Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Sichr. Je to easy-peasy.

 

Houby. Libovolné. Žampióni klasika, hřiby pecka, lišky extraliga.

Šalotka.

Smetana 33%.

Lžíce másla.

Čerstvá petrželka.

Sůl. Pepř.

Volitelně tymián, nejlépe taky fresh.

 

Šalotku nakrájet najemno a hodit do rendlíku na ghí (nebo sádlo, nebo olej). Smažit 3-4min. na střední forsáž. Houby na menší kousky, šup do rendlíku. Tymián (volitelně, tentokrát jsem nedával). Vše chvíli restovat. Sůl/pepř. Zalít smetanou. Přiklopit a nechat na menší plamen cca 45min. táhnout. Odklopit, přidat fojr a lehce zredukovat. Nasekat petrželku, a hodit do rendlíku, jakmile to jde z plotny. Vmíchat lžíci másla. Voala.

 

Ještě druhá možnost, houby v rendlíku podlít bílým vínem. Mírně svařit a až pak navázat smetanou...

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvasici vec jede na plne kule. Cervena repa s fenyklem, pote bile zeli s koprem. Cervena repa letela do take do borsce, jako priloha je zelenina po tydnu kvaseni prijemne nakysla, koreni je citi, je al dente, zadne blato. Kinchi jeste nebylo

 

2ede5a7811bacb7305c746c3cea69e39.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakou šunku?

Kolik na váze?

 

Sous vide je cosi exaktnější věda, potřebujem data/informace :)

 

Obecně se vepřová šunka vaří při 80-85st. a zhruba hodinu na kilo objemu.

Tudíž na 70st. 12h to bude spíš na výrobu želé.

 

Konečně doma z cest. Pořádnej dlabanec byl tedy nutný.

Rib eye (schovanej, ale je tam) s cibulovou krustou, růžičková kapusta s pancettou a horčicové glazé.

 

e55efcb37d889b1647afadcf32eabffe.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další sous vide grandprix.

 

Wagyu květová špička. Sůl. Bílý pepř. Sušený česnek.

Picanha. Sůl. Bílý pepř. Sušený česnek.

Vepřový tomahawk. Sůl. Bílý pepř. Medvědí česnek.

Krůtí stehno. Sůl. Bílý pepř. Hoisin. Sojovka. Koření pěti chutí.

 

24bf8d978d2e3682d50559bec64c681c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekl jsem kachnu, nedal jsem jim všechny kosti, nechal jsem si křídla, skelet. Z pekáčku jsem vylil výpek, dal do něj kosti, cibuli a dneska ráno jsem to dal na půl hodiny do trouby. Teď na sporák, udělám z toho vývar z kterého bude na oběd kaldoun. Už se těším.

 

post-49277-0-29036000-1581232070_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...