Přejít na obsah

Marina Militare


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Řeším aktuálně podobnou věc.... tedy potřebu dílu k MM.. koupil jsme je už před více než 2 roky a moc je nenosil...Jsou to ještě ty první série, kopie Unitas 6497 s mikroregulací a jdou dosud velmi přesně - 1-2/sec za den, vteřinovka na 9hodině, zlaté ručky. Tyhle první série neměly ještě ženevské pruhy na strojku, takže v průhledu to vypadá tak nějak... no prostě když je zmerčila přítelka, padly jí do oka a fakticky je pár měsíců nesundala z ruky. Prodejce tvrdil že je na tom safír, čelovým testem jsem se utvrdil v tom že kecá... no jenže hodinky držely a žádný škrábaneček takže jsem tomu skoro začínal věřit. Pointa je v tom, že na nich přítelka aktuálně zrobila šlic zvící velikosti menší bramborové brázdy.. žádný problém, juknul jsme na Ebay.. ale mezitim kurnik, já tam prostě nenašel původního prodejce ani nikoho kdo by mariny prodával a mohl jsem se ho zeptat na náhradní sklíčko... :crying_anim02:

 

Prostě to vypadá, jako by se už vůbec nedělaly... našel jsem samostatné strojky zdobené pruhy, ale strojek je dobrý a k vůli zdobení můstku ho prohazovat nebudu...

 

Máte někdo info na spolehlivý zdroj pro sklíčko??

Sklo je mírně vypouklé i když naštěstí ne tak moc aby to vypadalo jak nasazená lupa u laciného padělku... a předpokládám že hodinář by zvládl dát jiné... ale ploché.

 

Díky předem za radu :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik Ypo, tohohle jsem si vsimnul ze nabizel samotny strojek, sklicko jsem prehlednul. Uz jsem se ho zptal jestli je to jen ploche sklo nebo puvodni lehce vypouklé.. no uvidíme, podám zprávu. Každopádně ca před rokem jsem se děsil že se s tím roztrhl pytel, bylo jich mraky, hodně zdobených ženevou a dokonce automaty které v době kdy já je pořídil nebyly vůbec - no zdálo s emi že to je kvalitativně rozdílná produkce takže můj úsudek byl že s etoho chytlo víc výrobců a sekaj to jak cvičky.. no a dneska nic nic.. a to vidím že v tomhle vlákně se ještě před 4 měsíci linkovali aktivní prodejci :worried_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jediny prodejce odpovedel ze sklicko je ploche a diky tomu jak se veskere prodeje techhle cajku z Ebaye ztratili tak ani varianta, koupim novy a stary na ND neprichazi v uvahu. Rovne sklo by ale mel zvladnout hodinar tak to zkusim tak, nebo si je holt bude nosit poskrabany kdyz si je poskrabala... :thumbsup_anim:

Ale stejne to bylo k necemu dobre, kdyz je videla pred rokem poprve tak jsem celil opatrnym zjistovacim dotazum.. jako natahovaci jsou jo? A proc? To je musis natahovat ne?? a dneska by je nesundala z ruky.. takz etrosku edukativni smysl splnily, dalsi duse obracena na viru :notworthy:

Upraveno uživatelem PinkyCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Na upevnenie skrutiek použi Loctite nie lepidlo ale pripravok na skrutky.

Loctite? 222 - nízkopevnostný produkt na zaistenie závitov držiacich remienok

LOCTITE? 577 - strednopevnostný na skrutky držiace ochranu korunky

Panerai používa tieto dve verzie.

Skrutky spolu z náhradnou korunkou kúpiš za cca 10$ aj z poštovným,samotné skrutky za cca 5$

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...