Přejít na obsah

Montáž kompletky - vlásek není vodorovně


Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosím Vás o radu. Kompletuji strojek 68 a nevím si rady s montáží kompletky. Nedaří se mi uvést ji do vodorovné polohy.

Na foto zachyceno bez ložisek. Domnívám se, že by vlásek s můstkem nekolidoval, ale myslím, že to není správně. Kde může být chyba? Dá se toto kompenzovat? Jediné co mě napadá, že by otvor pro rolničku nebyl kolmo, což je asi blbost..

 

IMG_0970.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To musíš srovnat vláskovou pinzetou (příručkou) po instalaci ložisek, tedy inkabloků (nárazuvzdorného uložení) a jestli Ti vlásek hází u rolničky tedy u středu vlásku, tak musíš vyjmout kompletku a srovnat ho dřív než ho přišroubuješ k můstku setrvačky a pak dorovnat do roviny aby nikde nechytal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Jiří,

moc díky - myslel jsem si, že "rolnička" je na konci vlásku, tělísko, kterou se aretuje do můstku - nevyjádřil jsem se tedy přesně.

Na samostatné kompletce je vlásek krásně v rovině se setrvačkou a problém nastal až po montáži do můstku a utažení šroubku. Co je zvláštní, když jsem vyměnil můstek za jiný, je to výrazně lepší - Musí to souviset s geometrií otvoru v můstku. Je tedy správný postup vlásek "přihnout" těsně vedle té koncovky až po montáži - směrem k základně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...