Jiří Sedlák Posted October 24, 2023 Report Posted October 24, 2023 Zdravím experti, má někdo nějakou zkušenost s používáním plastových géček v totálních sračkách? Myšleno všude hydraulický olej, vazelína apod. Koupil jsem klasické černé 5610u původně hlavně do práce, ale teď mi nějak přijde lepší tahat normálně nový king želvy a v batohu mám v záloze na nejhrubší práce otlučené ocelové fieldy Seiko protože mám ten pocit, že ocel to musí zvládat líp a taky se asi líp myjou, protože mají jednodušší tvar. Takže zatím je používám jenom na kolo, aby mechaniky netrpěly vibracemi. Protože české silnice a 23m pláště na 8 barů. A jako master chronometer pro seřizování mechanik. Už je někdo totálně vymáchal v ropných produktech? Opakovaně? Jak potom vypadají? Nedělá některý z těch plastů něco? Chtěl bych je využívat víc, ale v létě gumu nedávám a v práci mám pořád trochu obavy z těch olejů apod., tak třeba mi je někdo rozptýlí.
tarmi Posted October 24, 2023 Report Posted October 24, 2023 To zkus, ne? Jsou to géčka za pár peněz. Osobně nechápu, že o digitálky más větší obavy než o želvy a jiné automaty... Mám 5600 téměř 14 let. Zažily toho se mnou docela dost, několik oprav a výměn olejů u více aut. Takže motorák, převoďák, různé vazelíny, brzdovka... Na plastech nevidím nic krom stárnutí... Respektive, pouzdro je parádní, řemen už je hodně vintage. S tím horším čištěním nesouhlasím. V umyvadle s mýdlem je vydrbu kartáčem a jsou jak nové... Na to bych si s mechanikama netroufl.
Harwey Posted October 24, 2023 Report Posted October 24, 2023 @Frostie test https://forum.chronomag.cz/topic/75910-vintážní-ladičky-electric-watch/?do=findComment&comment=1783412 https://forum.chronomag.cz/topic/106759-destrukční-test/#comment-1921934 https://forum.chronomag.cz/topic/30501-testy-casio-g-shock/#comment-450518 https://forum.chronomag.cz/topic/17325-testy-hodiniek/#comment-241034
long Posted October 25, 2023 Report Posted October 25, 2023 před 9 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Zdravím experti, má někdo nějakou zkušenost s používáním plastových géček v totálních sračkách? Myšleno všude hydraulický olej, vazelína apod. Koupil jsem klasické černé 5610u původně hlavně do práce, ale teď mi nějak přijde lepší tahat normálně nový king želvy a v batohu mám v záloze na nejhrubší práce otlučené ocelové fieldy Seiko protože mám ten pocit, že ocel to musí zvládat líp a taky se asi líp myjou, protože mají jednodušší tvar. Takže zatím je používám jenom na kolo, aby mechaniky netrpěly vibracemi. Protože české silnice a 23m pláště na 8 barů. A jako master chronometer pro seřizování mechanik. Už je někdo totálně vymáchal v ropných produktech? Opakovaně? Jak potom vypadají? Nedělá některý z těch plastů něco? Chtěl bych je využívat víc, ale v létě gumu nedávám a v práci mám pořád trochu obavy z těch olejů apod., tak třeba mi je někdo rozptýlí. Na tvém místě bych měl výrazně větší strach o Tvé zdraví, než o stav Géček 5600. Opravdu si mácháš stabilně ruce v ropných produktech ?
Jiří Sedlák Posted October 27, 2023 Author Report Posted October 27, 2023 (edited) Ne stabilně, ale tak jedou denně jsem zasraný od hydrauliky. Prostě údržba vesměs hydraulických lisů. Jsem běžně víc zasranej než automechanik. Jinak jsem pročetl pár témat co nahodil Harwey, a zajímavé, jenom je to všechno jednorázové, spíš řeším, co se stane, když třeba zateče olej mezi hodinky a plastový kryt a já bych si toho nevšiml, co s tím plastem udělá. Mimochodem se tam někdo pozastavoval nad tím, co plasty dělají při povaření, jak měknou a že se to nedělá při výrobě. Tak věřte tomu, že u spousty plastových výrobků se to dělá. Teda nevaří se, ale napařují. Prostě kontejner z náklaďáku, zateplenej a v něm vyvíječ páry. Dělá se to, aby nepraskaly při montáži. Časem to stejně ztvrdne a při demontáži po deseti letech někde v servisu to prasknout může. Každopádně pokud jdete dělat něco s plastovou věcí a bojíte se, že vám při tě činnosti praskne, klidně ji pred tím dejte napařit. Typicky pokud jdete skládat něco s pružnými zácvaky a není to úplně nové. Některá plastová casia mají nacvakávací dýnko s takovými packami, kdysi mi plast pod jednou tou packou praskl, kdybych to pouzdro napařil, věřím, že by neprasklo. No nic, jsou to géčka dám jim zabrat, snad to vydrží. Edited October 27, 2023 by Jiří Sedlák
Jiří Sedlák Posted October 27, 2023 Author Report Posted October 27, 2023 (edited) V 25. 10. 2023 v 5:13, long napsal: Opravdu si mácháš stabilně ruce v ropných produktech ? A víš jak je po tom krásně vláčná a hydratovaná pokožka. Jak z reklamy. no prostě je to moje práce, nenaděláš nic a rukavice nosit nebudu, stejně jsem tam někdy až po lokty a pak se směju kolegům, když jim to do těch rukavic nateče. Edited October 27, 2023 by Jiří Sedlák
Recommended Posts