Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno
  V 31. 1. 2024 v 7:41, eloga napsal:

Vománkové? 😎 ve sklepě to nepoznáš, moc výparů a šero, stréci a mozeka....🥂

Rozšířit  

😄 Ale tak doma, na JM, bez mozeka, ale se stáčeným Oliverkem od Znojma. Prostě pohoda a klid.

Odesláno

OK, von tedy ten Oliver je tedy Maďar, ale doma to jde- dá sa. 🙂. Měli jsme kdysi s partou takový sklípkový trojboj - Šakvice, Rakvice, Velké Pavlovice. Finish v Kobylí, pak už se to rýmovalo. Ale po létech to ladíme jinde a jinak.

Ať ti tedy Oliver jde po jazyku správně a hází jiskru. 🥂

Odesláno
  V 31. 1. 2024 v 10:13, eloga napsal:

OK, von tedy ten Oliver je tedy Maďar, ale doma to jde- dá sa. 🙂. Měli jsme kdysi s partou takový sklípkový trojboj - Šakvice, Rakvice, Velké Pavlovice. Finish v Kobylí, pak už se to rýmovalo. Ale po létech to ladíme jinde a jinak.

Ať ti tedy Oliver jde po jazyku správně a hází jiskru. 🥂

Rozšířit  

Igen 👍

Odesláno

Naposled jsem se léčil Primitivem z Apulie, to je skutečný lék. :smoke:Sangiovese od verony také ujde. Ale máme na zahradě odrůdu Barbera, z italské Transpadánie, to je žrádlo i na stole. 🙂🤠 Zraje 1.týden v září. 

Odesláno

Vína z Wachau ano, Veltlín tedy zejména, bereme přímo ve Spitzu od vinařů a přes Dunaj v Rossatz. Jsou tam i dobré výšlapy v terénu, pohled na na Dunaj berou dech. 🙂

• po měsíci...
Odesláno

Vejš no proč ne. Ale mně zas doma žena nadává, že kupuju pořád jen import. Že naši vinaři také chtějí prodávat. Jenže mně ty místní moravské nejdou moc pod nos. Jenomže pokusil jsem se projevit dobrou vůli. Po zkonzumování zásob Primitivo se naskytla volba Most-Chrámce, ročník 2017 Rulandské modré. Včera sem to otevřel, vůně příjemná, ale chuťově velmi nezvyklé - tedy pro mně. Já jsem tedy sledoval hokej, ale to víno mi nějak utkvělo, i když mi stále šlo na mysl - co tomu chybí a kde se to pohybuje. No, připadal jsem jako král Karel co káže Buškovi z Velhartic - pij Bušku již se nezarmuť.

Došlo mi to vbrzku - chybí tomu dodatek aby to obživlo. Bylo by to ideální víno na dolití brandy a poslat to lodí 14 dní po moři. No prosím, co se u špuntu nevymyslí. Po dvou deci jsem usoudil, že toto víno -Dá sa, vždyť je české. 😀

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...