Přejít na obsah

Omega Speedmaster sbírka


Vjace

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak to je moc pěkná soupravička :) Máš můj upřímný obdiv, gratulace. Umím si představit, co za tím je času a energie (finance nechávám stranou, to je každýo věc). 

Co mi ale nedá nezmínit - a tato sbírka mi to jen potvrzuje - je neskutečná snaha Omegy ždímat tuhle ikonu co to dá a někdy i víc. Nemůžu si pomoct, ale počet limitek téměř popírá výraz limitovaná edice a tak nějak degraduje základní provedení .... A to ze mě fakt nemluví závist :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec jsem netušil, že v ČR něco takového je. To je skutečně famózní sbírka, vzhledem k hodnotě by si to zasloužilo udělat okolo toho nějaký muzeum, stoupneš si tam a začneš vybírat vstupný 😄 Proběhlo to někde na Fratellu atd.? Imo je to unikát i v rámci světových kolekcí. Jak řešíš zabezpečení, dá se tohle vůbec pojistit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky pánové za pěkná slova. Reaguji postupně na Vaše dotazy:

@Seamaster Omega Space Missions Set 23 hodinek v Omega kufříku by mě moc lákala. Ale mám cca 6-7 let nastavený Google Notifications na klíčové slovo, které obsahuje referenci kufříku, ale bohužel se objevuje na prodej jednou za pár let na velkých aukcích a ceny jsou děsivé... Chvilku jsem zvažoval, když se mé sbírání limitek blížilo naplnění, že se přesunu na Space Missions a udělám si ten set 23 hodinek sám. Ale raději jsem cuknul a kašlu na to 🙂 Jeden kus ovšem ve sbírce mám (Apollo 9 Space Mission), to byla neodolatelná nabídka od člena Omegaforums z Německa, který za velice fér cenu prodal NOS full-set. Každopádně člověk nikdy neví. Sbírku mám fakticky komplet, z pohledu toho co jsem se rozhodl sbírat, tak je to trochu smutné, když člověk nemá co honit 🙂 Třeba na ty Space Missions ještě dojde...

@ponorka9 Úplně v pohodě, já s tebou v zásadě souhlasím. Nejhorší pak bylo období okolo roku 2016, kdy Omega chrlila snad víc než 10 limitek ročně. Absurdních limitek. Na druhou stranu to mám postavené především na limitkám k výročím vesmírných programů (to byl můj hlavní cíl) a tam si myslím, že to smysl dává a že jsou (většinou) i hezky provedené.

@xcmaniax Nikde na Fratellowatches nebo na jiném serveru informace o sbírce neproběhla a ani to neplánuji. Zveřejněním tady na chmagu jsem chtěl dát něco zpátky místní komunitě, která na sbírce má svůj podíl. Ne jen tím, že pár kusů je od místních členů, ale i tím, že můj zájem o hodinky chmag vždycky pomáhal rozvíjet a i tady jsem se naučil spoustu věcí a dozvěděl hodně zajímavostí. A v žádném případě se nejedná o unikát v rámci Evropy nebo snad celého světa. Skuteční sběratelé, a jsou i v ČR, jsou o level dál, to si nic nenalhávejme. Akorát to nikde neukazují. Doporučuji se třeba kouknout na rozsáhlý fotoreport z akce bratrů Roye a Saši Davidoff ve Švýcarsku, v roce 2015. To mi jdou oči šejdrem, když se na ty fotky koukám a prohlížel jsem si tu fotogalerii snad už 20x za posledních 5 let... To je něco neskutečného.

@xcmaniax @Harwey Co se zabezpečení a pojištění týče. Na to z principu nemohu odpovídat 🙂 Ale pevně věřím, že je vše zabezpečené dobře. Riskovat ztrátu sbírky, či její znehodnocení, nehodlám. Co v této souvislosti stojí za zmínku, že Omega má moderní boxy (myslím tím od zhruba roku 2000 dál) u těch limitek šíleně obrovské. Ale šíleně. Pak to vyvrcholilo boxem pro Moony pro poslední referenci, který je giga. Nedá se to srovnávat se sbíráním Rolexek, které mají tak krásnou, malou a hlavně skladnou krabičku.

 

Všem: vlastně si pohrávám s myšlenkou udělat i setkání v úzkém kruhu, kde bychom se mohli sejít, pokecat a dal bych rád k dispozici všechny hodinky k vašemu zkoumání. Už jsem si o tom i s pár lidmi psal. Kdybyste někdo měl zájem o takové setkání (asi ne letos, spíš někdy na jaře), v oblasti Praha/Střední Čechy, klidně mi napište. Možná se mi něco podaří zorganizovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Vždycky mám trochu smíšené pocity, když se někde na Hodinkee, Instagramu atd. ukazují ty obří sbírky a vlastně netuším jestli je za tím jen to, že ten člověk má prostě jen zdroje co mu to umožní (a tedy ostatní ho jen poplácávají za to, že něco koupil a je to zrovna trendy), nebo je za tím celoživotní cesta a nadšení, což je tento případ a je to úplně výborný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásná sbírka hodinek, teda prohlížel jsem si to snad pětkrát a je to krásné vidět takto pohromadě. Tady je fakt škoda, že zápasíš s focením, protože si dovedu představit, že by z toho mohlo být TOP vlákno. Sbírka je to opravdu skvostná, nicméně díky i za tyhle fotky, radost pohledět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Vladar91 napsal:

Nádhera, díky za osvětu a koule s tím vyjít ven, o spoustě limitek jsem neměl tušení.

Máš k těm Alaska project i ten červený puk? 

 

Díky. Samozřejmě, součástí balení Alaska Project je krásný bílo-červený řemen na suchý zip a červené hliníkové pouzdro. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...