Přejít na obsah

Rolex co není rolex


Doporučené příspěvky

před 59 minutami, Ondrais napsal:

Ahoj, trosku resim podobny problem jako ty ale k me smule tam zahrnuji tvar pouzdra, jeho vysku, povrchovou upravu a s tim spojene na jake noseni to bude urcene takze jak moc budou spis elegance nebo tool. Rolex mam v tom wishlistu taky , i jsem ( doufam :D ) zapsan na cekačce a z meho pohledu treba nejakej machrindex vubec neresim protoze nikoho v mem okoli tyhle veci nezajimaj a kupuju si veci pro sebe - konkretne me na rolex nejvic pritahuje ta hodinarina uvnitr, sle krome milgauss se mi taky vic libi GS. 
Co je dobry asi taky vedet , a myslim ze jsem cetl pozorne a nevsiml si, je - jakou velikost hodinek hledas?

me by tam treba sedely Expy pro tebe, ale ja  treba o 36mm nemuzu ani premyslet. Tak jak to mas ty? Arabsky cislice na nich jsou :)  , pises ze OP na svou velikost prekvapive dobre sedi ale tou velikosti je vlastne ktera? A to ze “prekvapive” je prekvapive ze jsou tak maly (36) nebo prekvapive ze jsou tak “velky” (41)?? 

Díky, že v tom nejsem sám. Já mám zápěstí jak baletka. Měl jsem na ruce 36 OP a 41 potápky. Teď mám hodinky nějakých 39. Tím, že sedí, jsem to myslel spíš na tloušťku pouzdra. Většinu dne trávím v košili a ono to dělá bouli a není to přijmné. A pak já předtím měl Omegy Seamaster a tím pouzdrem jsem věčně o něco zadrhával. Strašně mi to překáželo. Proto nemám problém s hodinkami 36 mm, asi bych snesl i větší, ale zase ne víc jak 40 mm. Výšku pouzdra jsem řešil taky, ale na to jsem rezignoval, protože, aby měly slušnou voděodolnost, tak se pod 10 mm prakticky nedostaneš. To snad umí jenom Patek nebo jsem to aspoň nikde nenašel. Pokud jde o styl, přes den jsem v kanceláři, odpoledne sport a ty hodinky chci fakt na denodenní nošení, ne že je jednou za rok vyleštim, udělám deset fotek, co tady postnu, a pak je zas založim. Takže nějaké univerzálky. Já ještě malinko pokukuju po GMT, ale ta čekačka snad 5 let. A pak jako nevím, jestli by prošly doma ;).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co nejakej Tudor Black Bay? Hodne placaty jsou BB58, pro me ale velikost ma hrane na kterou musim bud prijit nebo ji proste opustit (zapesti 19-19,5). Kdybych si zvykl tak skvely univerzaly na vsechno i celkem elegantni. Pro priklad kdybych ja musel mit blackbay ve velikosti 41 nebo 42 tak maj tak vysoky pouzdro ze jsou to jasny tooly kde nechci mit na bocich nic jako vysokej lesk a pujdou si cestou oderek, zaseku a patinovani. Neco, co bych treba mojim vysnenym Milgaussum a jejich celolesku nerad delal. Je to pak teda nositelny? Pro me je ctvrt milionu bohuzel hodne na to aby mi delali sramy radost, tak by jsem necitil moc pohodli a “mam tooly a muzu”. Na flipovani rolex taky nechci... Jako investici to taky neberu ale udrzitelnost hodnoty vnimam. Me nejvic berou ty robustni strojky. 
 

kazdopadne k tvemu vyberu. Co ty BlackBay? Tady ty maj sice SW200-1

a nebo BB58 s jejich inhouse Kenissi. 


ale oboje tloustka okolo 11mm. 

