Přejít na obsah

Nový program Rolex pro prodej použitých hodinek


dabelM

Doporučené příspěvky

před 12 minutami, MichalSVK napsal:

Rozdiel je v tom, ze nie je pravda ze nove hodiny (menej ako 3 rocne) sa budu rovno ofiko predavat za market cenu na vedlajsom pulte.

To co pises, pravda je. Teda az nato ze ceny isli rapidne dolu a 114060 stoja tak 12k.

No to je další věc... Na secondary marketu jsou za 12k, ale Certified Pre-Owned u AD právě za těch 17k: https://www.bucherer.com/rolex-certified-pre-owned/watches/submariner 🙄 

Nechápu teda v čem ta služba není totální blbost... A v čem se přistup Rolexu nedá parafrázovat jako...

audacity_cover.jpg

 

(když už jsme u těch memes :D )

Upraveno uživatelem VojtaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

 

5 hours ago, VojtaB said:

Ale že sama značka svoje výrobky dělá za ofiko ceny nedostupné

Nedustupnymi ich sposobuje vysoky dopyt. Rlx urcite vyraba kolko vladze, kedze ma 100% istotu, ze vsetko co vyrobi preda. Na zasadne zvysenie produkcie treba postavit a zariadit novu fabriku (vraj sa ide stavat), vyskolit hodinarov a to vsetko trva dlhe roky.

Zakladna neznama tu je, ako dlho bude trvat takyto dopyt, ktory enormne narastol za posledne 2-3 roky, hodne prifuknuty aj spekulantmi a sedivkami. Vidime, ze uz to pada tento rok. Otazka je, kde sa to zas nejak zastabilizuje.

5 hours ago, VojtaB said:

 Buď se do toho nemají s_át a nechat grey market grey marketem, nebo mají zdražit a nebo mají dát na trh tolik modelů, aby to pro překupníky nebylo atraktivní (když s nimi """"""údajně"""""" chtějí bojovat).

Ved zdrazuju, tento rok uz 2x. A zas zdraziet uplne na grey market ceny nemozu, to by zas museli zlacnovat ked dopyt opadne a to urcite nechcu. To co chcu, je dlhodobo trvalo postupne rast s cenami a byt slightly nedostupni.

Bojovat chcu s fejkami a frankensteinmi, nie s prekupnikmi. 

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiez nad tym rozmyslam ze je to blbost na druhej strane… ak AD nepusti na grey market priekupnikom so ziskom hodinky a necha si ich a urobi z nich ,, pouzite’’ a preda ich priamo so ziskom a nemusi sa rozdelit s priekupnikom tak to dava logiku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez v tom nevidim problem, a vnimam to ako logicky a rozumny krok ukrojit si pre seba cast ziskov zo secondhand trhu, co za posledne roky zacinaju byt obrovske cisla.

Co dnes brani AD davat nove kusy rovno sivkom s vacsim ziskom pre seba? Na tomto ten program nic nezmeni.

Ano, vyzera to dnes dost divne, nove nedostupne za ofico cenu (resp. dlha cakacka) a vedla hafo pouzitych za dvojnasobne ceny. Ale to je zial dnesna realita ponuky vs dopytu. Aj u niektorych aut to tak je, kde su dlhe cakacky na nove. O rok-dva to uz moze vyzerat uplne inak.a

 

10 hours ago, nicomnik3333 said:

ak AD nepusti na grey market priekupnikom so ziskom hodinky a necha si ich a urobi z nich ,, pouzite’’ a preda ich priamo so ziskom a nemusi sa rozdelit s priekupnikom tak to dava logiku

To myslis, akoze by podrzal nove hodinky 3 roky v sejfe a potom ich predal ako pouzite? To je uplna blbost. Nemozes vediet ake ceny budu za 3 roky. Nehovoriac o tom, ze tam urcite musi prebehnut plno formalit, AD musi vykazat predaj, zaplatit Rolexu, potom vykazat aj nakup pouzitych, urobit tu certifikaciu, .. 

