Přejít na obsah

Eros


Kupa54

Doporučené příspěvky

Já si myslím, že pouzdra byla vyráběna spíše u nás (Safina? nebo někdo takový), tak, aby tam šla snadno použít různá "střeva". Pokud by pouzdra byla švýcarská, byl by tam zřejmě i švýcarský punc. Navíc u nás je koncentrace zlatých Eros hodinek poměrně velká. Mám ještě jedny Erosy chromované na součástky a mají řádově jiné výrobní číslo, přestože mají stejný strojek a ručky a podobný ciferník. Moje hypotéza je, že někdo po válce nakoupil určité množství Erosů bez pouzder a kompletoval to u nás do tady zhotovených zlatých pouzder. A ty pouzdra, co zbyly, byly potom použity na těch několik málo primek, co se ve zlatě vyskytují. Ale je to jen moje domněnka!

 

Na mých Erosech je punc se lvem, který se pro menší zlaté zboží (v této malé podobě) používal v letech 1929-1949 (alespoň takhle jsem to nalezl v různých pramenech). Ostatní majitelé zlatých Erosů, máte také tento punc se lvem, nebo třeba s čejkou, která se používala od r. 1949? Zajímavé by bylo, kdyby se ozval Popshop, jestli ví, jaký punc byl na těch primkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Zdravim,

jsem zde novy a tak si dovolim vytahnout stare tema.

EROS je znacka fy.PHENIX ,kal.Phenix 130 ,vel.10,5''' a strojek na prvnim snimku ma tzv."volne kmitajici spiralu" a nejde seridit .

Mam stejny strojek,tez v hodinkach EROS a predbiha se mi cca o 1 min/den .Velikost 11,5''' je kal.140 .

 

doo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...