Přejít na obsah

Hejného metoda (matematika)


Doporučené příspěvky

Hoši je mi jasné, že to tu není žádný modrý kůň, ale možná právě proto se zkusím zeptat tady, bo věřím, že tu potkám rozumné názory. Bokud máte pocit, že to je velký ustřel, tak to zavřu a smažu. Synek má jít v září do prní třídy. Dle odborných názorů je nadaný a bylo mu doporučeno jít na školu s rozšířenou výukou (víc angličtiny, matematiky, logika, obohacení), menší kolektiv, trošku vyšší nároky, ale taky víc individuálního přístupu. Nicméně primárně řeším, že se matematika učí hejného metodou. Četl jsem o tom hodně, je to asi tak 50/50 co se týká názoru veřejnosti i odborníků. Můj osobní pocit, že to je fajn. Já sám z klasické matiky umím úplné kulové a co nevím, tak si najdu. A při mé práci a životě si s tím v pohodě vystačím. Takže mi přijde lepší dle hejného se to spíš naučit řešit logicky, než ze sebe udělat kalkulačku. Prostě vidět to jinak.

Nejhorší, že se kolem toho dá vést velmi dlouhá diskuze a pořád se nic nevyřeší. Ale stejně bych se rád zeptal na zkušenosti s touto metodou - prosím jen ty osobní a ne zprostředkované. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Syn chodí do druhé třídy soukromé školy (ZŠ Navis), kde matiku učí kombinací klasické a Hejného metody a ze školy jsme nadšení. Mají myslím velmi rozumný přístup, kdy u nižších ročníků více staví na Hejného metodě, aby se nad tím děti naučili co nejvíce sami přemýšlet a u vyšších ročníků více a více přechází ke klasice, aby se děti lépe nachystali na "tradiční" přijímačky a požadavky na středních školách. Pravidelně dosahují vynikajících výsledků ve srovnávacích testech a u prijimacek, takže to asi funguje.
Ale jak říká kolega nade mnou - chytré dítě se srovná s ledasčím. Spíš bych hledal dobrou školu jako takovou než se fixovat na konkrétní typ výuky.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...