Přejít na obsah

Něco k MIDO a TUDORům ... a nevím co


Doporučené příspěvky

Není radno se sem vracet 🙂 Žil jsem si spokojeně se svými Mido Ocean Star Diver 600m až do doby, než jsem musel kolegovi v práci vysvětlit, že Diesel fakt nejsou hodinky. Musím říct, že do toho skočil rovnýma nohama a během chvíle má troje Heuery vč. Monaco. To jsem si nemohl nechat líbit. Zároveň jsem zjistil, že preferovaných 44mm a zároveň zavrhovaných 42mm, se ve mě nějak pohnulo. Pak následovalo "co se mi to kdysi tak líbilo a zavrhl jsem to kvůli velikosti" ...HA! Šmoulí Pelagosy!!! Trocha toho telefonování, psaní, zjišťování a už je mám. 

Bohužel než přišly, chronobundus se rozjel a já potřebuju ještě něco.  Mido jsou super a nepotřebuju další variaci na téma blesjkavé potápky. Problém je, že lítám od jednoho k druhému a to včetně cenového rozpětí. Představoval bych si něco 42-44 (41 nekousnu), preferuju na kůži, ideálně aby tomu slušel canvas, trochu toolovky a nebránil bych se bronzu, Swiss made, spíš ne chrono, spíš ne  microbrand, 20-100k českých. 

Pokukuju po Longines Legend Diver (protože legenda) a Spirit (to jsou na hadru vyloženě safari hodinky :-D), úplně mě dostaly Tudor BBBronze (black nebo Becherer?), jenže se mi líbí i Rado Captain Cook a před pár dny mi tu utekly Ch.W. C60 Trident Bronze ombré, na které dokola koukám, ale nejsou. Už skok k Pelagosům pro mě byl cenově někam, kam jsem se nikdy ani nekoukal a svět se stejně točí dál a nic se nestalo, ale potřebuju mít dvoje hodinky za kilo? 

Není mi asi moc s čím poradit, spíš to potřebuju tak nějak probrat :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 hours ago, solidus said:

... ale potřebuju mít dvoje hodinky za kilo? 

 

Není mi asi moc s čím poradit, spíš to potřebuju tak nějak probrat :) 

 

kdo vi 🙂

Fakt je ten, ze tady se clovek hodne posouva. Akorat mi prijde, ze kolikrat to skonci u drahych hodinek. A predchozi legendarky, s nejakym pribehem, zazitky a osobni vazbou jdou do zapomeni, nebo do prodeje.

Doufam, ze tak neskoncim 🙏😅

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uznávám, že jsem indicií poskytl málo a jestli má vůbec cenu v tomhle vlákně pokračovat. Je to důsledkem čistě toho, že si mi toho líbí hodně a člověk nemůže mít vše. Současně s tím objevuje další a další hodinky, které se zdají zajímavé a putují na wish list. Vím, že to všichni znáte. A protože to bude proces nákupů a prodejů, budu preferovat dobrý kup z inzerce nebo chrono24, jinak na tom prodělám gatě 🙂

Chief má pravdu, že posun do vyšší levelu "protože můžu" nemusí nutně přinést více radost a zároveň vede ke zbytečnému prodeji jiných kousků. 

Abych jen neblábolil. Jiskra přeskočila s Longines Spirit Zulu zelená/zlatá.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud jiskra přeskočila není co řešit 😉 Také pozor abys do nekonečna nekupoval stále to samé v různých variantách (v horším případě kupoval to, co jsi již prodal). 

Zkus se zamyslet nad tím, co máš a o co bys to chtěl doplnit. Pelagos + Ocean Star jsou obojí tool/divers. Bylo by fajn dívat se tedy jiným směrem... field, pilotky, oblekovky. 

Výběr lze zúžit i komplikacemi... Chrono, budíček, GMT, moonphase atd... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...