Přejít na obsah

PRIM DIPLOMAT 2023 LE


Doporučené příspěvky

Abych teda jen neblil špínu na Elton - design Diplomatů se mi vždycky líbil a mít je třeba v 36-38mm mi přijde dobrý a klidně bych je zvažoval. Tyhle jsou divně přerostlý a bronz na oblekových hodinkách mi nedává smysl. Cenu raději nekomentuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No musím připustit, že design Diplomatů je obecně fajn, miluji bronz a na té vroubkované lunetě bude parádně chytat patinu a mám rád čistý číselník bez data, čitelnost zlatých ruček proti černému číselníku bude prvotřídní a konečně není použita PVD na korunku. Takže všechno teoreticky dobré.

Prakticky ale taky nechápu proč je pouzdro s manuálním strojkem u bronzovek o 2mm vyšší proti automatu v oceli. Korunka je pro hodinky s manuálem dost malá - designově je to v pořádku, prakticky to nebude příjemné. Alespoň ty indexy 12/6 mohly zůstat zlacené a krásně vystupovat z černého číselníku a zpříjemnit tak rychlou orientaci při letmém pohledu. Hlavně mně bronz, ač ho mám rád nepasuje k hodinkám typu Diplomat, ale když si Elton určil novou obchodní politiku sekat výroční modely, tak se ještě dočkáme asi větších šíleností. 

Je mně tento počin sympatičtější než třeba "Hrdost", ale tato cesta speciálních limitek a výročních limitek, je dle mého cesta do pekel - kéž by tu energii vrhli do vývoje komplet nové řady z edice Manufacture, která by neparatizovala na minulých modelech a posunula Elton někam dál.

V rámci Czechoslovak Group se asi dá udat všechno a udělat i z úplné hovadiny během chvíle vyprodané "žhavé" zboží, jen mám obavu, že se tím úplně vytrácí kontakt s trhem, reálná zpětná vazba a potřeba dělat produkt odpovídající cenovým představám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Piplík napsal:

Proč ne. Nenosí se jen bílé košile. Já k obleku nosím i 2 cm vysoké divery (-: 

Ale jo. Ať si nosí kdo chce co chce. Důležité, že z toho má člověk radost. 

Já jen, že je to nějak mimo původní poslání tohoto modelu. Asi bych se s bronzem vyblbnul u jiných Primek než u Diplomatů. Můj problém, jsem jen konzerva :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..... Jen mě ještě napadlo, že bude asi prakticky nemožné ideálně sundat patinu z této jemně vroubkované lunety a dát hodinky do původního stavu. Chtěl bych vidět hodinky s patinou. Produktové mrtvé fotky nových hodinek a realita bude rozdíl. Diplomatů s olezeným pouzdrem mám plný šuplík a neumím si představit, že bych to dal na ruku. Fakt ne. Jinak proti bronzu nic nemám. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě tedy smysl nedávají.

Jejich novodobé nerezové Diplomaty (hlavně ta menší velikost) jsou za mě perfektní. Překonaly díky zpracování ty původní, když jsem je viděl naživo ... kdyby cena byla poloviční (tedy řádově jako alfa kalibr Nomosy), koupil bych  si je.

Tyhle jsou velké (OK, někdo má větší ruce než já) a bronz se mi na takové hodinky nehodí. Bronzové Orlíky, Sporty ... pecka. Ale Diplomaty ne. Třeba malé full-goldy by byly hezké. Ale to už je fantas.

Nelíbí se mi vůbec ten cifr. Ty paprsky na původních Diplomatech jsou velmi kontrastní a pěkně rozbíjí ciferník. Plus je tam datumovka, 17 jewels ... Tady jsou paprsky takové utlumené, indexy úplně neviditelné (tomu vážně nerozumím) a pravá půlka cifru prázdná. A na větším cifru je pak o to více prázdno. 

Abych i pochválil, že je spona bronzová mě potěšilo 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

veľa vecí tu už bolo spomenutých a súhlasím s nimi. Ak vynechám nevhodne zvolený materiál púzdra, nepomerne malú korunku k jeho rozmerom a absenciu dátumu na ciferníku, najhoršie sú asi tie šrúbky z Potápok na dýnku, to sa vyslovene k tomuto modelu nehodí. Keby tie šrúbky boli aspoň zarovnané :sad01_anim: Čo mi však ešte udrelo do očí sú tie tzv. paprsky, ktoré sa z ciferníka prepísali na strojček, ale jeden sa akoby stratil a nedostal až na jeho okraj. Je to ten, ktorý by mal ísť cez piktogram na mostíku zotrvačky. Žiaľ, viditeľne tam chýba. Piktogram by nemusel byť preťatý, stačilo, ak by šiel pred a za ním. Ako sa vraví, Boh je ukrytý v detailoch a pri hodinkách to platí obzvlášť...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...