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době samých šmejdů a podvodníků po celém světě mě to přijde jako fajnový nápad. Člověk který se v dnešním Chrono světě moc neorientuje a zatouží po Rolexkách z druhé ruky dostane prověřený 100% autentický kousek, navíc s dvouletou zárukou. Co víc si přát 👍 Si vemte kolik lidí už přišlo o statisíce díky tomu že koupili fejk, skládačku nebo porouchané hodinky....za mě dobrý nápad. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době samých šmejdů a podvodníků po celém světě mě to přijde jako fajnový nápad. Člověk který se v dnešním Chrono světě moc neorientuje a zatouží po Rolexkách z druhé ruky dostane prověřený 100% autentický kousek, navíc s dvouletou zárukou. Co víc si přát  Si vemte kolik lidí už přišlo o statisíce díky tomu že koupili fejk, skládačku nebo porouchané hodinky....za mě dobrý nápad. 
Naprosty souhlas...jen tam proste nestymuje ta cena.. v jednom stejnem krame stoji stare vic jak nove.. to je to, proc se otevira furt tato diskuse.. :-)

proste u beznych modelu cekam v rolex krame max rolex cenikovou cenu.

P.s. ale vlastne odpověď tu uz je taky podana.. to je vlastne drobny priplatek za to overeni.. takze vydiskutovano, vyreseno.. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díval bych se na to i v dlouhodobém horizontu, teď všichni víme, v jakém stavu se v důsledku vnějších vlivů trh s Rlx nachází, ale bývaly doby, kdy se použité rolexky prodávaly pod retail. Ta firma by byla hloupá, pokud by se na vlně přepáleného retailu nesvezla, pokud ten program ale zachová a pokud se jednou trh zase ochladí, zůstane nám tady fajn možnost koupit si ověřené použité hodinky.

Upraveno uživatelem exell
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, petr_cha napsal:

Naprosty souhlas...jen tam proste nestymuje ta cena.. v jednom stejnem krame stoji stare vic jak nove.. to je to, proc se otevira furt tato diskuse.. 🙂

proste u beznych modelu cekam v rolex krame max rolex cenikovou cenu.

P.s. ale vlastne odpověď tu uz je taky podana.. to je vlastne drobny priplatek za to overeni.. takze vydiskutovano, vyreseno.. 🙂
 

Ale to je zcela běžné u vysoké hodinařiny, že starší kousky některých modelů, hlavně těch co se přestali už vyrábět budou dražší než nové, nevidím na tom nic zvláštního. A myslím že člověk pokud takový kousek hledá, dá radši přednost nákupu u Rolex AD, než třeba na Chronu24, kde se to hemží překupníky, kteří jsou schopni čehokoliv. A to důležité, myslím si že je to super i pro druhou stranu a to pro prodávající. Třeba jako já, pokud se rozhodnu svůj kousek prodat, bude to tady na Chronomagu a pokud se potenciální kupec nenajde, velmi rád je odnesu právě do Rolexu. Bezpečnější prodej si osobně mimo Chronomag nedokážu představit. Třeba Chrono24 jde úplně mimo mě a bude nás určitě víc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, petr_cha said:

proste u beznych modelu cekam v rolex krame max rolex cenikovou cenu.

P.s. ale vlastne odpověď tu uz je taky podana.. to je vlastne drobny priplatek za to overeni.. takze vydiskutovano, vyreseno.. 🙂
 

Tu cenu pouzitych neurcuje Rolex ale trh. Rlx to musi najprv od niekoho kupit, ten niekto mu to nepreda (o vela) lacnejsie ako by dostal inde na trhu a Rlx to tiez nemoze dalej predavat lacnejsie ako kupi.

V dnesnom kontexte je to priplatok za to, ze mas hodinky hned (a nemusis cakat 1-2 roky). Ten poplatok za certifikaciu je teraz nepodstatny.

1 hour ago, exell said:

 pokud by se na vlně přepáleného retailu nesvezla

to nie je o nejakej docasnej vlne prehriatych cien, ale o celkovej velkosti a dalsom potenciali rastu objemov obchodu s pouzitymi hodinkami (a nie len Rlx), ktory je na urovni 1/3 a coskoro ma byt az 1/2 objemov predaja novych.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...