-B5000D vs. aftermarket steel kit. Na první pohled řekněme z 40cm vzdálenosti prakticky není rozdíl. Jakmile člověk začne zkoumat detailně, postupně se toho objevuje dost. Třeba mnohem definovanější a geometricky přesnější přechody mezi leštěnými a kartáčovanými plochami, mírně zbroušené hrany, vyfrézování v můstku spony opět zaoblené, aby nikde nebyly ostré přechody, lepší zpracování spony, kvalitnější a tlustší stěžejka v mikroregulaci, atd.

Ad Mako a Strapcode, při aktuálním kurzu dolaru a s výpalným to bude už spíš téměř cena hodinek, než polovina. Osobně bych do toho nešel, ta kvalita opracování pouzdra a celkově hodinek mi nepřijde adekvátní k té investici. Ale to je jen můj osobní názor, spousta lidí si to nemůže vynachválit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mna paradne tahy robi Chr. Ward.

- novsie modely maju moznost vymenu bez potreby naradia.

- spona ma mikroregulaciu bez potreby naradia, cize ako sa mi obvod ruky meni pocas dna, tak si viem tah krasne upravit.

- cena bola este donedavna relativne ludova (okolo 160eur ak sa dobre pamatam), po poslednych zdrazeniach sa uz dostali na 230-260 eur podla modelu, co sa mi uz zda dost. Obcas sa pocas dakej akcie da lapit Nearly New kusok aj o 30-40% lacnejsie.

- da sa s nimi dohodnut a poslu aj poldielik alebo len koncovky, ktore na webe vobec nemaju.

- ziadne trhanie chlop sa nekona.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 hours ago, Frantik said:

Naprosta vetsina naramku tedy rozhodne chlupy netrha. Breitling, Omega vyborne zpracovane tahy i spony. I levnejsi Seiko, Eterna, TH, apod. bez problemu, takze tvrdit, ze "vetsina" je nesmysl.

To je jen moje zkusenost. Ale je mozne (pravdepodobne), ze si toho vic vsimam. TH byly taky celkem v pohode. I nektere Citizen Promaster. Zato bezna Seika za me spatny. SARB byly jeste celkem OK. Becka jsem nikdy nemel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...