Přejít na obsah

Leštěné nebo neleštěné a Původ AD


Doporučené příspěvky

Během své chrono ne(kariéry) jsem už pár hodinek koupil a prodal ale výhradně pro svojí potřebu nikoliv na otočku a hlavně v zahraničí. 

Poslední dobou mě překvapily dva dotazy ve kterých nemůžu najít praktický význam a oba maji společného jmenovatele, kupující v ČR a SK.

 První je, jestli jsou hodinky leštěné nebo ne. Mám přece soudnost a pokud kupuji nošené hodinky tak očekávám, že budou mít šrámy nejen na duši ale i na těle a buďto je nechám přeleštit pro sebe a budu je nosit anebo už jsou leštěné a tím líp pro mně, budu je nosit hned. Pokud je cena fajn, tak jaký praktický význam má fakt, jestli hodinky jsou či nejsou leštěné ?

 Druhý dotaz je na původ hodinek kde byly koupeny jako nové ? To by snad dávalo smysl kdyby měl výrobce několik továren po světě a rozvážel hodinky do nejbližších AD, což je v případě Švýcarských hodinek nesmysl, ty jsou bez výjimky vyráběny na jednom místě bez ohledu na to, který AD je následně prodá.

Byl bych vděčný kdyby mi někdo vysvětlil smysl otázek a potvrdil, že jsem vylezl z jeskyně a něco mi uniklo.

Petr

hmmm-question-mark.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to druhy jsem taky nikdy uplne nepochopil, ze spousta lidi bere jako vyhodu ze byly ty hodinky kupovany “u ceskeho AD”. Pokud byly kupovany u jakyhokoli AD, maj orazenou kartu s mezinarodni zarukou, coz uz snad maj vsechny slusny znacky.. nevim.

 Nicmene s tim lestenim, urcite ti to nekdo vysvetli lip, ale pokud se bavime o nejaky znacce ktera si zaklada na uprave pouzdra, typu GS, tak jo, taky bych byl radsi za neolesteny pouzdro. Kazda uprava/lesteni pouzdra ti ubere nejakej material, ne kazdej hodinar to umi uplne dobre.. umim si predstavit, ze to prelesteni nekoho sere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo to mně napadlo jako jediný, že kvůli úbytku materiálu hlavně třeba u zlatých hodinek s cenovkou od pul milionu, to může někoho odradit, ale zase jsou to použitý hodinky s patřičnou nižší cenou, která daný fakt zohledňuje. Když chci neleštěné hodinky tak si koupím nové, pak ale nesmím brečet nad cenovkou.

Takže smysl otázky zůstává záhadou. Prostě ať přemýšlím jak přemýšlím nenapadá mně nic co by mi dávalo smysl. V zahraničí se poradit nemůžu, tam je to pro všechny koho jsem se ptal novinka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ptal jsem se několika prodejců od kterých jsem něco koupil. Odpověď vždy stejná. "If price is good, no questions asked. If you want flawless watch, go for new one."

Jasně že i mně vadí kupříkladu zbroušené rohy na Rolex, což je takový typický příklad, ale tyhle kousky se prodávaj o 20 až 30tis míň oproti nebroušeným, a to přece vím jaká je cena nebroušených a že se nemusím prodejce ani ptát jestli byly broušeny či ne a rovnou se sám v tichosti rozhodnout. Pokud ale broušení není evidentní ani pod lupou tak mi smysl uniká.

Každopádně dík za osvětlení problému že to může hrát roli.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petře, ptal jsi se na blbém konci spektra. Použité hodinky od tebe přeci nekupuje prodejce, ale budoucí uživatel. VŽDY je lepší nechat na uživateli, zdali chce hodinky se šrámy, nebo již přeleštěné. (Dodávám: mnohdy mizerně).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"(Dodávám: mnohdy mizerně)" to je odpověď na kterou jsem čekal. Kupující automaticky, možná z vlastních zkušeností předpokládá že leštěné vlastně znamená zbastlené. To beru a stačí mi to. Fér argument (bez ironie)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...