Jump to content

Longines - novinky 2023

Kobliha

Recommended Posts

Doplním pár kousků, které mě ve videu zaujaly:

1:26 HydroConquest GMT 41mm, design ve stylu nových Conquest, nová podoba indexů bez typických číslic 6, 9, 12, barva modrá, černá, hnědá a zelená
2:42 Conquest 41mm a 34mm, už jsou publikované i na stránkách Longines, takže se více nebudu rozepisovat
3:10 Conquest Chronograph 42mm, rozložení subciferníků 3, 6, 9, barvy panda a reverse panda
3:52 Spirit Zulu Time GMT, nová barva ale 39mm není zmíněno
4:09 Flagship Heritage Moonphase 38,5mm, modrý, krémový a bílý ciferník, všechny se stříbrnými indexy. Tak nevím, jestli bude i současná černo-zlatá varianta, která měla své velké kouzlo
4:51 The Longines Master Collection (190th Anniversary) 38,5mm a 42mm, toto je pro mě největší překvapení - původní verze byla 40mm a zmenšení mi pro tento typ hodinek dává smysl. Velmi se mi už na původním modelu líbil ciferník s vyrytými stylizovanými Breguet číslicemi. Navíc přibyla mimostředná vteřinka, ale nevím, jestli se vypořádám s uříznutou sedmičkou. Přibývá zřejmě i nová barva číselníku (měděná/lososová-nedokážu to odhadnout)

On 6/15/2023 at 12:10 PM, Dushakx said:

Jop na ty zlaty si taky brousim zuby. Jen nechapu proc delat u tech spiritu i zulu tak velky lug to lug. Tah potom vypada na ruce strasne zvlastne jak je ten prvni dilek dlouhy silene

• 1 month later...

Tady nové Hydroconquest GMT.

longines-l37904566-klocka.jpg.59610886c04eaa793e6676fa586d2de5.jpg

BTW mě vadí ty indexy (trojúhelník, obdélník, kolečko) moc tvarů prostě (ty kolečka na 6 a 9 tam prostě jsou zbytečný), jinak vypadají pěkně.

https://www.klockia.se/klockor/longines-klockor/longines-hydroconquest-ceramic-klocka/longines-hydroconquest-automatic-gmt-41mm-l37904566

před 2 hodinami, Dushakx napsal:

Za mě palec dolů, vypadají teď jako každé druhé potápky, nebo nějaké MIDO.  Chválím ten broušený prostřední článek tahu 😄 Praktická záležitost.

Pravda…je to dosť velký mišmaš a vôbec nie pekný🙁zato nové Conquest, 3ručné aj chronograph sú za mňa parádne👍(až na tú cenu😀)

Edited by Campino

Longines prostě na Hydrách neumí udělat normální indexy - minulá generace ty dvojené, které zahlcují cifr; současná lepší, ale kulaté indexy nacpe až do rehautu a teď zas tohle 😕 Škoda, hledám nějaké lepší potápky na lítačku, Hydry bych docela rád, ale tenhle maglajz zase nedám. Tak snad příští generace 😄 

Ano,souhlasím s Vámi.Jsou to krásné hodinky.Ale teď je stop stav.Operace pejska a jeho léčení se již vyšplhala na cenu daných hodinek🙂

Tento model je mnohem hezčí,respektive elegantnější než mnou oblíbený model 1832.Až zase našetříme,tak se pustíme do nákupů🙂

Já naštěstí nemám pro takové krásné oblekovky moc využití 😄 Tomu není asi co vytknout, to pouzdro má krásné jemné přechody, až si ho chce člověk pohladit. Do toho hloubka cifru a indexů, aby vynikly ty krásný ručky.