Přejít na obsah

Limitka 30 let ČR a SR (Helveti & Biatec)


Jaká verze hodinek a dýnka se vám líbí?   

162 hlasů

  1. 1. Zvolte prosím ciferník, který se vám líbí nejvíce.

    • Bílý ciferník
      57
    • Modrý ciferník
      105
  2. 2. Které dýnko se vám líbí více?

    • Dýnko s mapou
      131
    • Dýnko se znaky (lev a trojvrší)
      31

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ahoj vážení členové fóra Chronomag, 

se slovenským Biatecem už nějakou dobu připravujeme limitovanou edici k výročí 30 let od rozdělení Československa

Prošlo nám rukama snad 50 návrhů a zdánlivě jsme u konce. Přesto bychom si rádi potvrdili správný směr i u vás. 

Rozhodujeme se nad verzí ciferníku a dýnka. Řemínek prosím neřešte, protože bychom rádi do balení přidali obě verze (černou i hnědou).

U Biatecu vede jiná varianta a v Helveti zase ta druhá. Jsme zvědav, která zvítězí zde :) Rozhodnutí a nesení rizika bude nakonec stejně na nás. 

Věnujte nám prosím chvilku svého času a zahlasujte v anketě, který ciferník a dýnko se vám líbí nejvíce. 

Cílem limitované edice je připomenout dobu, kdy jsme tvořili jeden stát a také fakt, že ač jsme již 30 let rozdělení, pořád jsme bratři, kteří si rozumí, pomáhají a pomyslná hranice je jenom na mapě. 

Odměnou vám budiž slib, že následně odprezentuji celý vývoj produkování této limitované edice i se všemi (některými i dosti bizarními) návrhy. 
Budu rád i za dobře cílenou kritiku, která nás může posunout. 

Za Helveti.cz moc děkuje, Jiří Štencek

 

 

Biatec_Majestic_helveti_38.thumb.png.c8ed2a6f351fbedcbf19f349a7e90e4e.pngbiatec-modra.thumb.png.ad48a74af982828f518d66e223794c8f.pngbiatec-dynko-mapa.thumb.jpg.9d43e3a22d4b490be27d2aba79ed060c.jpgbiatec-dynko-znaky.thumb.jpg.e72378ddf3b153675e348c529c0140c7.jpg

 

 

 

Upraveno uživatelem Jiří Štencek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Modrý ciferník je super, len zlaté indexy a ručičky sa mi nehodia ku striebornému púzdru. A prosím nepoužite to useknuté (asymetrické) trojvršie s dvojkrížom. To je ako by ste usekli vášmu levovi jednu ruku, alebo nohu, lebo sa nezmestila do výrezu. Náš štátny znak je symetrický.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a kdyz je to Cesko-Slovenska limitka na oslavu 30 let od zaniku, neslo by udelat obe tyhle verze? Jednu jako Ceskou a druhou jako Slovenskou?

30ks modreho cifru se zlatou mapou vzadu a 30ks bileho cifru s cervenyma statnima znakama? (nebo 15 a 15 nebo proste podle toho, kolik kusu planujete). Zlate rucky s modrym cifrem mi neva, vypada to super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi osobně ty zlaté indexy taky trošku "vadí" a chtěl bych je stříbrné. Dá se s oběma verzemi pracovat :) Ale spíš si jdu pro hlas publika, které s tím může pohnout. 

Ohledně rozdělení .. rád bych šel spíš jednou verzí pro obě země. Navíc těch 30 ks je už tak nízké číslo, že mít 15 ks by bylo skoro nereálné. Zvažujeme ale nějakou možnost úpravy pro každého zákazníka (tzn. Slovák by mohl mít například jinou minci než Čech.. ale nechci prozrazovat vše). 

Díky za komentáře!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj , bílá verze se mi líbí více , jen je otázka jaká bude reálná čitelnost zdali ručičky nebudou opticky zanikat na pozadí .    Ciferník je pecka , ale přísahám , že už jsem ten vzor někde viděl . Jinak obě verze jsou klasické hodinky , není jim co vytknout , ale také nejsou ničím velice zajímavé .  Výročí rozdělení Československa je asi to co hodinky odlišuje od ostatních hodinek tohoto tipu . Upřímně osobně v tomto výročí nevidím důvod k oslavě , spíše opak .    A z marketingového hlediska je vždy lepší oslavovat vznik a vítězství než rozpad či rozdělení .  Jedná se o můj subjektivní názor , biatecu i Vám v helveti fandím ;) . 
Vlasta 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako možná jsem divnej, ale celá ta myšlenka je špatně, založení pochopím, ale rozdělení připomenout limitkou? To je jako se rozvést a pak třebas po 10 letech exmanželce a sobě na památku nechat udělat gravír datumu rozvodu do Rolexek, který člověk pro tento důvod koupil… zní to jako pitchovina? A přitom tolik krásných společných prožitků a vzpomínek… 

