Přejít na obsah

Kovový tah se otvírá


Doporučené příspěvky

Zdravím chytřejší, šikovnější a zběhlejší kolegy. Přítelkyně má (za mě moc hezké) švýcary Roamer. Mají kovový tah,  na způsob motýlové spony - tedy zavírají  se 2 části, ale ten se na obou stranách i při minimálním doteku otvírá. Pokud někdo poradí budu moc rád. Jen bych poprosil - blbuvzdorně - jsem laik.    Děkuji Libor 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On se do toho mechanismu s pružinkama taky mohl dostat svinčík, když koukám jak nakřivo ty odemykací plechy sedí hned na prvním obrázku (hodinář by beztak jako první krok ten tah sundal a  hodil do ultrazvukové čistící lázně). A pokud bys to chtěl samodomo kuchat, dělej to (beze srandy) v nějaké krabici - protože pokud by z toho chtělo nějaké pérko vystřelit ven, dost blbě se pak hledá :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V prvni fazi bych ten tah sundal, nechal ho nejakou dobu namoceny v roztoku horke vody se saponatem na nadobi a pak bych ho jeste dukladne vydrbal starym zubnim kartackem (to bude skoro jako ten ultrazvuk). Poradne oplachnout silnym proudem vody a uvidis, jestli to bylo jen spinave, nebo bude potreba mechanicky neco upravit.

Upraveno uživatelem Navros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cisticka samotna nemusi uplne pomoct ale kombinace trpelivost, paratko, toluenovy cistic, kartacek a cisticka a to vse dokud po cisteni nezustane toluen bez necistot by uz melo. Takto bych zacal ja. Po otci jsem reminek cistil na 5x 30min 50W. Nosil je moc let kazdy den a pak 20let v supliku vytvrdi uplne kazdou necistotu. Nezapomente zajistit cisteni se zamkem stisknutym i nestisknutym. Postupem Navrose  vubec nic nepokazite ale podle me zkusenosti to stacit nebude ale urcite to je dobry start kdy teplo narusi mastne usazeniny. Jenom pro jistotu...reminek z hodin sundat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen takový nápad na domácí čištění. Co zkusit čistič na brzdy ve spreji. Má to do st velký tlak i potenciál rozpustit nečistoty. Prostě bych to sundal, položil na rovnou podložku a pořádně bych to vystříkal, až by z toho ten svinčík lítal ven. :) A pak můžeš použít všechny ty kombinace všech těch metod čištění co tady psali kolegové. Jen ať tvoje žena počítá s tím, že nějaký čas může mít po tomto domácím čištění ruku černou jak botu. Zřejmě se ti totiž nepodaří nečistoty dostat všechny ven a tím jak budou uvolněné bude náramek nějaký čas špinit. 

Jinak může být zapotřebí i rozebrání spony, připružení pérek, připilování západek atd.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...