Přejít na obsah

Primky "Hradní stráž"


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, mám na místní experty dotaz, třeba mi někdo poradí. Ukořistil jsem primky pro hradní stráž předávané k 8.5.2000 s věnováním od prezidenta. Ať jsem pátral, kde jsem pátral, nikde jsem se k žádnému infu nedostal. V knihách samozřejmě taky nic. Nejde mi o hodnotu, jen o nějaké info o nich. Především mě zajímá, o kolik kusů se celkem jednalo. V roce 2000 bylo cca 500 členů hradní stráže. Já osobně vím pouze o dvou kusech, tom mém s číslem 13. a ještě jednom zde na fóru s číslem 21. Z hlediska statistiky tedy předpokládám, že nešlo o sérii pro všech 500 členů. Bodlo by tedy také nějaké info, dle jakého klíče byly hodinky předávány, či pouze vyšším hodnostem, nebo kdo měl zrovna službu :D Pokud tu tedy někdo je, kdo o nich něco ví, tak klidně poprosím post sem nebo SZ. Díky.

Jen pro zajímavost. Když jsem hodinky kupoval, tak jsem vzhledem ke kvalitě fotek vůbec netušil, v jakém budou stavu. Jaké bylo moje překvapení, že až na nějaké drobné škrábanečky na dýnku jsou v NOS stavu. Ostré hrany, žádné vlasovky na pouzdře, čisté sklo atd. Na 23 let staré hodinky, ač nejspíš nenošené, celkem úspěch. Řemen vypadá taky původní, ale už je dost ztvrdlý, vytvarovaný na polštářek do krabičky a jedno poutko se rozlepilo :)

 

 

 

03.jpg

02.jpg

01.jpg

Upraveno uživatelem blowik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ruku na srdce, žádná kvalitní hodinařina to rozhodně není, přišlo mi to jen jako zajímavá raritka vzhledem k určení a věnování. Jinak jistý si samozřejmě nejsem. Ale Prim minimálně od začátku 90. let dělal quartzky s totožným tvarem pouzdra, tak se domnívám, že jde o prim.

viz třeba

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/hodinky-prim-primland-12-62799.html

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-quartz-kalibr-ronda-60276.html

Nebo třeba tu pouzdro s odlišným sklem a totožnou korunkou

image.png.b2a1d738892b132623320db0de21b791.png

Upraveno uživatelem blowik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Prim možná, tak ty hodinky otevři a mrkni na strojek, jestli to je Ronda nebo nějaký jiný z produkce Primu v té době.

Tvar pouzdra Primu relativně odpovídá a barva zlacení a detaily opracování také. Žádná jemná práce. 😎 Spíše takový klasický socialistický výrobek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...