 

omlouvam se ze se vzdaluju tvemu pozadavku na cifernik, ale o to bliz jsem podstate nazvu topicu :)

Zhruba 100.000kc rozdil a 100k mit a 100k nemit je 200k rozdil ;)

Upraveno uživatelem Ondrais
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som podobnú dilemu. Vyberal som modely medzi Rolex Explorer (nakoľko na všetkých iných sa mi niečo nepáčilo) ale veľkosť 39, 36 nie je pre mňa, IWC Mark a Omega Moonwatch. Keď vyšly Mark XX a zároveň rok pred tým skončili Expy 39, bolo vybrané. Ale pokiaľ si ich videl naživo a ciferník sa ti nezdal dosť dobrý tak chápem. V nových Mark XX je už inhouse resp. ingroup (výrobca Valflurier) stroj čo si myslím, že už je lepšie ako Sellita a 120 hodín náťah je sakra dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už tu někdo psal, nejspíš nebudeš spokojený, dokud nebudeš mít svoje OP :)

Tady na foru je zrovna někdo prodává...třeba bys je mohl mít i bez čekání (když budeš ochotný zaplatit prémii...).

Já jsem si vloni kupoval nový Moony 3861, ale každý den stejně koukám po OP, který jsem chtěl původně. Za mě je lepší si počkat a nevymýšlet alternativy...příště bych to tak udělal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

z toho čo som prečítal vyššie ak chceš alternatívu čo tak NOMOS? konkrétne nové modeli Club Sport Neomatik 37mm priemer ,výška krásnych 8,4mm ,WR20ATM a In-House.

Parádne univerzáli, ktoré nebude mať každý sú bez čakania :) a za polovicu ceny Rolex OP.

Club Sport neomatik polar petrol: sporty automatic watch — NOMOS Glashütte (nomos-glashuette.com)

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, digiMonster napsal:

z toho čo som prečítal vyššie ak chceš alternatívu čo tak NOMOS? konkrétne nové modeli Club Sport Neomatik 37mm priemer ,výška krásnych 8,4mm ,WR20ATM a In-House.

Parádne univerzáli, ktoré nebude mať každý sú bez čakania :) a za polovicu ceny Rolex OP.

Club Sport neomatik polar petrol: sporty automatic watch — NOMOS Glashütte (nomos-glashuette.com)

Nové Cluby vypadají moc hezky, o tom žádná. Já osobně jsem je taky zvažoval, ale vždycky je to "jen" alternativa, takže stejně bude člověk pošilhávat po těch roládách :) Já jsem se nechal zapsat na čekačku na OP, tak uvidím, zda se někdy dočkám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 1. 2023 v 14:16, FrantisekKlm napsal:ale vždycky je to "jen" alternativa, takže stejně bude člověk pošilhávat po těch roládách :) Já jsem se nechal zapsat na čekačku na OP, tak uvidím, zda se někdy dočkám. 

Nekdy je alternativa lepsi nez ten slavny otiginal… 

toto je sice zrovna opravdu extrem, ale jinak ten prach uvnitr je uplnym standartem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ondrais to s Tebou naprosto souhlasím! Je fůra hodinek, které jsou zpracovány srovnatelně nebo o kus lépe nežli Rolexy. Grand Seiko budiž příkladem.

Rolex ale dělá svůj marketing sakra dobře, takže i když rozum velí jinak, stále mám ty OP jako vysněné hodinky, které chci jednou mít. Hodinky jsou vážně zvláštní hobby :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 12/30/2022 at 7:55 PM, mandrinka said:

Proč chci Rolex – vlastní strojek, rezerva nátahu 70 hod., vodotěsnost min. 100 m, i na tu velikost překvapivě dobře sedí na ruce, cena. Když koukám po jiných značkých, tak buď ty hodinky nemají dostatečnou vodotěsnost, rezervu nebo jsou výrazně dražší (koukal jsem na nějaké Cartier Santosy - ty maj teda slabou rezervu a ten ciferník se mi taky úplně nelíbí).

 

Nejsem uplny hodinkovy profik automatu 😀, ale Rolady kupuji lidi z jineho duvodu ne?

Mam zato, ze vzhledem k old school historii a slave.

 

Jinak inhouse strojek ma i Orient Kamasu za 5litru.

A Power rezervu maji Svycarske Powermatic 80 az 80hodin (ETA based).

Nebo treba Japonske Seiko, kde je 6R35, 70h.

 

Jinak dotaz k tem inhousum:

prosim proc je po tom takova shanka?

mel jsem zato kdyz je v hodinkach nejaky rozsireny Svycarsky stojek Napr ETA, tak je dostupnejsi servis na vice mistech. Je to tak?

Diky za info.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...