Přejít na obsah

Revue Thommen Chronograph ETA/Valjoux 7750


TomasW

Doporučené příspěvky

Zdravím odborníky,

měl bych dotaz. Co si myslíte o modelech Revue Thommen, nabízených na yategoo and chrono24 z řady Chronograph ETA/Valjoux 7750? Podle fotek se jedná o stejnou řadu hodinek v černém, bílém a krémovém provedení ale - nenašel jsem je v katalogu výrobce na internetu. V obou případech se tam píše, že to je "speciální edice" za spousty EUR ale není to nějaký fake?

Poznáte někdo z fotek, jestli to je opravdu uváděný strojek nebo jiné znaky, které by napověděly víc? Obecně, co si o tom myslíte?

Příklad na chrono24:

http://www.chrono24.com/web/en/hersteller/...40&SORTIERUNG=1

 

Docela se mi líbí v tom bílém provedení...

1194789b.jpg

 

Díky

 

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Myslím, že to fake není, je to spíše výprodej. Na e-bay jsou kolem 500$ a rok výroby bude někde po 2000. Jinak jsem na to přišel asi jako ty, jak tu byly ty velké, v jiném vlákně. Ještě to nechávám uležet a pak se rozhodnu. Jen se ještě koukni na www.yatego.com, u těch bílých je ten firemní nápis nad datumem posunutý ke středu a jsou levnější, taky je fakt, že to nevypadá dobře. U těch krémových je ta barva mírně do červené což může být focením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyto hodinky vlastním už půl roku. Koupeny přes e-bay za 412EUR. Jsou to skutečně originály - potvrzeno v sídle firmy ve Švýcarsku. Jsem s nimi velmi spokojený. Mají jemně propracovaný reliéfní ciferník, dekorativně broušený strojek s pozlaceným názvem firmy na rotoru, modře natřené šrouby. Skla safírová, horní zřejmě i zespodu antireflexní. Pouzdro z kvalitní oceli i když relativně menšího průměru (36mm), výška 13mm. Nosím je každý pracovní den, o víkendu je musím dotáhnout. Rezerva chodu asi 48hod. Přesnost ze začátku kolísala +/- 3 s/den, nyní tak +/-2s/den ale např. poslední týden 0s/týden! Moje hodinky vypadají přesně jako na obrázcích, jen vteřinová stopková ručička je kratší (nejde až nad indexy).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že to fake není, je to spíše výprodej. Na e-bay jsou kolem 500$ a rok výroby bude někde po 2000. Jinak jsem na to přišel asi jako ty, jak tu byly ty velké, v jiném vlákně. Ještě to nechávám uležet a pak se rozhodnu. Jen se ještě koukni na www.yatego.com, u těch bílých je ten firemní nápis nad datumem  posunutý ke středu a jsou levnější, taky je fakt, že to nevypadá dobře. U těch krémových je ta barva mírně do červené což může být focením.

Dík. Toho nápisu jsem si všiml taky, moc se mi to nelíbí ale asi to je běžný - viz fotky dalšího majitele, taky je ten nápis mimo obdélníček datumu.

 

Já na tu značku přišel tak, že kamarád má asi u Cíglera v jungmance koupené Revue Thommen ve starém leteckém stylu (vypadají skoro jako B-uhren), nejspíš to jsou některé ty XXL. Každopádně je maximálně spokojený i s cenou kolem 23 tisíc. Tak jsem kouknul do vyhledávače a hodilo mi to tyhle stránky (yatego a chrono24). Další krok byl logický - nechat si vyhledat obě klíčový slova na chronomagu a už jsem věděl, že yatego je asi správná volba. :)

Ještě zvažuju jestli se nevypravím do centra - podívat se na hodinky na krámě. Sice je to dražší ale je tam 100% jistota. Nemám moc ty nákupy po netu rád, pošlou ti něco jiného a dvojí doprava dokáže zajímavější cenu pěkně pokazit.

 

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl v centru a vrátil se plný dojmů. Především ten hodinář byl moc příjemný a věnoval se mi opravdu dlouho. Mají tam od všeho něco. Překvapili mě že měli několik moc pěkných modelů Zeno včetně Magellano, které mi na ruce sedí naprosto dokonale ale neměli to správné provedení co by se mi líbilo (mají jen zlaté). Vážně o nich uvažuju. Měli tam několik moc hezkých leteckých ale mě zajímaly jiný typy. Jeden typ Zena byl za necelých 13 tisíc, což mi přijde jako cena minimálně srovnatelná s internetem. Každopádně za úvahu stojí to, že člověk vidí co kupuje, věnují se mu a může si vyzkoušet víc modelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že reálně použitelná velikost dnes je od 40 mm. Někdy může "zachránit" či vylepšit situaci velký ciferník s malým okrajem pouzdra. Nebo malé vyjímky jako např. Sport 1 Gen a podobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na yatego je snad 38 mm a to by šlo, móda velkých hodinek jednou musí ustoupit. Mě jsou víc sympatické ty krémové a nebo "stará bílá" , u bílých mi vadí ten nápis mimo datum. Chtělo by se na ně jít někam kouknout, jsem z Brna tak zkusím Hanáka jestli je nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

móda velkých hodinek jednou musí ustoupit.

Já bych hodinky 40 mm nenazval jako módním trendem ale spíše novým standardem. Proto nemyslím, že by zájem měl nějak opadnout a vrátit se trend k meším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem se mohl díky Honzovi na vlastní oči seznámit s RT. Jsou přesně takové jak o něco výš píše. Perfektní zpracování, nádherné, srdce zaplesá nad tom krásou. Jediná věc která bude rozhodovat o případném zakoupení je velikost, mají opravdu těch 36 mm a na silnější ruce se budou trochu ztrácet, ne moc, je to fakt "o proporcích". Tenkorucí mají štěstí, těm je mohu bez výhrad doporučit. Tak ještě jednou dík Honzovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak dnes mi přišly RT Chronograph ETA/Valjoux 7750 Brown a musím řícit, že jsem úplně nadšenej... Jsou fakt nádherný...I když jak tu psal už Ladis tak jsou fakt ideální spíš pro menší ruce a tím i pro mě.

Až vychladnu tak zkusím udělat a poslat nějaké to foto....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to gratuluju, mě to stále ještě drží a nemůžu se rozhoupat. Měl jsem je na ruce v bílé barvě a Honza tvrdil, že mají jen 36. Zkus je prosím změřit aby bylo konečně jasno. Ty bílé se od ostatních liší v provedení ciferníku a ručiček. Napiš prosím kde jsi je pořídil, zda na ebay nebo u yatega.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...