ale jinak good luck v projektu, hlas jsem dal, cílovka očividně nejsem. 🤓

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak odhlasováno - u bílého cifru bych se taky bál čitelnosti - modrý ciferník vypadá perfektně a v kombinaci se zlatými prvky by měla být čitelnost i elegance zaručena. Zlaté prvky k ocelovému pouzdru jsou běžné (např. Alpinisty). Dýnko mapa ve zlatě - je to menší cirkus než znaky a ladí k prvkům na ciferníku.

Ale upřímně - po počátečním zaujetí konceptem spíš to zaujetí upadá. Jsem narozen v ČSSR, žiji v pohraničí, na Slovensku máme od roku 1982 chatu kde jsem trávil prázdniny, v dětství a dospívání jsem hltal jejich časopis Bit (Excalibur nešlo na stánku nikdy sehnat :)) , několik let jsem pracoval na Slovenské pobočce firmy... mám tak k "bratrům" blízko, přesto mně to připadá jako Prim SČSP. Prostě koncept limitky s touto tématikou mně přijde dobrý pro kanceláře prezidentů, aby si k výročí potřásli rukama , vyfotili se a obdarovali hodinkami do šuplíku... pro individuální fanoušky mně to připadá jako téma nevhodné, moc velké, neosobní...

Hodinky samotné pěkné, odkaz na číselníku je jasný a nenásilně začleněný - ale možná je to trochu málo aby to zaujalo. Dýnka jsou samozřejmě velkým plátnem pro kreativitu - na druhou stranu je to dýnko. Je to pěkné na promo fotky, možná se s tím dá jednorázově zamachrovat u piva, ale prakticky je to mrtvá plocha... a pokud tam není paráda jako na Omega Snoopy, pak je to víc prostor pro přesvědčování někoho že má zajímavé hodinky, než že by je fakt měl :) 

Každopádně držím palce!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My chceme tímto modelem slavit soudržnost států a obecně lidí z ČR a SR i nadále. To, že jsme 30 let od rozpadu republiky stále bratři - proto také motto na dýnku "Bratři, Navždy, Bratia". Nemá to být velebení tehdejšího rozhodnutí o rozdělení státu. Spíš naopak zachování vztahů i navzdory tomu. Ale chápu, že to budeme muset dobře komunikovat :) 

Díky moc všem za názory. Hodně mi to pomáhá pochopit, co jak udělat a kde co zlepšit. 

Co se týče možnosti předobjednání, tak asi můžeme psát nějaký pořadník zde. A následně bych uvedl další možnosti, kde by bylo možné konkrétní hodinky předobjednat. 

Váš zájem mě moc těší!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A korunku jsem spíš pro verzi z přední strany hodinek, než ten diamant co je na obrázkách zadních stran. Nebo se snad pletu a nejsou jiné?

 

EDIT: Co se týká předobjednání, pokud bude bílá varianta a dýnko s mapou, moc by se mi líbili. Ale bude taky záležet na ceně....

Zatím mě tam napište. Díky.

Upraveno uživatelem maposp
edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, taky se pisu na seznam potencialnich zajemcu :-). Ja na rozdil od ostatnich chapu vyznam teto limitky. Je to hold o uhlu pohledu. 

A ted k tomu vyberu. Modra varianta vypada luxusne a mapa za zadu taktez. Uprimne ta druha varianta se znaky se mi vubec nelibi, nevim proc ale prijde mi to jako nejaka levna varianta, kterou bych koupil nekde na trzich v Praze ci Bratislave 🙂 

A jeste jedna vec uz to tady bylo nekolikrat zmineno. Kdyz uz takova limitka, tak bych tam urcite dal Made in Czechoslovakia 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za další podněty. Ano, korunka bude ve verzi z pohledu ciferníku. Na dýnku je "špatná". 

Cena je odhadovaná na cca 35tis. Kč. Kdo zná produkci Biatecu, tak ho to snad nepřekvapí. Přesto pochopím, když to pro některé bude posazené moc vysoko. Ale i to bude pro nás cenná zpětná vazba, abychom věděli, jaký je reálný zájem. 

Made in Czechoslovakia je hezký nápad. Zkusíme protlačit :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...