Pepino777 Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 (edited) Ahoj vespolek, kulatiny se nevyhnutelně blíží a rád bych si k této příležitosti pořídil nějaké zajímavé potápky. Budget: do cca 25k WR: 200+ Musí být na tahu Jsem zvyklý na day/date (date je nutnost, bez dne v týdnu se obejdu) Mám rád modré hodinky Velikost pouzdra cca 40mm Sklo ideálně safír Také jsem si u želv docela rychle zvyknul na jejich silnou lumi a rád bych něco s podobným výkonem Raději bych automaty, ale když se najde něco zajímavého v quartzové variantě, bránit se nebudu Původně jsem si už pár let brousil zuby na Oris Aquis (vím že jsou mimo rozpočet, ale byl jsem rozhodnutý, že si za ně připlatím), ale za poslední dva roky se cenovka postupně vyšplhala nad hranici toho, co jsem za ně byl ochotný dát. Proto jsem od Orisů upustil a hledám nanovo. Zatím mám dva favority a to: 50 ATMOS Blue - 1521 - 026/BLU – Gnomon Watches (vím že nejsou na tahu a proto se spíše přikláním k Wardům, na druhou stranu mě tento model celkem zaujal a za zkoušku by to možná stálo) C60 Trident Pro 600 | Christopher Ward (ty jsem chtěl v modré, ale už jsem je na webu nenašel, třeba se časem ukážou) Rád bych pro tento účel koupil nové hodinky. Důvody si asi každý domyslí sám. Edited January 29, 2023 by Pepino777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyAaron Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Squale jsou super, ale bez day a tahu. A ja osobne bych volil spis matnou verzi.Mrkni se do vlakna, co zalozil Morbo, jmenuje se “Potapky s day-date”.Ja bych jeste navrhoval titanove Citizeny NY0100 a nebo ocelovky NY0141 a dokoupit tah.https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Promaster/Citizen-Promaster-84950?gclid=EAIaIQobChMIkfDZ_-Hs_AIVFJ7VCh31nQ6lEAQYASABEgLxffD_BwEhttps://www.timestore.cz/ny0141-10le?gclid=EAIaIQobChMIkfDZ_-Hs_AIVFJ7VCh31nQ6lEAQYCCABEgL4PfD_BwE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted January 29, 2023 Author Report Share Posted January 29, 2023 Morbovo vlákno jsem kdysi pročítal (projdu znovu důkladněji) u těch citizenů mi vadí lumibod na lunetě. Dřív byl krytý sklíčkem, ale teď už je to jen kapka barvy, která za chvíli odpadne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaggy Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Modre wardy su vo vypredaji.Nezabudni prepnut stranku do GBP.https://www.christopherward.com/clearance/c60-trident-pro-600/S60-40ADA3-S0BB0-B0.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiliano Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Vzal bych Wardy. Za tu výprodejovou cenu jsou super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted January 29, 2023 Author Report Share Posted January 29, 2023 Jak je na tom s odolností keramická luneta a lumi co v ní je? Nevydrolí se časem? Neříkam, že trefím každá futra, ale plánuju ty hodinky mít jako EDC a šetřit je rozhodně nebudu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iggi Kali Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 A čo tak seiko samurai? https://www.sakurawatches.com/seiko-prospex-save-the-ocean-special-edition-sbdy029 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spongebob Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Před hodinou, Pepino777 napsal: Jak je na tom s odolností keramická luneta a lumi co v ní je? Nevydrolí se časem? Neříkam, že trefím každá futra, ale plánuju ty hodinky mít jako EDC a šetřit je rozhodně nebudu. keramika právě uplně super co se výdrže týče. Ber ty modrý Wardy jak tu zaznělo...jsou super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman-ZA Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 tieto Citizen s in-house kalibrom - Citizen hodinky NB6021-68L Promaster Automatic (inhodinky.sk) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted January 29, 2023 Author Report Share Posted January 