Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 jak venku přituhuje, tak přeplouvám do červeného. Tohle je dosti pitelný (kvalita vs cena) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Já osobně jsem pivař,ale když víno tak mám rád červené sladké. Kdysi jsem dostal od bývalé švagrové Kagor,moldavské víno a od té doby ho milujuTakže když si dáváme doma víno tak nejčastěji Pastoral Modern.Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Minuly mesic jsem poprve v zivote vyrazil do sklipku na morave...znaje to pouze z televize predstavoval jsem si nejake noblesni sklepení, devcata v krojich a uvitani chlebem a soli... nakonec jsem skoncil v Ciganove (ulice v Cejkovicich) v prvním patre nad garazi, vypadalo to jak u nekoho v kuchyni, dorazil chlapik, ruce snad jeste od blata... ale pak....dostal jsem domaci gulas, dvacet vzorku a bylo mi bozsky... :-) a v nedeli se nakladaly krabice po sesti vinech do vozejku...60 krabic se odvazelo za nasi partu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 @petr_cha tak zápisné jsi splnil, příští rok si polepšíš a vezmou tě do garáže Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 3. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 (upraveno) Byl tu zmíněn Kagor. Ono jde o francouzskou odrůdu Malbec pěstovanou v Černomoří. Dříve Sovětském svazu - dnes Moldávie a Krym. Původní terroir Cahors, jihozápadní Francie, ale rusáci z toho dělali těžká dezertní vína, související s jejich náturou. Upraveno 3. prosince 2023 uživatelem eloga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 @moco takhle ne, vysychají Ti špunty. Lehnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Před hodinou, Bert napsal: @moco takhle ne, vysychají Ti špunty. Lehnout. Nemají šanci vyschnout během 1 měsíce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 před 28 minutami, moco napsal: Nemají šanci vyschnout během 1 měsíce Evidentě víš, co děláš Palec hore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Byl tu zmíněn Kagor. Ono jde o francouzskou odrůdu Malbec pěstovanou v Černomoří. Dříve Sovětském svazu - dnes Moldávie a Krym. Původní terroir Cahors, jihozápadní Francie, ale rusáci z toho dělali těžká dezertní vína, související s jejich náturou. Díky za osvětu Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 před 9 hodinami, eloga napsal: Byl tu zmíněn Kagor. Ono jde o francouzskou odrůdu Malbec pěstovanou v Černomoří. Dříve Sovětském svazu - dnes Moldávie a Krym. Původní terroir Cahors, jihozápadní Francie, ale rusáci z toho dělali těžká dezertní vína, související s jejich náturou. Jen bych doplnil, že v případě Francie je to oblast AOC Cahors, kde se dělá víno převážně z Malbecu a v Moldavsku je to typ dezertního vína, většinou z Cabernetu sauvignon. Názav Kagor už je pro moldavská vína zakázán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 3. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 (upraveno) OK, tak je zase všechno je jinak. Jasně je to poctivá apelace, svého času konkurovala i v Bordeaux. Tak alespoň tu perličku. Ten Kagor jsem před mnoha lety občas koupil také, ale spíše z nostalgie. By lo to evidentně Moldavské. Takže tak téměř ten dezert, ale nebylo to, co jsem hledat v tom ruském názvu. Já jsem k tomu prvně přišel někdy v polovině 80's, už nevím přesně ale to nevadí. Ovšem souvisí to s rusákama, jak jinak. V Mejtě /Vysoké Mýto/ byla ruská komandatura a celá divize bratrské pomoci. Ale bylo tam v kasárnách za bránou - Arma, rusky Magazyn. Tedy obchod, kšeft, napřed jen pro vojáky z garnizonu, ale pak rusáci přišli na to, že kšeft je kšeft, Tak tam bylo v nějakou dobu i otevřeno pro veřejnost. Stačilo zajet ke kasárnám a rusáčkovi na bráně sdělit - to kouzelné slovo MAGAZYN ! Cesta byla volná, žádný problém. Krám byl 50m za bránou a já šel najisto. Sedmička Kagor za 37 Kčs. Originál Massandra Krym. Žádný bolehlav, ale velmi příjemné lehce pitelné víno. No vracel jsem se tam dost často, máme to ze mlejna 8 km. No nekup to a se švagrem to vždy posloužilo k dobrému zažití. Jenže vojáčci nakonec zmizeli v nenávratnu a s nimi i tenhle krymský výrobek. Bohudík nic jiného v tom ruském GUMu ve Vysokém Mýtě jsem nikdy nepotřeboval, nechtěl a ani bych tam nic nekoupil. Jen to víno stálo za to a bylo na tehdejší dobu mnohem lepší než československé vinařství. No a jak jsem to věděl. Psali to tehdy v páteční Večerní Praze. Tisk z Prahy dostal stranický úkol, ale za zkoušku to stálo. Upraveno 3. prosince 2023 uživatelem eloga ed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Jen tak mimochodem Pastoral Modern -neboli Kagor v Kaufu za body -30%Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lou Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 V 1. 12. 2023 v 22:37, petr_cha napsal: Minuly mesic jsem poprve v zivote vyrazil do sklipku na morave...znaje to pouze z televize predstavoval jsem si nejake noblesni sklepení, devcata v krojich a uvitani chlebem a soli... nakonec jsem skoncil v Ciganove (ulice v Cejkovicich) v prvním patre nad garazi, vypadalo to jak u nekoho v kuchyni, dorazil chlapik, ruce snad jeste od blata... ale pak....dostal jsem domaci gulas, dvacet vzorku a bylo mi bozsky... a v nedeli se nakladaly krabice po sesti vinech do vozejku...60 krabic se odvazelo za nasi partu Krerýho mýho souseda jsi navštívil? Urbánka? BTW: vzdycky, kdyz tady na foru neco nakupuju, mam obavu napsat, ze bydlim na Ciganove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 4. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2023 Nojo, ale mate tam aj Blechov. Takže Cigánov ještě jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lou Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 Důležitý je, že tu máme hodně sklepů plných vína Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 U Libora Herzana :-) uz mam u nej na vanoce objednanou dalsi krabici.. MP rose.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 6. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2023 Dnes po prvýkrát koštujem slovenského novošlachtenca HOSSA (iršai oliverxsauvignon) Meno podľa hokejistu Mariána Hossu vyšlachtil p. Korpáš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 6. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2023 Super vlakno. Ja aktualne popijam liek z uvednej foto, 13%, 2019. Plna, silna chut. Vzal som na skusku 2 kartony v ramci black friday, ze nieco ostane aj na vianoce. Neostane. P.S. Laik amater ochutnavac. Teda obyčajný pič vína. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 20. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2023 Tempranillo je pro piče červeného vína velmi dobrá příležitost vychutnat svůj klid a cítit se mírně povzneseně. V našich krámech jsou různé ambaláže, ale Dá sa. Zrovna tak se Dá na lehkou notu zkoumat vzorky různých producentů z oblasti Lago di Garda s místním vínem Bardolino. Velmi lehké víno s ohnivou barvou. Beru vždy na Vánoce, není po něm cítit únava ani krkanda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2023 Nikdy jsem nebyl na bublinky ,nejvýše na přípitek na Silvestra, ale dnes jsem strávil večer nějakou náhodou s Bohemkou prestige brut a vůbec to nebyl špatný zážitek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se