Přejít na obsah

Ukončení funkčnosti SZ (soukromých zpráv) na Chronomagu


Bert

Doporučené příspěvky

Přátelé, dnes jsem Vám všem začal odesílat hromadnou zprávu níže uvedeného znění. Pro jistotu, pokud má někdo schválně zablokované SZ, nebo má třeba příliš mnaoho zpráv ve schránce, či nezvládá obsah schránky vyhodnocovat, vkládám i sem.

 

"Přátelé, přeji všem hezký den a obracím se na Vás s následujícím technicko – organizačním sdělením.

V souvislosti s implementací směrnice Rady 2021/514/EU, kterou se mění směrnice 2011/16/EU o správní spolupráci v oblasti daní a o zrušení směrnice 77/799/EHS (tzv. DAC7), do zákona č. 164/2013 Sb., o mezinárodní spolupráci při správě daní a o změně dalších souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, se od 1. 1. 2023 zavedl zákonodárce mj. nový druh oznamovací povinnosti provozovatelů platforem sdílené ekonomiky o oznamovaných činnostech vykonávaných oznamovanými prodejci prostřednictvím těchto platforem.

Bohužel, fórum Chronomag, tak, jak je technicky nastaveno, splňuje definici platformy, a mně, jakožto jednateli právnické osoby spravující tuto platformu nezbývá, než volit mezi několika zly. Buďto Chronomag zcela přijde o prodejní sekci, nebo budu aktivně (v souladu s tím, co zákon žádá) práskat na prodejce kdo, komu, co a za kolik chce prodat, a nebo zamezím přímé komunikaci prodejce s kupujícím skrze platformu.

Z těchto třech možností se jako Chronomag nejméně poškozující jeví možnost třetí. Která v praxi bude znamenat, že si nebudeme moci posílat SZ, a že komunikace poběží jinými cestami. Vím, je to nepříjemné pro nás všechny, ale zrušení funkčnosti SZ se po řadě konzultací s právníky, a následně s uživateli, jeví jako nejmenší zásah.

Proto, si Vám dovoluji sdělit, že od 20:00 hod dne 5.3.2023 nebudou na fóru Chronomag funkční soukromé zprávy. Doporučuji proto, abyste do svého „podpisu“ v rámci Chronomagu vložili své kontaktní údaje.

O věci již i na stránkách Chronomagu běžela diskuze. Všem, kteří přispěli děkuji, a znovu opakuji, že je mi upřímně líto devastace, které se tento stát dopouští na svých občanech, ale v této situaci se musím zachovat tak, jak popisuji výše.

S přáním hezkého dne všem, roBERT"

Co k tomu říci? Snad jen tolik, že stát přenáší svou povinnost na soukromé subjekty, a zhoršuje tak celkový stav podnikání v naší republice. Toto vlákno nechávám otevřené pro Vaše případné další komentáře a nápady. Stejně jako ve vlákně předchozím, ve které jsem existenci zmíněněé právní normy annoncoval, a žádal Vás o radu, prosím, abyste sem nelepili příspěvky typu: ... to je nějaký divný, .... a tak se na to Berte vykašli ........., seš blbej - měl jsi to vymyslet jinak, ..... no tady už je to nahouby - sem už nepolezu, ..... atd

Většina z nás je tady dospělých, a se zlovůlí tohoto státu se nějak musíme srovnat. Věřte, prosím, že jsem po dlouhých debatách s právníky a lidmi z IT zvolil nejméně devastující řešení.

S přáním hezkého dne všem, roBERT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 98
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Osobně to vnímám jako to nejlepší řešení ze všech špatných. A určitě vnímám ten diskomfort ve smyslu toho, ze na sebe v rámci obchodu budu muset zveřejňovat nějaký přímý kontakt.

 

Ale těžko mě napadá, ve smyslu obsahu tvého příspěvku, řešení lepší.

 

Ach jo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Bert napsal:

... a nebo zamezím přímé komunikaci prodejce s kupujícím skrze platformu.

Takže si dám do podpisu mail / telefon (případně tyhle kontakty uvedu v inzerátu) a stát je najednou spokojen, že se mnou kupec nekomunikuje přes SZ Chronomag, ale píše mi mail / SMS nebo mi volá? :unsure:

Tohle není republika, ale absurdistán :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si zopakovat jeden můj návrh (když to dopadlo, jak to dopadlo a popravdě bohužel, jak jsem čekal): Přidat do profilu člena položku pro kontakt (např. mail) přístupný (zobrazitelný) pouze členům fóra. Toto by suplovalo neveřejnost kontaktů - nemožnost kontaktovat prodejce pro kohokoliv zvenku, kdo by zde nebyl registrován. Bylo by pak už jen na členech fóra, zda poskytnou nějakou svou již používanou e-mailovou adresu nebo si pro ten účel založí zvláštní email (nebo kdo má možnost třeba alilas).

Navrhoval jsem to s dalším v tom uzamčeném vláknu:

 

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně to asi budu řešit dočasným zveřejněním kontaktu (dle vlastního uvážení) v podpisu, který po uskutečnění aktivity (prodeje ...) z podpisu zase smažu, aby to nezůstalo viset ve vlákně navždy.

Popř. si založím speciální email pouze na komunikaci pro chronomag a ten si přesměruju na svůj běžný email. Takový email bych si mohl v podpisu nechat nafurt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 27 minutami, Bert napsal:

Je mnohdy rozdíl mezi registračním a aktuálním kontaktním emailem. Nechal bych na členech, ať doplní jak chtějí. Já vidím jen ten registrační.

Pozor! Ten registrační ne, ten nezveřejňovat! Jinej - tedy kontaktní.

Prostě myslel jsem to tak, že třeba pod avatarem by se ukazoval jeden řádek, kde by byl kontaktní email, kterej by si každej zadal v profilu (podobně jako třeba kde bydlí). No a tento řádek s kontaktním mailem by se ukazoval jen registrovaným. Pak je u přihlášeného registrovaného člena jedno, jestli klepne někam na tlačítko / odkaz "SZ" nebo mail pod avatarem (když bude chtít soukromě komunikovat). A komunikace už pak pojede mimo platformu. A maily si snad každej dokáže zorganizovat v dnešní době sám, ne. To by mohlo být technicky řešitelné pro @adasek?

Edit: Šlo mi o to, pokusit se zachovat tu "soukromost" kontaktu ve smyslu kontakty přístupné pro registrované členy. Technicky je už pak pro uživatele jedno, jestli datluje nějakou zprávu v rozhraní třeba seznamu nebo gmailu (nebo v nějakým těžkým klientu) namísto v rozhraní chronomagu, avšak pro chronomag je podstatné, že ta komunikace pojede mimo jeho platformu.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beru informaci na vědomí, situaci a důvody chápu. Jednou z jistot zde bylo, že jsem věděl s kým komunikuji - nick, navázáno na hodnotící vlákno. Teď může hypoteticky na inzerát reagovat kdokoliv z "vnějšku" a vydávat se za nějaký starý neexistující nick s dobrým hodnocením...snad se ale nebude dít. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprosto s Tebou souhlasím. Zkrátka zákonodárce s vaničkou vylil i dítě. Pár řešení verifikace kupujícího mne sice napadá, ale není to moc elegantní. Uvidíme. Teď fakt musím udělat to, co jsem Vám napsal. Chronomag mám rád, ale mastnou pokutu si kvůli tomu nenechám dát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...