Přejít na obsah

Dotaz na odborníky nebo klienty ČS


alois

Doporučené příspěvky

Vážení kolegové. Prosím o pomoc nebo radu. Momentálně jsem nemocen, takže nemohu nikam jít. Zkouším to pro touto cestou. Jedné dobré známe dluží jeden muž již dost dlouho peníze. Když jsme na něj zatlačili, poslal jakýsi snímek obrazovky nebo fotografii o tom, že platba proběhla. Ale Zatím nic nedorazilo. Je mi divné, že platbu poslal z českého účtu na IBAN účet, přestože od ní obdržel pouze informace o českém účtu. IBAN od ni nedostal.  Vím, že se IBAN da vygenerovat, ale toto zřejmě není v kapacitách zmíněného muze. 
Prosím tedy o radu, zda jde skutečně o fotku z mobilního bankovnictví a nebo jde o podvrh. Děkuji. Alois. 

4C070369-80F1-490B-83ED-7091B925ABE2.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud platba měla proběhnout před 2. 12. 2022 a do teď se nepřipsala na účet příjemce jedná se pravděpodobně o podvrh.

Možná bych zkontroloval, zda IBAN souhlasí. Na nějaké neumětelství v malování to úplně nevypadá, pokud si s tím pohrál, tak to poznáš jednoduše tím, že peníze nejsou na účtu. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rysy mobilního bankovnictví od České spořitelna to má, já jaem zkusim zadal platbu mezi účty ale ne IBAN tak nebudu tvrdit, že to neni stejne.   kazdopadne neni takova platba počítána jako mezinárodní? Pak bych mozna počkal  muze to mit mensi zpoždění oproti běžné “vnitrostátní” platběimage.thumb.png.e8244a5e237f90c8e1b971de04f25ce3.png 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud to zaplatil včera v 20:24 neuvidíš to připsáno na účet dřív než dneska po 17 hodině. clearing je 24 hodin, takže bych začal být nervózní pokud bych to neviděl ve středu v 900 na účtu příjemce

bankovnictví spořky neznám, nemůžu se vyjádřit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdy jsem neslyšel o zamítnutí tuzemské platby v řádech tisíců korun. Banka může z různých důvodů (např. exekuce, zpoždění ve splátce úvěru apod.) zablokovat peníze na účtu, ale nikoli zamítnout platbu.

Neznáme detaily situace, ale mám dojem, že předmětný dlužník bude schopen tvrdit, že po cestě k zaplacení částky zabloudil a potom už nejezdily tramvaje, tak se vrátil domů a možná bude mít čas příští týden.

Jednou jsem udělal blbost - boural jsem auto, byla to víceméně plechařina více dílů, a kdo zná Renocar v Brně, tak asi chápe, že jsem ho tam dávat nechtěl. Šel jsem do risku a zkusil jsem to hodit (doporučenému) garážníkovi, který po prohlídce vozu zhodnotil, že do toho půjde. Výsledkem bylo, že jsem z něho nebyl půl roku schopen auto dostat zpátky a ve finále bylo auto téměř na odpis. V průběhu toho půl roku jsem byl poměrně asertivní, abych se svého auta domohl a ta paleta výmluv, kliček a úskoků byla neuvěřitelná. Poučení z příběhu: Kasa cink. Platí, co je splaceno, vráceno, uhrazeno. Nikoli sliby, příběhy a srdcervoucí výhovorky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ano. Jsem bývalý policejní důstojník a mám firmu na řešení problémů. Jenomže jak už to tak bývá, kovářova kobyla chodí bosa. Kvůli zdravotní indispozici jsem se k tomu nedostal hned a nabylo to celkem obludných rozměrů. Ale vyřešeno. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...