Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
:D :D vypadla mi desetinná čárka, díky cody.

Ja myslel ze uz jsi dlouho v Budejcich nebyl :sleeping_03anim:

• Odpovědi 203
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Klidně založte to vlákno, Černý už se jaksi vyčerpal a Kaplický je aktuální, ale nevím, jestli někdy navrhnul taky hodinky?

Cody. shodou okolností jsem byl naposled v budějkách (průjezdy nepočítám) asi před 10 lety omrknout ty pozemky po bývalých kasárnách (nespadly na to sídliště vedle tam ty migy?) a vojenským prostoru, kde se dnes uvažuje s rejnokem :). Bezútěšný místo, tenkrát. No ale tehdá tam mělo přijít tesco, všici byli zuřivě proti. Ani nevím, jak to dneska vypadá.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Ale v Budějkách by to mohlo klapnout, ten projekt se mi zdá po všech stránkách daleko povedenější, spontánnější, future systems by to měli dotáhnout, jenom nevím, jestli budějky nějakou takovou koncertní síň pro 1400 diváků (14% populace města) potřebujou, naplněj, uživěj - je tu budějičák? Ono, přizpůsobit městu se dá projekt vždycky, když lidi na všech stranách nejsou tak blbě zabejčený jako v případě knihovny.

... rejnokari stale vedu jednania, takze nic nie je nemozne (tojoootaaa ... ak sef nebude proti:)) ... a za sucasnej situacie to asi bude mat vseobecnu podporu, bohuzial z vacsej casti ako pomnik

Odesláno
...(nespadly na to sídliště vedle tam ty migy?) a vojenským prostoru, kde se dnes uvažuje s rejnokem :) .

Ani nevím, jak to dneska vypadá.

Co vim ja, tak od te doby pristavaji zase v Planej :oneeyed02:

Jedina zmena k lepsimu je, ze opet otevreli Mastne kramy. Smutne je, ze ja tam jeste nebyl.

Návštěvník tolja
Odesláno
Co vim ja, tak od te doby pristavaji zase v Planej :oneeyed02:

Jedina zmena k lepsimu je, ze opet otevreli Mastne kramy. Smutne je, ze ja tam jeste nebyl.

mastné krámy jsou ty naše hodinky, knajpa se jmenuje Masné krámy

Odesláno
... rejnokari stale vedu jednania, takze nic nie je nemozne (tojoootaaa ... ak sef nebude proti:)) ... a za sucasnej situacie to asi bude mat vseobecnu podporu, bohuzial z vacsej casti ako pomnik

Nemohl bys dvoje hodinky ubrat, ať neroztahuješ stránku mimo obrazovku?

Odesláno

By sme v těch Masnej krámech mohli udelat sraz jihočeský sekce vo mastnejch hodinkách. Mohli by jsme si dát rejnoka na budwaru!

Odesláno
Nemohl bys dvoje hodinky ubrat, ať neroztahuješ stránku mimo obrazovku?
tak pekne prosis

no to snad nie :) sirka bola 800px ... ale ze tak pekne prosiiis, tak uz je tam 640px, moze byt?

Návštěvník Kamil
Odesláno
By sme v těch Masnej krámech mohli udelat sraz jihočeský sekce vo mastnejch hodinkách. Mohli by jsme si dát rejnoka na budwaru!

Navrhuji 2. 2., budu v CB.:)

Odesláno

Dyt rikam, ja tam jeste nebyl :tomato:

Ja se asi napraskam veprovym

Navrhuji 2. 2., budu v CB. :)

:smile_anim:

Odesláno

Tak jsem pročetl těch 7 stran... Uffff.

I když to je nakonec už zase o hodinkách, nekamenujte mne pokud přidám ještě pár slov offtopic.

ad Entropa: její největší problém je, že má vedle svého uměleckého rozměru i rozměr politický. Myslím, že to dílo mělo reprezentovat jen Davida Černého a ne hned celou republiku. Legrace to je! Umění snad! Ale že by s tím souhlasila většina populace??? Nevím nevím. Bylo by mi milejší kdyby nás reprezentoval třeba ten Švejk, nebo slavný Jára Cimmrman. Ale pod Entropu se jako součást našeho předsednického menu podepsat nemouhu, i když se mi ten nápad a realizace líbí.

ad Kaplický: je to velká škoda, že chobotnice nebude. Myslím, že to mohla být super atrakce nejen pro návštěvníky knihovny a turisty. Celé mi to přijde jako debata o tančícím domu. Nikdo ho na nábřeží nechtěl. Historici, památkáři a ostatní se bouřili. Dnes? Je to dominanta bez, které si to nedovedu představit. Tak by to dopadlo nakonec i s knihovnou... Mimochodem prý místo na letné by pro knihovnu nebylo vhodné, protože by to narušilo ráz stávající zástavby :) a ten tunel severního obchvatu nebo stadion sparty tam patří??? :crying_anim02: Chobotnice by to rozhodně nezkazila. Spíš naopak...

btw: abych upřesnil: jsem založením konzervativec a staromilec. Z nové architektury se mi dělá špatně a všechno bych nejraději uvedl do podoby zlatých třicátých let :thumbsup_anim: ale přes to se občas kouknu i dopředu

Odesláno

JPS: mě osobně vadilo, že se o chobotnici mluvilo jen po architektonický stránce - ta je mi šumák a ve finále by to tahák asi byl.

Ale co jsem zcela postrádal byla diskuze nad tím, jestli máme ty 4mld na knihovnu, když např. dětská onkologie v Motole vypadá jak vypadá (v zimě děravý okna utěsněný prostěradlama, v létě zase mokrý prostěradla v oknech místo klimatizace). Druhá věc - ze 4mld by bylo nakonec 7mld, jako tomu bylo u rekonstrukce HQ ČNB a vracíme se k předchozímu bodu.