29, 2023 Celkove bych seiko rad vynechal a posunul se zas o dum dal. Ty citizeny nevypadaji spatne, kouknu na ne. A co neco od certiny atp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman-ZA Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 před 2 minutami, Pepino777 napsal: Celkove bych seiko rad vynechal a posunul se zas o dum dal. Ty citizeny nevypadaji spatne, kouknu na ne. A co neco od certiny atp.? Nájdené produkty | Inhodinky.sk len nie su v 40mm to stve aj mna Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Keď si bol ochotný ísť do aquisov, navrhol by som ti Reef, ktorý je dizajnovo podobný: https://formexwatch.com/watches/reef-automatic-chronometer-cosc-300m/, mal som obe priamo vedľa seba a Reefy sú o triedu vyššie úplne vo všetkom, dizajnom, spracovaním, pohodlím. Nenašiel som absolútne nič čo by bolo aspoň rovnaké, všetko bolo lepšie u Formexov. Za tú cenu máš to najlepšie na trhu. A je to čistokrvná švajčiarska nezávislá značka. Nekupuj hodinky, ktoré nebudú topky pre teba. Samozrejme každý máme iné finančné limity ale ak je to trochu možné, že niečo vieš ešte došetriť, 1000€ je taká ani ani hranica. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Ale ak by si chcel Oris za dobrú cenu, tak tu majú za podstatne lepšie ceny ako retail: https://www.uhrinstinkt.de/uhr-kaufen/oris/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted January 29, 2023 Author Report Share Posted January 29, 2023 Reef vypadají zajímavě, ale nikdy jsem o té značce nic neslyšel a něco mi na nich vzhledově nesedí. Ten odkaz na orisy vypadá docela zajímavě, možná to ještě přehodnotím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman-ZA Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Geckota Sea Hunter Automatic Diver's Watch - Blue / Red (watchgecko.com) Geckota Sea Hunter Automatic Diver's Watch Steel Edition - Blue Dial (watchgecko.com) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 (edited) Ak ti Reef hneď nepadli do oka, tak ich hneď vypusti, majú taký moderný dizajn, ako kedysi PP Nautilus. Ak ti aquisy sedia vo všetkom, tak Oris už je “lepšia liga” a išiel by som týmto smerom. Niekto ich tu už na fóre od tých nemcov kupoval a bez problémov. Edited January 29, 2023 by lemon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted January 29, 2023 Author Report Share Posted January 29, 2023 Romane díky za tip na geckotu, ale všechny jejich modely na mě působí tak nějak fórově, stejně jako cokoli třeba od orientu. to lemon: Je pravda, že ty orisy jsem chtěl opravdu dlouho a jediné co mě odradilo, byla cenovka nastavená našimi AD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Už si si vpodstate vybral. Na trhu neni nič, čo by bola alternatíva. Ceny pôjdu u všetkých značiek zas hore, neváhal by som dlho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman-ZA Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 před 23 minutami, Pepino777 napsal: Romane díky za tip na geckotu, ale všechny jejich modely na mě působí tak nějak fórově to je ako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavel87 Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 před 18 minutami, lemon napsal: Už si si vpodstate vybral. Na trhu neni nič, čo by bola alternatíva. Ceny pôjdu u všetkých značiek zas hore, neváhal by som dlho. Navíc teď je pro platbu v eurech myslím příhodná doba kvůli kurzu. @Pepino777 Geckoty jsem měl a nedávno pustil, za tu cenu to byl ale dobrý kus hodinek. Je to ale microbrand a takových je spousta a jistě i lepších. Chápu, že když se díváš po Oris, tak Geckoty jsou mimo. Opačný názor mám ale na Orienty, na ty mi fakt nesahej. Pokud jsi někdy žádné neměl, doporučuji koupit třeba nějaká Bambina nebo Kamasu a sám uvidíš, jak dobré jsou to za tu cenu hodinky. A Orient Star je ještě absolutně jiná písnička Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts