Maxel Odesláno 26. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2020 2 days gone. 33 to go. Zatim to vypadá obstojně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 26. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2020 Dobrý zatím, normálně v lednici nebo nějaká spešl teplota? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2020 Normálně v lednici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 (upraveno) Pastrami, dopadlo to dobře. Netrefil jsem v obchodě kus hrudího, ale jen nařezané kusy napříč i s kostí (viz. foto u uzeného masa výše, nad prkénkem). Kosti jsem použil na polévku a kousky masa na pastrami. Kus vcelku by byl vhodnější, to je bez debat. Nicméně jde to. Naloženo do láku, ponecháno 9 dní v lednici. Postup i recept dle Cuketky (děkuji!). Tedy skoro, lák jsem nevařil, dal jsem do misky maso a koření, zalil ledovou vodou, zatížil talířkem, přikryl fólií a ponechal osudu. Osušeno, obaleno v pepři a koriandru. Vyuzeno 3 hodiny. Maso se pekelně scvrklo teda Po vytažení z udírny je maso tvrdé jak šutr, ještě mi dva kousky líznul plamen jak zahořely piliny. Tak jsem to vychladlé dal na dva dny do lednice, a dostal jsem se k němu až dneska. Uvařeno hodinu v papiňáku. Ta barva je fakt taková, neskutečný. Neřekl bych že lednicový odpočinek po uzení udělal cokoliv, takže ok. A šup do sendviče Maso se skoro rozpadá, takže menší kousky o chvíli méně vařit a je to. Taky ty menší kousky jsou obalené kořením ze všech stran, první a poslední odkrojek jsou moc ostré po pepři. Určitě doporučuji vyzkoušet. Uzení se dá udělat podomácku v troubě nebo na grilu. Papiňák jsem si půjčoval pod příslibem ochutnávky hotového výrobku. Chyba, musím se tedy dělit Upraveno 27. července 2020 uživatelem Tom4 typo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Hmmm, tak po tomdle sem přispívat je skoro zbytečný. Krásná práce !!U nás nepoměrně skromnější krmě — kuřecí roláda s mozzarellou, sušenými rajčaty a bazalkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Před hodinou, Tom4 napsal: Pastrami, dopadlo to dobře. Netrefil jsem v obchodě kus hrudího, ale jen nařezané kusy napříč i s kostí (viz. foto u uzeného masa výše, nad prkénkem). Kosti jsem použil na polévku a kousky masa na pastrami. Kus vcelku by byl vhodnější, to je bez debat. Nicméně jde to. Naloženo do láku, ponecháno 9 dní v lednici. Postup i recept dle Cuketky (děkuji!). Tedy skoro, lák jsem nevařil, dal jsem do misky maso a koření, zalil ledovou vodou, zatížil talířkem, přikryl fólií a ponechal osudu. Osušeno, obaleno v pepři a koriandru. Vyuzeno 3 hodiny. Maso se pekelně scvrklo teda Po vytažení z udírny je maso tvrdé jak šutr, ještě mi dva kousky líznul plamen jak zahořely piliny. Tak jsem to vychladlé dal na dva dny do lednice, a dostal jsem se k němu až dneska. Uvařeno hodinu v papiňáku. Ta barva je fakt taková, neskutečný. Neřekl bych že lednicový odpočinek po uzení udělal cokoliv, takže ok. A šup do sendviče Maso se skoro rozpadá, takže menší kousky o chvíli méně vařit a je to. Taky ty menší kousky jsou obalené kořením ze všech stran, první a poslední odkrojek jsou moc ostré po pepři. Určitě doporučuji vyzkoušet. Uzení se dá udělat podomácku v troubě nebo na grilu. Papiňák jsem si půjčoval pod příslibem ochutnávky hotového výrobku. Chyba, musím se tedy dělit Megaaaa mrda!!! Super a tohle musim definitivne zkusit!!! Diky moc a nechte si chutnat- teda estli este neco zbylo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Díky, nebyl jsem si s tím jistej, ale je to de facto blbuvzdorný. Dokonce i desetiletý dítě tvrdí že to budeme dělat častěji Jiank nahoře vidím cibulák, prostě to má něco do sebe Maxel, pečeš to takhle na amerikách nebo je arange na foto? Mě kuřecí roláda rozčiluje že je suchá, něco pomůže peceniv takovém to pečícím sáčku, ale chystamse udělat plněnou mletým masem a udělat ji sousvide a pak jen dopéct barvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Zeptám se zkušenějších - koupil jsem sousvide tyč (vakuovačku jsem dostal, tak mě to aspoň nakoplo ji objednat ). Mám doma celé kuře, dají se ve vakuu uvařit i stehna (jak dlouho, na kolik?). Zatím jsem neměl tolik času zkoušet, dělal jsem jen krkovici na 58st a 2h. A další dotaz jestli nemá někdo osvědčenej recept na nakládané okurky? V rodině už se nedělají, tak se mi zastesklo a napadlo mě je udělat Moc díky za každou radu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Delal jsem je myslim na 68 a 3h. Podruhe bych je dal na vic stupnu, treba 72 a 4h. I tak to bylo dobre, ale mam rad kdyz to pada z kosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 před 9 hodinami, Jery napsal: A další dotaz jestli nemá někdo osvědčenej recept na nakládané okurky? V rodině už se nedělají, tak se mi zastesklo a napadlo mě je udělat Moc díky za každou radu! Na zítra mám objednaných 20 kilo okurek a už se těším až budou zavařený ve sklepě, vloni jsem to podcenil a dávno došly Používám nálev a koření do sklenic, viz. tento, je to z knížky z 80-tých let a není na tom důvod cokoliv dělat jinak. Takhle si je pamatuju od dětství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Parada, dekuji panove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Díky, nebyl jsem si s tím jistej, ale je to de facto blbuvzdorný. Dokonce i desetiletý dítě tvrdí že to budeme dělat častěji Jiank nahoře vidím cibulák, prostě to má něco do sebe Maxel, pečeš to takhle na amerikách nebo je arange na foto? Mě kuřecí roláda rozčiluje že je suchá, něco pomůže peceniv takovém to pečícím sáčku, ale chystamse udělat plněnou mletým masem a udělat ji sousvide a pak jen dopéct barvu. Postupoval jsem následovně. Roládu jsem smotal den předem do několika vrstev alobalu, a nechal přes noc odpočnout v lednici. V den D jsem to takhle lípnul na pekáč, a vedle dal syrové okořeněné brambory taky v alobalu. Po hodině pečení na cca 170st. jsem obé vybalil, vrátil na pekáč a dopekl na barvu pod grilem na 200st. Přitom jsem kůži potíral rostliným olejem, a vyšla pěkně křupavá. Maso nebylo vůbec suché, a zároveň pustilo šťávku do brambor. Lambáda. Posledně jsem to taky zkoušel sous vide, a zcela upřímně — nepoznal jsem rozdíl oproti postupu výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Vcera jsem videl test spekacku.... Chilli utopenci a vim mam je kalne (dal jsem do laku dijonskou horcicu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 Ještě poznatek k tomu pastrami, vlažný a vychladlý se hůř krájí, chce to gakt ostrý nůž. Po přenocování v lednici se zpevní a krájet se dá na opravdu tenké plátky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 30. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2020 Potřebovali jsme se zbavit kapusty, tak jsem ji zprocesoval co nejjednodušeji to šlo - a vono je to překvapivě dost dobrý! Asi ji brzo zprocesuju znovu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 1. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2020 Poctivá gulášovka s masem a trhanej vlk na pečených rajčatech a domácí ameriky;-) je mi bezva;-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellé Odesláno 1. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2020 Ukajinske pampušky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 3. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2020 Gazpacho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 3. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2020 Poprvé jsme zkusili souse vide. Krkovice 3 hodiny na 59°, pak gril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2020 Sous vide tri tip, aka maminha. K tomu jen restované žampíky s pancettou a pažitkou. Zatimco se mi drájejdžuje picanha, prubnul jsem prvně tenhle kus. Za bratru pětičento za kilo (rohlik.cz) naprostá paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se