Odesláno
JPS: mě osobně vadilo, že se o chobotnici mluvilo jen po architektonický stránce - ta je mi šumák a ve finále by to tahák asi byl.

Ale co jsem zcela postrádal byla diskuze nad tím, jestli máme ty 4mld na knihovnu, když např. dětská onkologie v Motole vypadá jak vypadá (v zimě děravý okna utěsněný prostěradlama, v létě zase mokrý prostěradla v oknech místo klimatizace). Druhá věc - ze 4mld by bylo nakonec 7mld, jako tomu bylo u rekonstrukce HQ ČNB a vracíme se k předchozímu bodu.

Jak mas stare zpravy o tom odd. detske onkologie? Byl jsem tam v sobotu a uz je komplet zrekonstruovane, a to jak intenzivni pece nahore, tak i luzka dole. Teple barvy, ventilace, plastova okna, wifi, atd. Hodne jim v tom prispela i Kapka nadeje (Svobodova), a rikali, ze do 3let by mel byt zrekonstruovany cely detsky blok.

Odesláno
Jak mas stare zpravy o tom odd. detske onkologie? Byl jsem tam v sobotu a uz je komplet zrekonstruovane, a to jak intenzivni pece nahore, tak i luzka dole. Teple barvy, ventilace, plastova okna, wifi, atd. Hodne jim v tom prispela i Kapka nadeje (Svobodova), a rikali, ze do 3let by mel byt zrekonstruovany cely detsky blok.

no on motol je sakra velky. ted za jednu miliardu udelali jeden "novy pavilon" zbytek je na spadnuti. porad. jinak souhlas s bandim. knihovna by nakones stala "dabl". chtel bych ji, ale nejsou na ni penize.

Odesláno (upraveno)

No, jo, no je pánové vůbec normální zdravě lidské uvažovat o národní knihovně jako o ATRAKCI pro turisty ?? Co takhle obřího Švejka ? Nebo tam natrvalo umístit Entropu, až ji vypakují z Bruselu ? Přijde to levněji a atrakce to bude větší.

Souhlasím s bandim, naprosto chyběla jakákoli seriozní diskuze o všech důležitých otázkách, o tom, jestli tu knihovnu potřebujeme, jestli je pro ni letná dobré místo, jaká bude potom koncepce knihovny, co s prázdným klementinem, o architektuře té knihovny (to, že ji dělal kaplický je opravdu jen lákadlo pro turisti, co takhle se nad tou architekturou zamyslet?), o jejím vlivu na město, o tom, komu patří pozemek pod ní, kdo ji zaplatí a z čeho ........ Zaznamenal jsem jen diskuze, jestli kaplický dává své ženě květiny a politici nikoli, jestli ta okatě zmanipulovaná soutěž je v rozporu se zákony evropské unie, světové obce architektů, antimonopolními předpisy :D :D, jestli je ODS kulturní, že národní knihovna vadí národnímu stadionu sparty praha (proč ?? ) ....... S argumentem, že chobotnice bude atrakcí pro turisti jsem se taky setkal, je fakt absurdní, asi jako olympiáda, kdo kurňa myslí na mě, pražáka ?

Celá ta aféra, protože nic jiného to nebylo, byla dobrá jenom tím, že měla racionální vyústění, (snad ježek nenatropil ještě další škody v NK) a přivedla lidi k národní knihovně, klementinu a k architektuře, i když tedy z úhlu pohledu, který není šťastný, ale je holt dnešní, takže to beru.

Mimochodem, pánové, kdo z vás ví, že v dejvicích byla na super přesně zvoleném místě letos otevřená zbrusu nová hezká technická knihovna, taky asi za pěkný prachy v miliardách, že férovou dobře připravenou soutěž na ni normálně nezmanipulovaně vyhráli výborní čeští architekti, že podle jejich plánů se v pohodě a docela rychle postavila a snad bude úspěšně sloužit veřejnosti? Kde je ta česká malost? Snad v tom, že se technická knihovna odstěhovala z klementina, a to je nejčko řekl bych z jedné čtvtiny prázdné?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Offtopics.

U té navrhované Kaplického knihovny asi mnozí víte, že hlavní průser byl v tom, že Kaplický nesplnil zadávací podmínky a měl být tudíž vyloučen. Ale nakonec mu všichni vlezli do p.dele a ty podmínky změnily tak, aby to projektu od Kaplického vyhovovalo. To mě na těch našich vlezdop.delistech štve. (slabikotvorné r v textu nahrazeno znakem ".")

Design knihovny je druhá rovina, ke které se vyjadřuje každý kdo má v řiti díru, aniž by tomu rozuměl. Kdyby bylo na laicích schvalování toho, co se má postavit a co ne, tak do dneška žijeme v jeskyních.

Klidně to adminové smažte, ale musel jsem to napsat.

Odesláno (upraveno)

Ono je i zajímavé se podívat na to, kdo seděl v té komisi (bývalá partnerka ji řídila, blízcí přátelé zasedali). Dokonce je už snad nějaké trestní oznámení... I přes to že si všech výše jmenovaných vážím, nevím co si o tom mám myslet. Blob se mi líbí a na letné bych ho rád viděl, rejnok je taky moc pěkný. Jo a technická knihovna čvutu je moc dobře udělaná budova, ale sem zvědavej na to kde se tam bude parkovat, až časem postaví budovu pro FD místo parkoviště. No nic.

Upraveno uživatelem Alessio

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...