Přejít na obsah

PRIM NEBEŠTÍ JEZDCI LE


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, jen kratky nazor. Na prvni pohled pekne a zajimave. Kdyz se clovek podiva dukladneji, tak zjisti ze s tim dotazenim to mohlo byt lepsi. A ta luneta? Mam rad masivni veci, ale v tomto pripade mi to opravdu pripada jako pocta zamestnancum firmy ZETOR.

😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden detail - na promo fotkách jsou jiné ručky, než jaké jsou na fotkách vystaveného kusy od Ivana - vystavený kus má ručky silnější, což působí o trochu lépe, než ty promo. Obecně mně na celém tomto díle nepasují proporce:

- velikost pouzdra a luneta - opticky strašně masivní

- naproti tomu číslice a ručky jsou relativně malé - když se člověk podívá na původní Longines, tak číslice a ručky byly v porovnání k celkové velikosti větší - působilo to plněji a čitelněji

- číselník není tmavě černý, ale "antracitový" číslice nezáří už z dáli - celkově je to taková šedivá myš

Když už se pouštěly do limitky a chtějí za to hrnec peněz měli dle mého požít porcelán číselník, pořádné ručně a precizně nanesené lumi indexy. Odkaz na konstrukci ledadla mně v tomto připadá jako zoufalá snaha tam prásknout nějaké pojidlo, aby nezůstalo jen u vrtule na korunce a dýnka. 

Tuto LE vyprodá více úcta k hrdinům, než kvalita produktu a to mně na tom asi sere nejvíc... protože to takto vnímám jako trochu neuctivou monetizaci našeho pocitu hrdosti a vděku k těmto lidem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsou nezajímavé, ovšem jednotlivé prvky, byť jsou zajímavé, nejsou sladěné. Luneta je co? Nějaké ozubené kolo? Ona to není prdel, udělat nějaký "kultovní design". Velké firmy mají kultovních modelů tak jen pár a neustále je recyklují a v Eltonu si myslí, že s pár zaměstnancema na koleně vymyslí každý rok několik totálně nových (a povedených) designů a že se to bude líbit. To je naivní.

Cena je mimo. Kdybych chtěl 120kkč za hodinky utratit, díval bych se jinam. A to jsem fanda prim. Navíc lze zase zřejmě očekávat haldu nedodělků, bohužel.

Zpětně hodnotím MIG-15 jako povedené. Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 9. 2022 v 22:29, Honza.manta napsal:

Nevím, ale MIG 15 byly v pořadníku rozebrané za necelý týden. Takže asi cena/výkon asi byly v pořádku.

Vloni na dni otevřených dveří jsem odposlechl rozhovor s tímto tématem - poměr cena výkon, kdy to tam někdo z vedení obhajoval a vysvětloval, že pro hodně lidí to je investiční záležitost. Prostě další kusy té série nebudou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, seikó napsal:

Myslis to, ze Filip Jánský (pseudonym) byl ve skutecnosti Richard Husmann?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Filip_Jánský

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...